Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Teprve teď mi to došlo, kam zmizeli pošťáci? ;-D

0 0
možnosti

... namísto plánovaných 43171 policistů jich máme k 1. březnu 2019 pouhých 40406 ... Pane Zdechovský, když v roce 1989 končil totalitní policejní stát, ČSSR, který se bál vlastních občanů, tak tu v celé ČSSR běhalo +/- 29000 policajtů. A víte jaké měli, kromě běžné policejní agendy, nahánění disidentů a špehování občanů ještě další agendy? Namátkou ... občanské průkazy (evidence obyvatel), řidičské průkazy, evidence vozidel, technické prohlídky vozidel, pasy (a výjezdní doložky). To vše dnes dělá někdo jiný a k tomu jim ještě pomáhá asi 12000 obecních policajtů. Není někde něco špatně?

P.S.: Aby nevznikla mýlka. Nemám nic proti policajtům v terénu, naopak. Smekám před každým, kdo je ochoten tu práci dělat, já bych nemohl.

1 0
možnosti
Foto

Vážený pane Chlumský, díky za srovnání, ale nemáte pravdu. Kolik bylo pomocníků VB, milicionářů a jaká byla armáda? Role policistů se hodně změnila. A také nemáme tak početnou StB...

0 0
možnosti

L51u64b97o35š 89K47r16i15m79l

15. 4. 2019 13:41

Nějak mi uniká pointa příběhu. v Evropě máme víc příslušníků Policie ČR na 100 000 obyvatel než všechny státy západní Evropy a více než ve většině států východní Evropy. Toto číslo by se ještě zásadněji změnilo po započtení městských a obecních policistů. Takže to, že se jejich počet nezvyšuje považuji za skvělý výsledek R^

2 1
možnosti
Foto

Snížit byrokracii a administrativní zátěž policistů se od 80 let pokoušeli komunisté a do současné doby se to nepovedlo. Zavedení systému hodnocení práce managementu bylo už několik. Vedlo to jenom k odstraňování nepohodlných lidí. Kvalita práce se dnes hodnotí jak za komunistů a to čárkovacím systém. Všichni se dušují, že neexistuje, ale on je zde stále. Vede to jenom k tomu, že policisté honí body, místo prevence, podvádí. Od policie odchází lidé po deseti a jedenácti letech. Policie na jejich vyškolení, oblečení věnovala statisíce. Odchází z důvodu, že zjišťují, že u Policie nerozhoduje, co umíš, ale zda máš titul, zákulisní systém dohod, protekce, čárkovací systém. Policista je od toho, aby sloužil bez ohledu na rodinný život. Je na někde vysazen ve vedru, kde přes osm hodin stojí a nikoho nezajímá, zda má co pít, jíst. Když odchází, není snaha jeho rozhodnutí nijak změnit. Je vyslechnut, proč odchází, a když upřímně sdělí, co jej k odchodu po tolika letech služby vede, tak je mu sdělené, že je to jeho osobní názor. Při odchodu mu vedení ani nepodá ruku a nerozloučí se s ním.

5 0
možnosti
Foto

Díky za konkrétní postřeh R^ Je škoda, že policie, ale ani další bezpečnostní složky příliš neumí pracovat s loajalitou a kvalitou svých lidí.

0 0
možnosti

Tak nejsou ani policajti? Nejsou lékaři, nejsou sestry, nejsou řidiči autobusů, nejsou dělníci, nejsou policajti... Kam se ti lidé ztrácejí? Nemáme moc kontrolorů, revizorů, superrevoizorů? A kdo bude pracovat?

O lékaře a sestry jste už přestali bojovat. Nejsou a nebudou. Sestry a lékaři už také mlčí. Titanic narazil a klesá ke dnu. Ale nikomu to nevadí. Muzika hraje a stále se tančí valčík... Nějak to dopadne, že? :-)

5 0
možnosti

Slibem nezarmoutíšRv

4 0
možnosti
Foto

Je čas ten slib připomenout. ;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS