Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Státní exekutoři jsou pouze ti, kteří vymáhají daně (tj. sociální, zdravotní a finanční úřady, nevím, možná ještě někdo ...), a tihle mají vlastní, placené exekutory jako zaměstnance dle běžných tabulek. Tihle jsou slušní. Problém jsou exekutoři soukromí, kterým stát, resp. šílený zákon prakticky nedal žádná omezení. Dlužíte např. pokutu 200 Kč, nezaplatíte ihned, nejmenovaný podnik to strčí exekutorovi, ten vám napíše 200 Kč jako původní pohledávku, připočítá si své náklady, strhne Vám z účtu 15 000, podnik dostane 1000 Kč a zisk exekutorů je asi 70-násboek původní výšky dluhu (i po odečtení nákladů na vystavení upomínky). Tohle je státem potvrzená a hájená lichva.

0 0
možnosti
Foto

Jedním z předkladatelů zákona o soudních exekutorech byla KDU, jmenovitě Judr. Cyril Svoboda. Takže pláč poslance za KDU ČSL je mírně řečeno podivný. Byla to jeho strana, bez které by současný stav nenastal.;-€

0 0
možnosti
RP

Tento problém už před lety spousta politiků a k nim přináleživších ovcí ječících fráze "dluhy se mají platit" voličsky vyrýžovala až do mrtě.

Jasně že dluhy se mají platit, to je bez diskuze.

Ale byl postaven takový exekutorský systém, ve kterém je náprava chyb ztížena až nemožná. A který je slepým nástrojem zisku pro spoustu šmejdovských úvěrpových a věřitelských společností, kterým stačí zaháčkovat prostodušší občany společnosti vlastnící nějaký majetek nějakým úvodním dluhem a během let a s vynaložením minimálního úsilí oberou půl napůl s exekutory a exekutorskými advokáty tyto lidi o veškerý majetek. A obvykle ještě si je zavážou předlužením, neboli jim nadosmrti platit všechno nad nezabavitelné minimum, co si vydělají nebo dostanou jako důchod od státu.

3 0
možnosti
Foto

Náprava chyb není stížená nebo nebožná. Omlouvám se, ale je hodně o lidech a fungování soudního systému. A to nevyřešil tady nikdo za 20 let.

3 0
možnosti
Foto

Tak to je opravdu skvělá zpráva, že se paní L. navzdory pravidlům a zákonům všeobjímajícího státu a všeobjímající EU podařilo konečně převést své peníze. Zvrácené manýry českých exekutorů? Nejsou čeští exekutoři plně pod taktovkou státu, protože kdyby tomu tak nebylo, tak by byli jak urvaní ze řetězu? Takže jak to vlastně je? Jste de facto zaměstnancem státu a z toho titulu chráníte občany před státem? Nepřipadá Vám to hodně absurdní?

4 0
možnosti
JK

J67i23ř91í 80K97v62ě38š

23. 8. 2019 22:32

1) oni dlužníci zmiňovaní v článku zcela zjevně neříkají celou pravdu

2) v diskuzi tradičně nejvíce blejou ti, co o dané problematice nemají ani páru

1 12
možnosti
Foto

Omlouvám se, ale 1) neplatí. Celá pravda je, že jsou ově exekuce skončeny.

6 0
možnosti
MN

M22i73l25a83n 67N34e36t64r25h

23. 8. 2019 19:30

Tyto zákony.postrádají základní přiměřenost a jsou koncipovány tak, aby mafie mohla lidi okrádat.

8 1
možnosti
MK

To mně se normálně stalo, že jsem s autem, co jsem měl na živnost, spáchal přestupek. Úřad vydal rozhodnutí a poslal příkazem. Já byl zrovna na Vánoce mimo ČR (říkám si: mám datovku, jsem v klidu) a tak se pokoušeli 2x doručovat poštou, když se jim to nezdařilo, vyznačili právní moc a předali vymáhacímu. Po necelém roce dopis od exekutora v datovce, takže rychle zaplatit asi s 1500 příplatkem, původní papír jsem si vyžádal od úřadu a podal odpor (z důvodu zmeškání úkonu). Úřad reagoval nějakými bláboly, takže jsem podal odvolání na kraj, který mi dal zapravdu a rozhodnutí o zamítnutí odporu zrušil, nicméně v tom samém rozhodnutí "poradil", že to datum nabytí právní moci (od kterého se odvíjely všechny další úkony) mají blbě, že to mají posunout zpět v čase do okamžiku 14 dní od prvního nedoručení. O možnost odvolání jsem tak díky SŘ přišel. ;-D No poučení zní: když jedete na delší dovolenou, zařiďte si mimo datovky na živnost i datovku na fyzickou osobu.

5 0
možnosti
JH

J34a43n 63H45u62r63k11a

23. 8. 2019 19:22

mě už několikrát jako zástupci klienta poslali rozhodnutí ne na mou adresu nebo datovku (uvedené v plné moci ověřené soudem) ale na mé jméno a adresu klienta a po upozornění na nemožnost vyzvednutí jsem se dozvěděl že záleží na soudu kam a komu to pošlou (doslova Na Mičánkách) tedy že za nevyzvednutí a plynutí lhůty si mohu sám...

5 0
možnosti
JH

J21a84n 72H28u26r85k34a

23. 8. 2019 18:07

tak o tomhle píši stále dokola...statisíce případů které rozum nepobere a výkonná moc lidí kteří mají glejt na zločin v dikci posvěcenou státem...když jsem chtěl zveřejňovat listiny i s vykutálenými úředníky a soudci byly mi články staženy pro obšírnost a kodex blogera ...hodně štěstí autore

5 1
možnosti
DR

Napsal bych to ostřeji ale bohužel nemůžu, takže budu pouze konstatovat že exekutoři, to je u nás kapitola sama pro sebe. A nikdo z politické reprezentace, ať je pravá nebo levá, není schopen v tom udělat pořádek.

9 0
možnosti
MB

To stejné se dá napsat o dlužnících.

2 3
možnosti

Blog je psán silně jednostraně a tudíž, vzbuzuje pochybnosti.

U exekucí jsou bohužel problémy na obou stranách. Exekutoři občas dělají šílené prasárny či zcela zřetelně se na právo vykašlou. Na druhou stranu, dlužníci ze sebe dělají nevinné oběti a často překroutí správné a legální chování exekutora. Jinými slovy, dokud člověk do daného případu nevidí, prostě nemůže hodnotit kdo mluví pravdu a kdo lže.

3 19
možnosti
VH

A jak objektivně by jste tyto dva případy popsal? Prasarna zůstane prasarnou i když ji zabalíte do oboustranných myšlenek.

21 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.