Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže Vaše řešení pro běžence aby jim nebylo přiděleno místo v nějaké bezpečné zemi je to, že jim neumožníte jít nikam a necháte je někde na hranicích ve sběrném táboře?

Ten německý návrh je naprosto logický a správný. každý kdo má nárok na azyl (ostatní se budou deportovat z hranic) dostane přiděleno místo v rámci EU kde o něj bude postaráno. Pokud se mu to místo nelíbí může jít kamkoliv, ale nebude tam mít nárok na socialní zabezpečení-tedy pokud si někde jinde najde práci nebo ho tam někdo bude živit (rodina) pak ať tam klidně jde.

Výhod tohoto návrhu je několik.

1/ Hraniční země nebudou mít motivaci pouštět běžence bez kontroly, nebudou se v nich hromadit

2/ Odpadne část motivace pro čistě ekonomické migranty, nebudou vědět kde dostanou "umístěnku"

3/ Ti co nemají nárok na azyl se nebudou tak snadno potulovat po EU, budou řešeni na vnější hranici

4/ Systé, bude spravdlivý a každý ponese určitý díl zodpovědnosti tak jako v jiných oblastech každý má svůj díl poviností i benefitů

......

Pořád odVás nějak nevidím realný návrh jak migraci trvale řešit, Vy jen kritizujete, ale sám žádný konstruktivní návrh.

1 21
možnosti
Foto

....žádný konstruktivní návrh realně průchozí nemáte.

Kdo by přišel nelegálně přes středozemní moře měl by přitěžující okolnost-to je čirý nesmysl. Ti uprchlíci přes to moře přichází v souladu se zákony, žaatel o azyl prostě má právo překročit hranici bez povolení a kdokoliv kdo je na moři v nouzi (i kvůli vlastní chybě, že vyplul na plavidle co nemá šanci dojet) má právo na záchranu a na vysazení v pro něj bezpečném přístavu, loď která jej na moři najde má povinost mu pomoci a nesmí ho vysadit mimo bezpečný přístav. Ten kdo se sám přeplaví a vystoupí na pevnině má právo to udělat pokud má pocit, že plavba zpět by ho ohrožovala na zdraví.

Tedy ti co příjdou přes moře příjdou vždy legálně a jen mají povinost ohlásit se úřadům a buď požádat o azyl nebo ve stanovené lhůtě odjet (ostatně to opakovaně potvrdily soudy,že ty lodě je přivrzly v souladu se zákonem)

Tedy Vaše teze o přitěžujících okolnpstech jsou mimo zákon a odporují smyslu dohod o uprchlících.

Stejný nesmysl jsou ty Vaše řeči, že zájemci o azyl to mají zkusit přes různé druhy víz-víza nejsou pro azylanty- to je úprava pro ekonomické migranty, pro ty kdo nemají nárok na azyl, když zmiňujete ty centra jak by se do těch center v Evropě dostali, když to moře nepřekročí, navíc právě ten německý návrh obsahuje i to posílení těch center aby v nich proběhlo předběžné posouzení žádosti o azyl.

1 16
možnosti
JH

J77a12k60u47b 44H17o31z24a

17. 12. 2019 8:13

Euroústava selhala, tak proč ji znovu vytahovat pod jiným jménem? Tak moment... Zdá se mi to, nebo v tom vidím jistý modus operandi EU? :-/

4 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.