Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Díky za článek. Vyvarujme se chyb (neužitečně vydaných nákladů) a inspirujme se už osvědčenými přístupy SRN, Rakouska, Švýcarska, Skandinávie aj. Např. Rakousko dělá vše pro to, aby dosáhlo až na 100 % obnovitel. zdrojů energie (která může zlevňovat). S dopravou přes naše města je nutné něco udělat, neměla by vést kolem obytných domů apod. V západ. zemích se z měst např. vylučují kamiony; osobní vozy či malé dodávky přes ně jezdí pomalu, při stání musejí vypnout motor. Jader. energetika není "čistá", je velmi drahá a riziková, nelze o ní korektně rozhodovat bez okolních zemí, které se jí brání.

2 21
možnosti
VT

V čem jsou osvědčené přístupy např. SRN? V tom, že vypnou jaderné elektrárny a uhelné elektrárny? Kde budou brát elektřinu. Z obnovitelných zdrojů? To ještě nikdo nedokázal a vy to nazýváte osvědčený přístup. Já to vidím jako těžký hazard, který neuvěřitelným způsobem zdraží energie nám všem.

Jak je to dlouho, kdy se horovalo pro řepku jako přídavek biopaliva. Dnes zjišťujeme, že je to více méně nesmysl, který je více škodí než pomáhá. Tak hurá do dalších nepromyšlených nesmyslů.

25 0
možnosti
PK

Jako politika Vás moc neznám - vím, že jste kandidát na předsedu KDU - ale jinak s blogem 100% souhlas.

5 0
možnosti
KL

Mluvíte mi Tomáši z duše (dovoluji si toto méně formální oslovení v návaznosti na naši komunikaci před časem na Linkedinu).

Snad bych jen doplnila, že podle mého soudu se celá diskuze (dá-li se tomu tak ještě říkat) točí zcela neefektivně kolem hledání příčiny, na které se stejně nejsou tábory "antropogenní" a "neantropogenní" shodnout, místo toho, abychom hledali cesty, jak se probíhajícím změnám přizpůsobit. Bez ohledu na příčinu, je totiž nejsme dle mého soudu schopni zastavit, a tak nám stejně nic jiného než adaptace nezbude.

9 0
možnosti
JD

Možná byste si o těch vašich dvou táborech měla něco přečíst - https://dx.doi.org/10.1177%2F0270467619886266 .- klima zkoumají a rozumí mu klimatologové - ne ekonomové, ani politici. Přizpůsobení nestačí - resp. mé generaci přizpůsobení stačí, generace mých dětí už problémy mít bude ale má vnoučata na tom opravdu moc dobře nebudou.

0 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.