Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

bavernet je svým způsobem totální zrůdnost. Děti je třeba chránit, pokud je podezření na skutečné týrání, pak je odnětí dětí v pořádku, ale pokud je tento proces zneužíván pro obchod s dětmi, kde se nic neprokázalo, pak je to hodně zlé. myslím si že i v případech, kdy dítě schytá sem tam nějakou facku je mnohem větším zlem když je doslova vytrženo z rodiny a prochází obrovskými traumaty (cca polovina těchto dětí prokazatelně má psych. problémy), než když je dáno do rodin, kde jednak trpí vytržením a jednak se stane zdrojem příjmů a může mít nedostatečné citové zázemí. Nechápu, že se státy nezasadí více o své občany minimálně stejně jako polsko, které do těchto kauz šlo s mnohem větším nasazením. Pane Zdechovský, jsem rád že se jim snažíte pomoci, vytrvejte prosím !

0 0
možnosti
JK

Zrůdné Norsko se svým Barnevernetem !

3 0
možnosti
Foto

Musím říci, pane Zdechovský, že váš manipulativní způsob prezentace různých problémů a kauz mě často vysloveně uráží. Vy si opravdu myslíte, že jsou všichni vaši čtenáři tak naivní a neinformovaní, že uvěří spekulacím typu: Norsko dalo dar - soud rozhodne v jejich prospěch? Podfinancovaný soud ve Štrasburku požádal členské země o příspěvek na svůj provoz, mimo jiné na to, aby kvůli velkému počtu žalob mohlo soudit více soudců, a nebyly tak neúměrné prodlevy. Z dostupných informací ve mně činnost Barnevernetu nevzbuzuje žádné sympatie, ale vaše články na toto téma na mě mají zcela opačný účinek. Říkám si, jestli to nakonec nejsou jen pomluvy, díky kterým se někteří politikové snaží zalíbit voličům.

4 10
možnosti
RS

R41a55d82e42k 71S14e78m28a

31. 7. 2019 16:45

podfinancovaný soud se má obrátit na svého zakladatele, nikoli žádat almužnu (úplatky) od souzených států.

8 0
možnosti
JB

J55a58n 39B61u20b20e60n

31. 7. 2019 11:57

Typicky zcela pokroucený výklad pana Zdechovského. To, že Norsko dalo soudu 600.000 EUR se dá totiž interpretovat zcela opačně, a totiž že jde proti vlastním zájmům.

Faktem, který pan Zdechovský zamlčel, je, že se Evropskému soudi pro LP nedostává finančních prostředků a proto vyzval jednotlivé státy o pomoc. Ponechme stranou, kolik poskytla ČR, to je v tuto chvíli vedlejší. Je-li Norsko žalováno v několika kauzách, nebylo by pro Nory lepší, nic jim nedávat a ty případy se jednoduše nikdy nedotáhnou, protože soud bude finačně zcela na suchu? Ne, oni jim ty peníze dají, aby kauzy (mimo jiné i proti Norsku) mohly běžet dál....

Jinými slovy, norské gesto zasluhuje uznání a respekt a je dokladem, že mu na LP záleží. Výše příspěvku ČR svědčí o pravém opaku....

4 10
možnosti
Foto

A nebylo by nejlepší darovat peníze Radě Evropy a nikoliv ESLP? Podle mě celá Rada Evropy způsobem svého fungování ukazuje, že je přežitá. Škemrání o dary u členských států a jejich velkolepé předávání to jen jen potvrzuje. JInak kdyby Norsko dalo dar jen tak bez jakýchkoliv okázalostí, tak to přejdu ;-)

1 0
možnosti
MT

Obavam ze, ze Evropský soud, EK a cela EU je zkorumpovana skz naskrz. Rv

5 3
možnosti
Foto

A37d61a16m 22F76i67š85e24r

3. 9. 2019 13:02

Evropský soud pro lidská práva není orgánem EU.

1 0
možnosti
Foto

https://www.ceska-justice.cz/2017/09/strasburskemu-soudu-chybi-finance-obesila-staty-kvuli-kvuli-nedodelkum/

byla bych na hodnocení toho, co se děje za zavřenými dveřmi domácností opatrná, taky je potřeba si pořád opakovat, že tady sbíráte body politické

2 9
možnosti
Foto

Byla byste tak opatrná, jako Norsko? ;-D

6 0
možnosti
JK

Jsem zvědavý, kolik bude soudů, až ty ukradené a znárodněné děti dospějí.

9 0
možnosti
TV

bylo by dobré, kdyby se ti děti soudily o kompenzaci za psychickou újmu.

0 0
možnosti
Foto

Když tak jeden čte, tak si může začít říkat. že ten Anders nejednal až tak bezdůvodně. I když jeho jednání neschvaluji, ten systém je opravdu nemocný. Anders jen zvolil špatnou medicínu.

6 1
možnosti
JH

Pane Zdechovský, jaký je nebo bude další postup když paní Michaláková vyhraje evropský soud?? Jaké má možnosti dostat zpět své děti.... po tolika letech?

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

paní Michaláková pak znovu začne kolečko soudů v Norsku. Jejím cílem není dostat kluky zpět do péče, uvědomuje si, že je to 8 let, ale chce mít možnost se s nimi aspoň někdy vídat, a aby jim mohla rodina poslat třeba pohled. Nepředali jim totiž ani otevřený dopis od umírajícího dědečka, kde jim jen řekl, že je má rád a chce, aby byli v životě štastní. Nic víc.

Mladšího Davida viděla naposledky v roce 2015, o starším Denisovi neví nic od roku 2012, i při soudech byla pouštěna starší videa z téhle doby.

Jeslti má naději uvidíme více po rozhodnutí v kauze Strand Lobben.

TZ

3 0
možnosti
IH

I82v40o 88H74e72b68e58l13k97a

30. 7. 2019 17:18

Norové mají zavedený určitý systém péče o dítě. Zavedli si ho na základě nějakých svých zkušeností, když tam měly rodiči utýrané děti. Mají na dítě, zkrátka zcela jiný pohled než třeba my.

Každý, kdo má v Norsku děti se tomuto systému musí podřídit. Stejně tak jako i my chceme po imigrantech, aby se podřídili našemu právnímu řádu.

Je správné Norům vnucovat náš pohled? Nám by se také nelíbilo, kdyby nám cizinci chtěli zavádět právo šaría.

Možná bude zajímavá statistika, kolik je v Norsku ročně utýraných dětí, oproti týraným dětem v třeba u nás. Jestli tam budou významné rozdíly nebo ne.

3 38
možnosti
LH

Opravdu ne, pokud si Norové zavedou třeba kanibalismus, ne, nepodřídím se a budu se bránit

18 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS