Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Máme-li diskutovat racionálně o ekologii, měli bychom se snažit ukázat proč přesně některá řešení nefungují a jaká řešení by fungovat mohla a proč. Základem každé racionální diskuze o nějakém problému je předložení možného řešení a analýza jeho kladných i záporných stránek. A toho je poměrně málokdo schopen. Zejména lidé, kterým je vlastní pohodlí daleko bližší než životní prostředí se omezují na poukazování neúčinnosti nějakého řešení, ale přitom jaksi iracionálně nepodávají nějaké možné řešení. Asi by byli nejraději, aby se to neřešilo vůbec.

2 2
možnosti
Foto

No, hlavně, že ekoteroristé nabízejí dobrá řešení...:-/

0 1
možnosti
LB

Zelené a progresivistické šílenství má mnoho podob: Od propagandy České televize včetně vysílání pro děti, přes tutéž propagandou ve školních osnovách, po regule EU na výkon vysavačů a snahy zakázat spalovací motory.

Neexistuje důvod myslet si, že se to někde zastaví, že existuje nějaká hranice všeobecně sdílených vědomostí a rozumového přístupu, která věci dnes vnímané jako tak absurdní které uvedl autor, jednou provždy zarazí.

Těmto globálně tlačeným snahám je vlastní, že se jedná o diktát bez demokratické opory ve výsledku voleb. Není tím ohrožen pouze zdravý rozum, je ohrožen ekonomický i demokratický model společnosti.

5 4
možnosti
Foto

Tak amazonský prales se kácí i proto,aby se měl dobytek kde past.To má logiku?Omezeni tohoto druhu masa by bylo jistě přinosem a státní instituce by měly jít příkladem,naše rozezranost by nás neměla zničit.Pokud jde o děti je to osobní věc každého jak si nastavi život,dnes se rodí až po třicítce a to už lidé uvažují jinak.Podle křesťanů jsou ti nejlepší Afričané,kteří dělají jedno děcko za druhým.To je nás vzor?

1 5
možnosti
PT

P74e67t56r 50T19o87m84e70k

30. 9. 2019 9:54

Jak jste přišel na tu vaši poslední nesmyslnou větu? Asi se mezi rozumně myslícími křesťany nepohybujete.

2 1
možnosti
JK

Považuji vaše tvrzení o logice za naivní. V rozhodování o tom, co udělat a co neudělat, čeho se vzdát a čeho se nevzdát, v čem se omezit a v čem ne, nikdy nebude hrát rozhodující roli logika a racionální uvažování. Když použiji primitivní příklad pana Kroupy, ten bude požadovat svou flaksu za každou cenu, dokud to jen trochu půjde (přibližně jeho vlastní slova), neboli pro něj je prvořadé jeho spokojené břicho. A vedeni svými vlastními pudy nebo návyky, kterých se nikdy neodhodlají vzdát, budou lidé rozhodovat o způsobu dalšího nakládání s planetou.

2 1
možnosti
AL

jj, dyť to říkal už papež Benedikt: "Žádné pozitivní uspořádání věcí se nemůže podařit tam, kde zdivočí lidská duše". Dolkud se budeme víře v Boha celospolečensky tak akorát vysmívat, potud nám nebude stačit čas na hašení nových a nových problémů...

2 0
možnosti
KT

Tak se jí, Aleši, nevysmívej!

0 0
možnosti
Foto

Už ten výraz "boj" je špatně.

Vám karma R^

3 0
možnosti
KT

Ano, mnohem lepší je výraz "setrvávat v přátelském rozhovoru"

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.