Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vzestup Kurze byl také - podotýkám také - možný situací v klasických politických stranách, nejen v Rakousku. Potřebovali někoho kdo přivábí mladé voliče, stávající "páprdové" těžko. Přitom jak jeho program, ovlivněný i zkušenostmi z funkce státního tajemníka pro integraci, tak i metody práce (docela diktátorské), by i panu Zdechovskému moc v naší zemičce nevoněly.

1 1
možnosti
Foto

Kurz má diktátorské metody? To slyším poprvé. Celkem hodně mi příjde, že hodně se snaží o posilování partajní demokracie a znovu oživovat partajní struktury.

1 0
možnosti
Foto

To by ovšem nesměli mít v kdu-čsl takový vliv "socialisté, co chodí do kostela".

2 0
možnosti
Foto

Otázka je, zda tito lidé nás volí. Podle mě ne. Alespoň v řadě míst už to tak rozhodně není.

0 0
možnosti

J57a38n 91R41á56ž

22. 10. 2019 18:04

Kurz jen dokazuje starou politickou pravdu, že má-li strana charismatického lídra, se sympatickou tváří a projevem, nemůže prohrát. Ale říkejte to ODS nebo KDU/ČSL. S Fialou v čele nemá ODS šanci na volební výhru, i kdyby měla sebelepší program, což ani to bohužel nemá. A KDU/ČSL to s Výborným také k větším úspěchům, jako za Luxe, nedotáhne.

České politice charismatičtí lídři chybí a proto Babiš nemusí mít strach. Může mít strach jen z toho, že něco totálně podělá a trochu z Bartoše, že se stane on lídrem opozice. .

3 0
možnosti

V92á37c80l55a38v 25M75a60c64h

22. 10. 2019 15:18

Pro případ že už se snad autor vidí v roli budoucího českého Kurze si dovoluji upozornit:

Kurz NENÍ bruselský podržtaška:-)

2 1
možnosti
Foto

Ne nevidí a podržtažkou také nejsem :-ú

0 0
možnosti

Rakouští lidovci naštěstí posílili, spíše pro to, že si občané přece jen nepřejí extrémisty. Rakousko je jinak dlouhodobě založeno na střídání lidovců a socdemáků, a to k prospěchu státu. Na "charismatické" tváři zase tolik nezáleží, v mnoha evrop. zemích vítězí tu socdemáci, tu lidovci, a v jejich vedení jsou i necharismatické osobnosti, zato vzdělaní ve správě státu, v nakládání s veřej., financemi, v dodržování zákonů. Osobně jsem poznala např. sociální demokraty a lidovce ze švýcar. parlamentu: obyčejné konfekč. oblečky, neherecké tváře, ale vysoce seriózní jedinci, kteří tvoří zákony výlučně dle analýz z celé Evropy vč. analýz výsledků v praxi. Žádná demagogie, žádná korupce.

1 1
možnosti

J55a22n 85R70á26ž

22. 10. 2019 18:19

Střední Evropa není Švýcarsko. Tady platí jiné vztahy. Ve střední Evropě neslaný - nemastný kravaťák nemá v politice šanci.

V Rakousku další pravidelné střídání Lidovců se socany není reálné. Už jen fakt, že nástup FPÖ zabrzdil Kurz, který převzal část programu Svobodných, je kritický a nebojácný při jednání z Bruselem a umí se perfektně "prodat", hovoří o něčem jiném. Nebýt Kurze, tak by FPÖ v Rakousku drtivě vyhráli.

1 0
možnosti

Konkrétně Sebastianovi Kurzovi R^. Naši lidovci si mohou zvolit jakoukoliv barvu, či opičit se po Kurzovi, šťávu nemají, takže Rv

6 0
možnosti
Foto

Není nic, co by se nedalo změnit. ;-)

0 0
možnosti

Kurz a KDU - ČSL, jak dálnice a polní cesta, neporovnatelná záležitost..:-/

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS