Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Bez ohledu na to, jestli se žena v domácnosti fláká, nebo dře jako kůň, je takový příspěvek od státu nesmysl. Jediné, co má smysl, je společné zdanění manželů, které bylo zrušeno. Manželstvím vzniká ekonomický subjekt, a tento by měl mít z principu právo vystupovat jako ekonomická jednotka, což ostatně bylo jeho původním posláním. Manželé se pak mohou dohodnout, jak si rozdělí starost o domácnost a děti a státu by mělo být jedno, zda vydělávají oba 30 tisíc, nebo jeden 60 tisíc a druhý nic. Popřením tohoto pravidla stát popřel samotnou ekonomickou podstatu manželství.

13 1
možnosti
PV

P41a77v56e28l 11V19é38b41r

3. 10. 2019 14:52

Stát zajímá pouze to, co z občana vymáčkne.

5 0
možnosti
PB

P64e17t13r 89B38u80r73i20a58n

3. 10. 2019 12:43

Souhlas, karma. Je zajímavé, že Maláčové nevadí státní příspěvky lidem spořícím si v penzijním pilíři, který žádný penzijní vůbec není, nýbrž soukromý spořící si, kdy abonent ve stáří pobírá nejenže plný důchod s průběžného, ale navíc si ho může nechat naráz vyplatit a pak se přihlásit ještě o socdávky třeba na bydlení.

To stejné u stavebního, které stavebním vůbec není a v 99% si z něj lidé pořizují auta, dovolené a vybavení bytu, to vše dotované z daní těch druhých.

12 0
možnosti
Foto

Bohužel, kdyby se zamyslela nad tím, kdo dostává největší daňové slevy, musela by z vlády odejít ;-D;-)

11 0
možnosti
TT

Co je to za nesmysl, že jsou manželé označováni za osoby vyhýbající se platbám zdravotního a sociálního pojištění? Rv:-P Člověk, který není výdělečně činný, zdravotní pojištění hradit musí - tedy z příjmů manžela. Že nemusí hradit pojištění sociální, to je pravda, ale v tom případě mu nevzniká nárok na důchod, podporu v nezaměstnanosti a další.

10 0
možnosti
Foto

Paní ministryně na MPSV je poměrně tragická osoba, srovnáme-li ji třeba s dřívějším předchůdcem Petrem Nečasem.

Příklad do očí bijící: máme autistického syna, držitele ZTP/P. To je ovšem časově omezeno a je třeba před koncem platnosti požádat o prodloužení.

Za Nečase: požádáte, zahájí se řízení a pokud řízení trvá déle, do jeho ukončení se ZTP/P prodlouží, ale šlo asi o jeden měsíc.

Za Maláčové: 2 měsíce před koncem platnosti požádáte o prodloužení, datem konce platnosti to skončí, ale řízení trvá od 3.9.2018 do 16.4.2019(!), jako by někdy někdo dokázal autismus vyléčit. Nová ZTP/P platí zpětně od září 2018, ovšem ten půlrok ji nešlo uplatnit, takže smůla.

Maláčové však nutno přiznat polehčující okolnost, do tohoto stavu systém neuvedla ona, ale její předchůdkyně Marxová Tominová a ještě její předchůdce Drábek.

15 0
možnosti
Foto

Ono asi záleží na regionu:-). V Liberci šlo všechno rychle, ať průkaz, tak PnP. A když jsme žádali o Ztpp, protože nejdřív dostal ZTP, tak to trvalo také jen 3 měsíce. Není to spíš v rychlosti posudkovych lékařů?:-)

0 0
možnosti
Foto

Venezuela dokáže překvapit.... :-P

4 0
možnosti
Foto

Sociální demokraté řídící se od roku 1878 heslem Juraje Jánošíka "bohatým brát, chudým rozdávat" mají na parazity zvláštní talent. Po ministru Mládkovi s jeho živnostníky a podnikateli, nyní přišla Maláčová s ženami v domácnosti. Jsem zvědav, kdo přijde s nápadem, že příživníky číslo jedna jsou zákonodárci ČSSD??? !!;-O

20 0
možnosti
Foto

Ženu v domácnosti viděli jako parazita už bolševici od říjnové revoluce. Socialisté jsou jen soft-bolševici.

9 1
možnosti

Paní ministryně má pravdu.

Ani já nevím, proč by daňový poplatník měl dávat plat 2 miliony 160 tisíc ročně někomu, kdo nepracuje, protože ho systém v pohodě uživí. Ministerský plat rušit nechci, ale má sloužit jen těm, kteří nemohou vymýšlet nesmysly, protože musí pečovat o spokojenost občanů!

0 9
možnosti
EK

Máte to poněkud popletené. Sleva na dani nikomu peníze z kapsy nebere, ty peníze si pracující manžel či manželka poctivě vydělali, dokážou z toho uživit i další osobu bez nároku na účast státu, a za to jim až dosud stát slevoval na dani. Teď nenažraný erár zavětřil další prachy a snaží se tu sprostotu obhájit, místo aby přestal živit hromadu "nepřizpůsobivých" parazitů. Navíc mnoho těchto manželek či manželů ve skutečnosti pracuje, třeba pomáhají druhému z manželů v podnikání, když naši skvělí zákonodárci vyplodili zákon, který zakazuje zaměstnat manželku či manžele.

8 0
možnosti
MB

Základem kteréhokoliv státu je rodina. Ucelené společenství ženy + muže + dítěte, jehož místo je uprostřed. Neideologický, Pra základ všeho. Do tohoto modelu stále vstupuje tkz. "Dnešní doba". Nazval bych tuto - Epochu nárokovou. Šílenství, kdy řada lidí věří tomu, že jejich zdrojem blaha je stát ! Jsou rozbíjeny mezigenerační vazby - Dítě, svou daňovou konstrukcí má podporovat rodiče, Matka samoživitelka se stává tahákem volebního programu a nakonec já samotný jsem na "Stará kolena zplodil dítě" ! Jak se mi to podařilo netuším, nicméně se daňově budu spolupodílet na jeho Zálohovém alimentačním výživném. Dříve o tom, co je správné a krásné - Rozhodovala strana. Dnes se do této role staví Maláčová, zvaná Venezuela ... :-)

7 0
možnosti
JP

Pane Zdechovský, ono by to totiž nakonec mohlo skončit typicky českým způsobem: dnes ženu živí manžel a má daňovou úlevu. O tu přijde. Co teda udělají? Bud si ona obstará živnosťák na "administrativní práce" a bude "jako" pracovat na živnosťák,nebo vzniknou agentury, které budou za malý poplatek tyto ženy zaměstnávat na dohodu o pracovní činnosti nebo na dohodu o provedení práce. Vlk se nažere,ale koza zůstane celá.

5 0
možnosti
Foto

Ano, máte pravdu. Bohužel je potřeba to opakovat i vládě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.