Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V tomto konkrétním případě by se mělo spíše uvažovat o domácím přístroji pro dialýzu, který stojí řádově stovky tisíc Kč a případně na něj uspořádat sbírku. Jinak souhlasím s tím, že některé případy jsou otřesné. A někdy bohužel dochází i k tomu, že naopak člověk, který zdaleka není tak bezmocný, "vycintá" od státu podporu. Vzpomínám si na případ člověka, který kvůli údajné "bezmocnosti" vyinkasoval příspěvek od státu na rekonstrukci koupelny a pak jsem ho viděl, jak na dvorku vesele štípe dříví a nijak bezmocně nepůsobil.

8 1
možnosti
Foto

Nella domácí dialýzu má, jde o to, že i přes ni musí až několikrát týdně ze Znojma do Prahy.

4 0
možnosti

R^

Vážený pane Zdechovský!

To vše, co popisujete, má základ v našem postkomunistickém, socialistickém, levičáckém myšlení s totální absencí pravicové politiky!

Levicová politika preferuje lidské výmysly, sociální inženýrství, před svobodnými, přirozenými vztahy. Proto je společnost tak hrozně zaplevelená nejrůznějšími zákony, které si protiřečí. Levičáci nedůvěřují člověku, a proto se množí kontroloři, revizoři a superkontroloři a superrevizoři, a množí se spousta nevýkonných úředníků. Důsledkem je nedostatek lékařů, zdravotních sester, řidičů autobusů, řidičů vlakových souprav, učitelů, ale máme i nedostatel dělníků.

Pravicová politika staví na důvěře člověku, na jeho individuálních schopnostech, staví na svobodě člověka a na přirozených vztazích. Bohužel toto zcela absentuje nejen v Česku, ale i v celé Evropské unii! Musíme se naučit preferovat přirozené vztahy, pokud máme přežít zmatky současné doby!

Pokud KDU-ČSL bude postavena na žitém křesťanství, bude ctít svobodné, přirozené vztahy, bude konzervativně pravicovou stranou, bude pro mne volitelnou. Nebojte se toho! Pokud nebudete stranou s žitým Ježíšovým křesťanstvím, jste v parlamentu zbyteční!

Problémem naší společnosti je, že zůstává hluboce infikována komunistickým myšlením s hlubokou závislostí na státu. Pokud budete stranou naplněnou kvasem křesťanské politiky, budete časem vítězit, protože nic tolik nechybí naší společnosti, jako normální, dobré přirozené vztahy postavené na Pravdě a Lásce!

:-)

2 9
možnosti
PC

Pane Šimku, nezlobte se, ale upřímně - Vy máte tím komunismem a postkomunismem úplně zatemněný mozek. Co Váš příspěvek na JAKÉKOLI téma, to tyhle a podobně nenávistné perly. A pak píšete květnatě o Ježíšovi a lásce. 8-o

Vy musíte být velmi nešťastný člověk.

8 5
možnosti
JH

Moc pěkný titulek hodný kandidáta na lidoveckého předsedu. :-)

Myslíte si snad, že za vlád, kde seděli lidovci, takové případy neexistovali, že takové případy neexistují ani v těch ekonomicky vyspělejších státech?

13 5
možnosti
JB

J74a77n 54B69u44r47i13a27n

6. 1. 2020 20:23

Jistěže existovaly - jen já vnímám podstatný rozdíl - Babišova vláda se tváří, že ona konečně začala něco dělat pro lidi. Alespoň to tak mohutně prezentuje. A rozdíl je bohužel jen v té prezentaci - předchozí vlády měly omezenější rozpočty a dělaly taky mnohé - jen to tak neuměly prodat na veřejnosti.

2 1
možnosti
AL

Pokud člověk trochu ví, jak fungují svozy sanitkou, kdy je to několik hodin čekání + okružní cesta po okrese...

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane europoslanče. I v případě, že Nella absolvuje domácí (tedy peritoneální) dialýzu, měla by mít od svého odborného lékaře nefrologa pro všechna ostatní vyšetření povolenou přepravu sanitkou zdarma /příslušný příkaz k jízdám včetně seznamu sanitních služeb v místě bydliště Nelly by měl vystavit její praktický lékař/. Někde se zkrátka v systému zdravotnictví našla v tomto případě velká chyba a tu je potřeba najít a opravit, tedy aspoň do doby než se podaří vyřešit záležitost s příspěvkem na auto, která přitom vůbec není záležitostí zdravotnictví, ale spadá do sféry sociální. Čím je u nás v Česku všechno složitější - "tím lépe", aspoň pro zaměstnanost co největšího počtu úředníků a úřednic. ;-O

9 1
možnosti
Foto

Sanitka ji bohužel nevezme ze Znojma do Prahy, kde je specializovaná nemocnice. Že je to problém sociální, a ne zdravotní, vím - proto v článku opakovaně odkazuji na MPSV a paní Maláčovou, o MZd tam není ani slovo.

2 4
možnosti
LH

Mamka by ji nemusela vozit pokud by fungoval svoz sanitkou....

2 2
možnosti

Jenže u nás je to převedeno do prolému, zda cestu do Prahy zaplatí ošetřující lékař nebo pacient! :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.