Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TG

Bez nějakého odkazu a citací je tohle samá lež a autorova fantazie. A to se zdejší fanklub o nějaké odkazy snažil... Ale zatím marně, pokud je tedy člověk schopen porozumět obsahu textu.

1 8
možnosti

ono se na to da divat dvema zpusoby

1. bez nejakeho limitu na projiti maturitou budou vznikat fachidioti (terminus technikus pro jednostranne zamereneho cloveka, ktery je v ostatnich oblastech nepouzitelny)

2. diky limitu na projiti maturitou muze spolecnost ztratit potrebne jednostranne zamerene odborniky

1 0
možnosti
Foto

Matematika učí tomu nejdůležitějšímu, abstraktnímu myšlení.

7 0
možnosti
TT

Královna věd. Současný svět je bez její aplikace naprosto nepředstavitelný, a to od dob stavění pyramid. Ovšem už i ti lovci v době kamenné uměli počítat - není to náhoda, že čísla patří ve všech jazycích k těm nejstarším slovům.

6 0
možnosti
ZB

Soudruzi Piráti jsou podobně nebezpeční jako komunisté a nebo křesťané.Nechápu jak je může dnes někdo volit!

9 1
možnosti
Foto

Nechápu, jak může kdokoli kohokoli volit. Všichni do jednoho jsou v něčem problematičtí. Každý v něčem jiném.

Takže celé volby jsou o tom, zvolit menší zlo. To se třeba s aktuální vládou vůbec nepovedlo. Jen kecají a rozhazují, ale nic užitečného nedělají.

1 4
možnosti
PS

P31e55t87r 38S77o10u98r43e31k

11. 9. 2019 23:08

Hmmm. Povinná maturita z matiky je blbost. Jsou prostě děti, co mají na matiku buňky a děti, co ne. Dodnes si pamatuji na matikáře na střední, co speciálně měl tendenci se vyžívat v tom, že potápěl holky, které byly na matiku slabší a že jich bylo... Mno on je pak topil i v IT a dost často na věcech, které udělaly i správně ale on měl nějakej mindrák. Nepřekvapilo mne, když pak vstoupil do buňky KSČM v Turnově...

Nějak mi přijde, že se snažíte z „něčeho“ uplést bič, příště zkuste být věcnější a že zrovna u pirátů se dá kritizovat věcí...

2 3
možnosti
ZW

No a když někdo nemá buňky na jazyky, tak se mu zruší maturita z jazyků? A když nemá buňky na jazyky ani na matematiku, bude maturovat jen z tělocviku? To je přece nesmysl. Maturita je doklad o tom, že ten člověk něco umí, že je možné se spoléhat na jeho znalosti a dovednosti, že je prokázal u nějaké standardní zkoušky. Pokud na to nemá buňky, aby tu zkoušku složil, tak nemůže mít maturitu. Na tom není nic špatného, i jako třeba řemeslník může být úspěšný a nezřídka si šikovný člověk vydělá víc, než ten formálně vzdělaný.

21 0
možnosti
PV

Je zajimavé polemizovat z něčím, co v návrhu pirátů vůbec není ;-D Asi spoléháte na to, že čtenáři prostě uvěří vaší interpretaci (která je záměrně úplně mimo) a tupě kliknou karmu. A máte recht, vyšlo to ;-D;-D;-D

3 6
možnosti
Foto

Řekl bych, že jsme každý ten návrh pochopili trochu jinak... Ale k vašemu blogu... Mohl bych napsat reakci na Váš blog, o tom, že tvrdíte jak se všichni studenti k maturitě jen propijeji, nikde žádný cílevědomý mladý člověk, ale jen spousta pubertálních frustratu, kteří se vysmívají s lahvacem v ruce těm tupým automechanikum, zedníkům a dalším nikam z učňáku.... Nebo jsem to snad jen špatně pochopil? Nevidím nic špatného na modelu, kde se maturuje a místo známek jsou body a vysoké školy se pak těmi body řídí při výběru studentů... Tenhle americký model mi přijde celkem dobrý...

4 4
možnosti
MC

Pana Zdechovského opravdu nemusím, ale dnes mu dávám karmu...Opravdu nechápu jaké pozitiva by to mělo přinést. Ano, ač technolog tak potřebuji z matiky nejvíce trojčlenku a vzorečky základních geometrických tvarů.. To ovšem neznamená, že by matika neměla být maturitní. Její přesah do dalších předmětů lidské činnosti je neoddiskutovatelný. Kvalita maturit je krásně viditelná ve filmech první republiky a porevolučních "rodinek".... Degradace maturit je polistopadové špatné znamení....

11 1
možnosti
Foto

Četl jste ten návrh pirátů?

3 3
možnosti
Foto

O46t32a 35B59l75a58ž70e57k

11. 9. 2019 20:43

"...lumírovci, ruchovci, matice, integrály a další podobné parády..."

Autor naznačuje, cože je u maturity žádáno za nepotřebnosti... Dost možná - z tohoto pohledu jsou gymnázia (průmyslovky asi již méně) vlastně spíše dlouhodobým testem studijních předpokladů než přípravou na život. Kdo však naváže vysokou školou - ano - pak už to vzdělávání má konkrétnější užití.

Ale v zásadě s autorem souhlasím - maturita coby závěrečné síto i strašák je potřeba.

9 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.