Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Pane Zdechovský,

pročítám tu rezoluci a zjišťuji, že jen opakuje stereotypy o vině bílého muže za všechny problémy, se kterými se černý muž potýká.

Je trapné omlouvat se neustále za kolonialismus, ostatně, trváte také na tom, aby se nám omluvili za Bílou horu?

Je trapné pořád mluvit o diskriminaci obyvatel černé pleti, rasismu a násilí vůči nim, když jsou přitom zavírány oči nad jejich kriminalitou a skutečností, že násilí tito lidé čelí především uvnitř vlastní komunity od sebe navzájem. V Británii pláčou nad vzrůstajícím počtem útoků nožem, 90% z nich mají na svědomí obyvatelé černé pleti či tzv. "migračního původu" a když na to někdo poukáže, tak je za rasistu. Přitom mít správné informace místo ideologických hesel je prvním skutečným krokem ke zlepšení situace.

Je trapné naříkat nad bídou afričanů v Evropě, uprchlých před čímkoli, když nejsou schopni ani ochotni přizpůsobit se evropským poměrům. Ikdyby se jejich příval naprosto zastavil, tak jejich počet exponenciálně poroste prostou statistikou jejich porodnosti, přičemž západní Evropa si už od padesátých let minulého století ověřuje, že generace následující v integraci nepokročili ani o píď. Spíše naopak, protože se stali méně závislými na majoritě a vytvořili vlastní komunity s vlastními - pochopitelně africkými a muslimskými - pravidly.

Přestaňte už konečně pořád dokola hlasovat za nevymahatelné a mimo realitu stojící prázdná hesla o nutnosti zavést strategii začleňování, vzdělávání, zaměstnávání nepřizpůsobivých, když jediný problém stojí právě v jejich nepřizpůsobivosti a neochotě států je k přizpůsobení se donutit, neochotě zastavit jim vyplácení dávek, neochotě zavést povinnou internátní výuku s přísným dozorem pro jejich děti, aby se vymanily z těch pokleslých komunit se sebezničujícími životními vzorci, a dostali naději na skutečnou samostatnou budoucnost, neochotě použít silové skložky k raziím v ghettech, kde dochází k onomu zotročování a spoustě kriminální činnosti.

22 0
možnosti
Foto

Milý pane Burgetu,

napsal jsem na toto téma mnoho článků. Máte pravdu, že za hodně problémů si mohou lidé sami. Je jedno, zda je bílý nebo modrý. Ale vysvětlil jsem tam, jak tato iniciativa vznikla a říkám, že mám pro ni pochopení v kontextu všeho, co se v minulých staletí v EU stalo. České republiky se to netýká.

0 0
možnosti
Foto

Kosmetická úprava následků dějů nemá smysl, řešit se má vždy příčina dějů, a to tak, aby k nim nedocházelo. JInak je to cesta do pekel.

10 0
možnosti

J87a93k75u79b 11Š28o82l22c

3. 4. 2019 9:49

Oceňuji, že nám podáváte zprávy a vysvětlujete svůj postoj, přesto jsem Vaším podpisem zklamán.

1) Nezávaznost, nevymahatelnost je pouze salámová metoda.

2) Věčným omluvám do dvacátého kolena nefandím. Kolonialismus, druhá světová, to je prostě historie, na které se nikdo z nás nepodílel a neodpovídá za ní.

3) Netahejme Afriku do Evropy, nebudeme zde mít africké problémy.

4) Afrofobii podobnými aktivistickými výzvami akorát prohloubíte.

5) Evropa dává evidentně přednost muslimským (nepronásledovaným) migrantům, což je nepochopitelné.

Zásadní je, že migrace problémy Afriky nevyřeší. Podporování migrace do Evropy naopak podpoří nárust rasismu. :-)

34 0
možnosti

J44a25k46u86b 12Š93o80l63c

3. 4. 2019 9:52

Ten smajlík tam je omylem.

1 0
možnosti

Pane Zdechovský, rád bych využil tuto možnost trochu jinak než reakcí na článek. Víte hodně se mluví v souvislosti s volbami do EP o dvojí kvalitě potravin. A mně opravdu není jasné o čem se vlastně mluví. Příklady, které byly ilustrovány mne nějak nepřesvědčují. Třeba graficky obdobné obaly konzerv, ale v Německu s vepřovým a v Čechách s kuřecím. Přitom povinnost a existence složení potraviny.

Prý jsme měly normy přísnější. To možné je, ale přistoupily jsme na harmonizované normy. Pokud si je člověk vědom toho, co to jsou normy, harmonizované normy a jejich účel, netuším v čem je problém a jak ho chce někdo řešit. Složení potravin je povinnost a cena je prostě tržní. Zdá se mi to jako umělý problém.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Špáto,

jde o to, že stejný výrobek na jednotném trhu má jiné složení. To ve střední a východní Evropě je horší, jak to, které mají stejné výrobky v západní Evropě. A nejde jen o potraviny...ten problém je třeba řešit kompexně. Ale už se řada věcí mění na základě tlaku spotřebitelů a díky mediím.

0 0
možnosti
OJ

Ne, fakt ne, podpis tohoto se nedá ospravedlnit žádným dobrým úmyslem. Právě znalost širšího kontextu nám dává jasně na srozuměnou, že nejde o žádné vypořádávání se s vinou za koloniální éru, ale jde plně a pouze o další z kroků demografické a kulturní přeměny Evropy.

19 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.