Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já se přiznám, že to nechápu. Tedy chápu BV, to je prostě zločinecká organizace prorostlá hlupáky a sadisty. Ale nechápu ty rodiče. Nedovedu si představit, že by někdo přišel ke mě domů a chtěl mi sebrat moje děti. Garantuji vám, že by to bylo výhradně a jen přes moji mrtvolu. Kdyby mi je sebrali ve chvíli, kdy bych tomu nemohl zabránit, zřejmě by zjistili, co dělá člověk, kterému už na ničem nezáleží a je odhodlán naprosto k čemukoliv.

2 1
možnosti
MB

Já vám pane Zdechovský děkuji za vaši práci v europarlamentu a za to, že jste si vybral ožehavé téma, kterému se soustavně náležitě věnujete.

Nicméně se vás musím zeptat: Není na čase, abyste navrhl na půdě parlamentu EU sankce proti Norsku? Mám pocit, že další diskuse je již zcela zbytečná a je na čase přejít od slov k nějakým činům.

Děkuji a držím vám palce.

2 0
možnosti
Foto

Sankce bohužel EP nenavrhuje. Jediný, kdo může v této věci jednat, je Rada - takže dotaz směřovat na pana premiéra :-) I já moc děkuji.

0 0
možnosti
AK

Škoda že Greta Thunberg je Švédka...

Ta by potřebovala Barnevernet nejvíc ze všech a hned.

A její rodiče potrestat za to co z ní udělali.

1 2
možnosti
Foto

Učím se několik let norsky a myslím, že tam by to byla věc obdivu.

0 0
možnosti
Foto

Nevím proč má někdo pocit, že Barnevernetu jde o děti.

Je to jen kšeft - pokud jsem byl dobře informován, jde o to, že pěstouni dostávají na každé dítě 1200 € měsíčně, Barnevernet si za své "služby" účtuje podobnou částku na 1 kus, a celkově v Norsku je to obchod s obratem 4 miliardy € ročně...a kdoví jestli v tom nejsou dotace z EU. Proto úplatky a norské fondy po celé Evropě...co kdyby se tento kšeft podařilo rozjet ještě jinde....

Ještě někomu není jasné vo co go??

5 1
možnosti
Foto

Soudě podle diskusí pod články o BV řadě lidí ;-)

0 0
možnosti
JB

J23a23n 52B20u91b70e22n

17. 10. 2019 9:07

Nevím, co je lepší, zda tento norský poměrně tvrdý přístup, kde se při prvních podezřeních děti odebírají, nebo zcela ignorantský český, kde sociálka přihlíží tomu, jak je dítě umláceno a neuveřitelně brutálně utýráno k smrti (3 letý Mareček a jeho zcela zvrhlý tyran Josef Kuča) a schovává se za byrokratické výmluvy.

Jako křesťan pan Zdechovský hájí rodinu a práva biologických rodičů, což je samozřejmě chválihodné. Zajímal by mě jeho názor jako křesťana na to, že ten náš liberální systém vedl k šílené aq sotva představitelné smrti nevinného dítěte, ten norský by život Marečka patrně zachránil.... Nemělo by toto být naším nejvyšším zájmem?

Co uděláme proto, aby se případy jako Mareček neopakovaly?

A pak mu soudkyně dá 16 let, zjevně brutálně utýrat tříleté dítě k smrti není tak strašné, aby si zasloužil trest nejvyšší. Ano Norsko má ochranu zájmu dítěte na nejvyšším místě a patrně k tomu občas použije extrémní metody. Na příběhu Marečka (a to není jediný takový) můžeme vidět, že v ČR jsou priority zjevně někde jinde. Proto by mě zajímal pohled pana Zdechovského ne jako politika, ale jako křesťana na to, jak u nás umírají děti v péči tyranů za tichého přihlížení sociálky.

1 2
možnosti
MW

Ne vždy je lepší volný přístup a selhání jednotlivců, které bude v každém systému. Pokud budeme tolerovat, že instituce zasahují do soukromí rodin či jednotlivců ,čeká nás diktatura.

3 1
možnosti
RK

Máme doma s dětmi takovou hru - když děti začnou neúměrně zlobit, řeknu, že ať toho nechají, nebo na příští dovolenou jedeme do Norska. Nevěřili byste, jak to zabere... (nadsázka, vtip)

3 1
možnosti
JS

J97a11r31d63a 84S79o28k47o70l

17. 10. 2019 8:36

Takže norské prachy mají větší hodnotu nežli láska matky a rodiny.

3 1
možnosti
Foto

Pro někoho asi ano. Nikoliv pro mě.

0 0
možnosti

Jak vidím, tak nevymahatelnost práva není jen u nás v Česku, ale rovnou v rámci všech těchto evropských institucí. Jak je možné, že rozhodnutí mezinárodních soudů nejsou vymahatelná u provinilých???

0 0
možnosti
JS

J40o91s26e77f 64S88u32k

16. 10. 2019 18:14

Barnevernet a jeho systém je skandál a přístup Norska ke skandálům této organizace je další skandál. Argumentem není, že některým dětem pomohou..Oni přece hlavně nesmí dětem a jejich rodinám škodit! To je, jako by se nesměl měnit zjevně vadný systém v nemocnici, která prokazatelně poškodila řadu pacientů s argumentem, že některým i pomohla!

6 0
možnosti
Foto

Bohužel máte pravdu. A to, že s tím Norsko odmítá cokoliv dělat je naprosto nehorázné.

0 0
možnosti
LB

Pan Zdechovský si dal práci a shromáždil řadu otřesných skutečností o přístupu Barnevernetu a celého Norska, za to mu patří díky.

Jako politik však může a má učinit více: Domluvit se s kolegy bez rozdílu stranické příslušnosti a vyvinout na Norsko tlak.

Jako občané bychom se také měli zamýšlet, zda si koupíme norské výrobky, zda pojedeme do Norska na dovolenou.

7 1
možnosti
MS

Tohle je knížecí rada naprd.

Lepší by bylo říci NE Norským fondům.

1 2
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.