Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Vitejte v evropske totalite "politicke korektnosti", nejvetsi totalite v dejinach lidstva. RvRv

22 0
možnosti
JB

Kdepak, kam se hrabou vyhlazovací tábory, gulagy nebo vražedná pole. Tohle je to pravé zlo co bude stát životy miliony lidí.

3 3
možnosti
MS

Kde jsou ty časy, kdy jsem na stránkách iDnes zaznamenal informaci, že v rámci genderové vyváženosti by měly být v slabikářích pro první ročníky kromě klasických výrazů "Ema má mámu. Máma má mísu." také výrazy typu "Táta má varlata.";-D

0 0
možnosti
JZ

Ema má mámu, máma má DANU a táta, ten se má!

11 1
možnosti
OB

Pane Záturecký rodina a rodiče je od slova rodit ;-D

8 0
možnosti
JZ

A není slovo rodit od rodina a rodiče? Nebo na rodinu a rodiče má právo jen ten, kdo rodí?

1 4
možnosti
JZ

Ježíšku na křížku, Vy zase melete nesmysly. Změna dvou slov v kolonce nějakého formuláře, tedy místo "otec a matka" "rodič 1 a rodič 2", je nejnebezpečnějším sociálním experimentem od dob nacistických ("a dalších ideologií") jo? Boha jeho, a co má být? Tak tam není "otec" ale "rodič" no. Copak otec a matka nesou zároveň rodiče? Copak došlo k nějaké ideologické záměně významu slov či co? A co kdyby tam místo rodič 1 a 2 bylo "rodiče"? To by byl taky základní kámen koncentráku? To Vám tak strašně vadí, že z papíru zmizela dvě slova? Vždyť jsou to jen slova synku, slova, která slouží nám lidem a můžeme si je vytvářet i přetvářet...

Jinak co je to za nesmysl, že by u nás mělo "vše skončit" jen požadavkem registrovaného partnerství. Jak vše skončí? Jakože pak už nebudou žádní lidé, žádné ideje, žádné návrhy na změny až do skonání věků? To je snad jasné, že zákony a pravidla se budou obměňovat vždycky, tak jaképak "vše skončí"?

A mimochodem, neuvažoval jste o změně profilové fotografie? Jak jsem si byl nucen všimnout na nástupištích několika nádraží, kde mě Vaše tvář obřích rozměrů pronásledovala při čekání na vlak, obličej je nyní již trochu zakulacený a odulý. Asi je čas připustit, že všichni stárneme a aktualizovat fotografii pro současnou reálnou podobu, nemyslíte?

2 35
možnosti
LV

Pán jde s dobou, že? Jak oslovujete svého otce? Pane rodiči jedna? A matku?

10 2
možnosti
MP

Přesně tak. Vše je odvozeno především od základního parametru, totiž jestli instituovaný svazek má mít alespoň teoretickou schopnost autoreprodukce nebo ne. Pokud ano, tak přichází v úvahu pouze pár muž+žena a všechny ostatní "nápady" jsou automaticky vyloučené (max. se lze bavit o mnohoženství nebo mnohomužství, což jsou ale velmi nepraktické záležitosti - při vyrovnaném počtu žen a mužů bude v případě mnohoženství pro řadu mužů nedostatek partnerek, což by vedlo k frustraci a sociálním nepokojům, mnohomužství zase vede k nižší porodnosti, protože jedna žena může být těhotná v jeden okamžik jen s jedním mužem, tudíž řada mužů by se nemnožila).

Pokud ten požadavek odbouráme, tak to umožňuje třeba sňatky osob téhož pohlaví, ale skutečně také odpadá ta nutnost počtu 2 osob - pokud neřešíme reprodukci, tak klidně může uzavřít sňatek třeba 10 lidí téhož pohlaví. A jsou i další možnosti, např. sňatek s neživými předměty - např. už se vyskytl sňatek s oblíbenou komiksovou postavou, sňatek s plastovou pannou, nebo dokonce existuje hnutí lidí, kteří chtějí být sezdáni sami se sebou (nemají partnera, ale cítí se být diskriminováni tím, že nejsou sezdaní, tak to chtějí řešit takto - prostě se do kolonek "ženich 1" a "ženich 2" napíše totéž jméno). Potom jsou možnosti sňatku se svým domácím zvířetem (stačí tvrdit, že ten pes je moje rodina), s kusy nábytku (aby si mohl někdo brát do nemocnice svůj oblíbený noční stolek) apod. Pokud někdo namítne, že sňatek je pouze pro lidi, tak to je také jen marginálie. Když odstraníme požadavek autoreprodukce, tak s tím přece není problém. A vždy pomůže ten kouzelný argument "...tomu člověku to pomůže a nikomu to přece neublíží, tak proč to nepovolit?"

Tím se také otevírá cesta třeba i k incestním svazkům (pokud budou homosexuální, tak proč ne? Genetické poškození potomstva nehrozí, tak proč to nepovolit?) atd., možnosti jsou široké, co koho napadne...

