Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

P43e96t14r 30T38o80m78e82k

3. 4. 2019 22:12

Zklamal jste mě pane Zdechovský.

5 0
možnosti
JB

J22a49n 20B61u94b76e43n

3. 4. 2019 19:00

A proč má za koloniální minulost zlomku zemi EU doplácet zase celá EU? Nechápu proč to čeští poslanci podpořili a ještě to obhajují.

6 0
možnosti
OP

Ony ty kolonizující země se takto šikovně vyvlékají z obliga, pokud svůj problém rozprostírají po celé Evropě. Německo, Francie Británie, Belgie Nizozemsko by v podstatě měly svým bývalým koloniím vrátit, co v nich nakradly, tak jako našinec musí vracet církvím. Namísto, aby naši europoslanci vyzvali kolonizátory k restitucím, lížou jim zadnice

7 0
možnosti
ZH

Hmm... Proč nejsou zmiňovány kolonie v jiných částech světa, zejména pak v Asii a Austrálii? Proč nejsou zmiňovány původní obyvatelé obou Amerik a Austrálie - asi proto, že byli téměř vyhlazeni? Proč není v daném kontextu zmíněno arabské otrokářství a otrokářství provozované Afričany mezi sebou (před kolonizacemi)? Proč je to jen o černoších z Afriky a ne podobně postižených národech z Asie?

Ten pamflet vnímám jako značně rasistický a diskriminační (upřednostňuje černochy před ostatními). Takže kdo tohle podepsal, má u mě velké a významné mínus.

8 0
možnosti
JT

J37i10r37i 19T43i63c80h54y

3. 4. 2019 18:00

S tim omlouvanim je treba skoncit. Meli by se Madari ci Bulhari omlouvat za vpad do Evropy? Kanadska vlada se omlouvala za nevpusteni nelegalnich Indu v minulem stoleti.

Cela historie lidstva je historii klani, vpadu a presunu narodu. V dnesnich demokratickych statech by meli vsichni obcane mit stejna prava a povinnosti bez ohledu na to, jaky je jejich puvod (puvodni domorodci v Kanade neplati dane, maji zadarmo vysokoskolske vzdelani, v mnohych osidlenich nepracuji a ziji na ukor statu, stale si vyzaduji vice a vlada se stale omlouva).

9 0
možnosti
ML

.Evropský parlament děsivou většinou 535 proti 80 (44 se zdrželo) schválil rezoluci požadující po státech EU boj se “strukturálním rasismem”,

Zdroj: https://ondrejtomek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=70752

Som značne šokovaný, že ste hlasoval ZA túto otvorene rasistickú rezolúciu v EP. No nič, každý sa raz odkope...Rv

11 0
možnosti
DK

O Belgii to není pravda...měla měděné doly v Kongu, čili těžbu a následně i zpracování, protože měď už rozvážela jako zpracovanou. K tomu potřebovala hloupou pracovní sílu...čili černochy,které mizerně platila...Přečtěte si Hanzelku a Zikmunda díl I+II+3, kde Afriku, kterou surovinově ničila Belgie, Francie, Itálie, Portugalsko. Španělsko apod..Čili potřebovaly pracovní sílu co nejhloupější...Vydrancovaly a nic nevracely....takže teď jim to Afrika vrací....a nás ať vynechají z nějaké solidarity, protože tyto velmoci ze zisků žili a žiji do dneška...víte..mně to často připadá jako zlodějina Německa za druhé světové války...nakradly a nevrátily nic...Švýcarsko by o tom mohlo mluvit...

2 0
možnosti

J34a76k14u90b 25Š58o85l21c

3. 4. 2019 13:43

Tak to v životě funguje odnepaměti. Kdo si co nakradl, to má, pokud ho někdo silnější nedonutí to vrátit. Vykašleme se na minulost a snažme se zabránit nepravostem dnešní doby. Žádná povinnost sebemrskačství za své předky neexistuje.

10 0
možnosti
OP

Z tohoto článku hodně vyčnívají křesťané, jako by to byli nadlidé. Podepsal jste rezoluci proti odebírání orgánů čínským křesťanům, nikoliv ostatní populaci, křesťané prchající před Boko Haram jsou nad ostatními migranty?

0 3
možnosti

A k obsahu článku. Víte, pane Zdechovský, je-li pravdou toto, pak jak vnímat Vámi popsané - jak obsahově dokument, tak Vaše vysvětlení. Zdá se mi obé mimo realitu.

odkaz a citace:

http://e-republika.cz/article3402-Mali-aneb-Licom%C4%9Brnost-premiera-Sobotky

Každý rok inkasuje Francie ze svých 14 bývalých kolonií 440 miliard eur. Je těžké mluvit o nějaké spravedlnosti, když se bývalé koloniální velmoci – týká se to ale především Francie - nemohou obejít bez vydírání a vykořisťování těchto zemí.

Podmínkou osvobození 14 francouzských afrických kolonií v šedesátých letech dvacátého století bylo, aby tyto země používaly jako měnu frank, přesněji FCFA frank (měnu pro francouzské kolonie v Africe). Tyto země musely odevzdat do Paříže 85 % svých devizových rezerv, zlata především. O nich již dále nemohou rozhodovat. Nestačí-li jim oněch 15 %, které zůstaly k dispozici, musí si půjčovat u francouzské vlády za běžný úrok. Paříž kontroluje od roku 1961 měnové rezervy svých bývalých kolonií, seznam je dlouhý: Benin, Burkina Fasso, Guinea Bissau, Pobřeží slonoviny, Mali, Nigérie, Senegal, Togo, Kamerun, Rovníková Guinea, Čad, Kongo, Středoafrická republika, Gabun.

K tomu musí bývalé kolonie platit tzv. "koloniální dluhy" za infrastrukturu vybudovanou v dřívějších dobách, to jsou ony miliardy eur ročně. Francie má dále ve smlouvách zakotveno předkupní právo na suroviny z nově objevených zdrojů. Francouzské koncerny mají privilegované postavení při získávání zakázek a trhů, takže zásobování, finančnictví, doprava, energetika a zemědělství jsou plně v jejich rukou. Od samého počátku byly jako podmínky „osvobození od koloniální nadvlády“ udržení francouzštiny jako úředníka jazyka, francouzské školství a francouzský vojenský systém.

3 1
možnosti

J24a41k49u34b 85Š63o77l11c

3. 4. 2019 12:10

Je to všechno taková komedie. Cesta ven z toho ale není. Kdyby se Afričané zbavili všeho "bílého", dokázali by si vládnout sami (viz Zimbabwe)?

4 0
možnosti
MK

Pan Zdechovský už nekandiduje do europarlamentu? Protože tímto si podřízl větev:-P

1 1
možnosti
Foto

Myslím, že u slušných lidí, kteří přemýšlí o věcech v kontexu, naopak.

1 0
možnosti
EK

Mentalita Afričanů je stejná, at jsou jakéhokoliv vyznání. I křestané provádějí ženskou obřízku a věří různým pověrám a svým šamanům. Nehledě na to, že křestanské církve jsou proti antikoncepci. Omlouvám se za chyby, na klábosnici mi zlobí háček.

2 0
možnosti
Foto

Křesťané ženskou obřízku fakt neprovádí. 8-o

1 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.