Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

Taky se může stát, že v blízké buducnosti budou zelené úderky podporované Gretinou ideopolicií, ústy Mádla a Issové "přemlouvat dědu a bábu", aby nejpozději v padesáti letech ukončili na tomto světě svou "uhlíkovou stopu". Euthanasii z těchhle důvodů opravdu nechci...

3 0
možnosti
Foto

Možná by bylo dobré předefinovat ustanovení listiny práv a to právo na život nahradit definicí vycházející z vlastnických práv. Každý je vlastníkem svého těla.

1 1
možnosti
Foto

Ten termín vlastnictví je v souvislosti s eutanázií hodně zajímavý.

1 0
možnosti
EH

Vzrůst případů je možná alarmující, ale jaký je to typ lidí? Dneska lidé neumírají na "stáří", ale paradoxně se díky medicíně dožívají hnusů, jako je rakovina. Kdo chce bojovat do posledního dechu, je mu to umožněno, i když o té naší dobré paliativní léčbě mám pochybnosti. Kdo už bojovat nechce a je schopen se k tomu vyjádřit, mělo by mu to být taky umožněno.

Pokud bude pokračovat ukrajování lidské soběstačnosti rozhodovat za svůj osud, skončíme za padesát let v matrixu, kde bude 100% zajištěna naše bezpečnost a dlouhověkost. :-)

8 1
možnosti
Foto

Nedávno v tisku probehl případ společné sebevraždy manželů cca 90 let,je skok s okna ta nejlepší varianta dobrovolného ukončení života,kterou takovým lidem může společnost nabídnout?

10 1
možnosti
PK

jen je smutné,že si nemohli vybrat , jak to řící ..snad rychlejší konec..

0 1
možnosti
JZ

Argument šikmé plochy je sám o sobě neplatný a nelze ho tedy nijak potvrdit.

1 0
možnosti
JK

Opět chce někdo rozhodovat ve věci, kterou nikdy neprožil a tak ji může posuzovat jedině rozumově, což je zoufale nedostatečné. Jsem stoprocentně pro to, aby se člověk mohl svobodně rozhodnout ukončit svůj život. Ostatním do jeho důvodů nic není, snad jen nějaké majetkové resty a pod. by měly být vyřešené. Ale vnucovat někomu život za každou cenu, i když to dotyčný nechce... to mi připomíná katolické misionáře se svou parodií na křesťanství

9 1
možnosti
MP

Kdyby existovala klinika, kde mi dají čistou postel, pustí hezkou hudbu a černou pilulku na stůl .. a záruku, že jakmile bude rovná čára na EEG, půjde vše použitelné na transplantace, věru bych dlouho neváhal...

5 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.