14 0
možnosti
JZ

A proč by mělo být manželství odvozeno především od požadavku schopnosti reprodukce? Můžete nějak doložit toto tvrzení, že podstatou manželství, tak jako ho dnes v naší kultuře chápeme, je schopnost mít (porodit) dítě? jak to víte? Pokud vím já, tak manželství institucionální realizace ideje partnerského soužití, tedy vzájemné lásky a blízkosti dvou lidí. A to mohou splňovat všelijací lidé.Nikoli toho, jestli můžou nebo dokonce snad musí mít dítě. Jak by tomu pak bylo při sezdání neplodného heterosexuálního páru? A jak v případě sezdání seniorů? Myslím, že v naší kultuře je manželství podmíněno vzájemnou citovou náklonností, to je jeho jádro. A dokonce ani to není podmínka manželství, jak ze života víme. Ale rozhodně není smyslem ani podmínkou manželství to, jestli jsou ti dva lidé schopni mít spolu dítě. Nicméně různí sňatkoví podvodníci a různí vykukové by z Vás měli radost - podmínku možného rozmnožení by splnili, tudíž by jejich sňatek musel být platný, i kdyby sloužil jen k získání občanství někoho.

Jinak Váš protiargument s tím, že pokud odstraníme autoreprodukci, může se kdokoli oženit s kýmkoli a čímkoli, považuji za mylný. Asi zapomínáte, že manželství, stejně jako téměř všechny pravidla, instituce, meze a míry, jsou podmíněny určitými idejemi, jak jsem zmínil výše. Svět prostě nějak popisujeme, dělíme a kategorizujeme podle toho, zda tyto pojmy a představy pro nás jako lidi dávají společně akceptovatelný smysl, který ale nemusí být (a často není) logický. Proto manželství uplatňujeme jen pro lidi, protože podmínkou je, že manželství slouží k láskyplnému svazku dvou osob, tak to my jako lidé nyní prostě chápeme. Manželství člověka a například zahradního bazénu manželství není z toho důvodu, že nesplňuje podmínku, kterou jsme si zadali - nejedná se o láskyplný svazek dvou lidí. Proto si takové pravidlo nezavedeme. Není tudíž pravda, že si každý může vymyslet, jaké manželství chce, protože my jako společnost taková manželství neuznáme.

0 13
možnosti
LH

Co když někdo miluje kozy (v chlívku)?

0 0
možnosti
AS

Má smůlu, u nás je polygamie zakázána;-)

0 0
možnosti
JB

Opět mnoho povyku pro nic. Vypustit v úředních dokumentech označení závislá na pohlavích je v době stejnopohlavních dvojic logické.

Svazky více jak dvou osob jsou zase ekonomicky mnohem bezpečnější jak v případech ztráty zaměstnání, tak úrazu nebo nemoci a nikomu to neubližuje.

1 7
možnosti
LV

Tím spíš by slovo "manželství" mělo zůstat vyhrazeno pro svazek jednoho muže a jedné ženy. To taky nikomu neubližuje.

8 0
možnosti
JZ

Já souhlasím s Tomášem Zdechovským. Ideální a správnou rodinou jsou táta, máma a děti. To je přirozené a opravdu nějakou hloupou korektnost ve stylu rodič jedna, rodič dvě neberu. Nemám nic proti soužití homosexuálů, ale ať si svůj svazek nenazývají manželstvím. Registrované partnerství je dostačující.

37 0
možnosti

Jen bych doplnil, že děti jako kluci a holky (nebo holky a kluci) a žádné třetí či další pohlaví.

0 0
možnosti

J33a89k61u19b 48Š26o48l67c

14. 6. 2019 9:41

Možná svět bude lepší. Asi se shodneme na tom, že záleží na klidném rozvoji dítěte. A když si vezmeme doby ne tak vzdálené, tak děti z rozvedených rodin, děti samoživitelek byli dost odstrkovány. Dnes už je všem jedno, jestli má dítě tři otce a dvě matky, hlavně když vyrůstá v pro něj klidném prostředí. Já nesouhlasím s tím, aby si dva muži nechali odnosit dítě, ale třeba nemám pravdu. Možná i z takového dítěte vyroste spokojený člověk.

Jiná věc jsou sňatky s nezletilými a tady je jasná souvislost s migrací a islámem. Tam je pro mě tolerance nulová.

1 0
možnosti
JB

J57a27n 15B83u40r30d76a

14. 6. 2019 10:38

S těmi sňatky je to trochu složitější. Jde v podstatě o to, že v situaci, kdy manželé uzavřeli sňatek podle práva jiného státu, tak jeho neuznání - přestože takové sňatky nepovolujeme v naší zemi uzavírat - může nadělat více škody než užitku. V souvislosti s konkrétními přistěhovalci pak jde ve zkratce o to, že manželka uteče s manželem, přijede do Německa, kde - protože se manželství neuzná - ale mezi nimi neexistuje žádný příbuzenský vztah a na to je navázána spousta dalších věcí jako oddělení v rámci imigračních řízení, nemožnost zastupování atp. Navíc manželství se nedotýká trestní odpovědnosti za sexuální styk s osobami pod 14 let věku.

0 0
možnosti

Nadpis vystihuje vše. SouhlasR^.

9 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.