Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Osobně se domnívám, že EU už je nereformovatelná.

V podstatě vidím jediné řešení:

Zbourat a postavit něco nového. Avšak tu současnou budovu už nelze zachránit výměnou krovu nebo odstraněním a opětovným uděláním omítky vnějších zdí.

A musí to být s jinými lidmi v čele. Ten paskvil, kdy poté, co Gorbačov vyhlásil perestrojku, naši soudruzi servilně vyhlásili přestavbu, ale v čele zůstali ti samí lidé, kteří to vedli od zlikvidování Dubčeka, je varující. I rok 1968 byl jen trapným pokusem, protože i tehdy zůstala vládnoucí garnitura stejná, avšak alespoň na úrovni osob se něco změnilo. Sice vše v rámci stejné skupiny aparátčíků, avšak alespoň konkrétní lidé se změnili. Při Husákově a Jakešově přestavbě však ani to ne.

Já jsem za svého života zažil dva takové paskvily, ten devadesátiprocentní z roku 1968 a ten stoprocentní z druhé poloviny osmdesátých let.

Proto nevěřím proklamovaným hlubokým reformám shora. Změny se dají dělat buď za pochodu, ale na to už je v rámci EU pozdě, nebo postavit něco jiného s jinými lidmi.

13 0
možnosti
JB

J83a87n 41B91u86r28i28a86n

25. 3. 2019 10:18

Srovnávat komunistický blok s EU? Ona je EU vázána nějakou nařízenou ideologií, přes kterou nejede vlak? V EU máme nějaký stát, kterému jsou ty ostatní ve vazalském postavení?

3 4
možnosti
Foto

Zcela souhlasím se ZÁSADNÍ reformou EU. Protože EU vykazuje podle Lisabonské "demokratický deficit". Ovládají ji oligarchie Německa, Francie a zemí Beneluxu a ostatní členské státy mohou jen přikyvovat.

Zásadní reforma musí spočívat na zrušení Lisabonské smlouvy a přijetí nové - FEDERÁLNÍ ÚSTAVY, poskytující členským státům maximální subsidiaritu.

6 0
možnosti
JK

Souhlasím s vámi, ale nevěřím, že by Bruselský ÚV nechal na LS sáhnout ! Jejich trend je naprosto opačný.

0 0
možnosti
JH

J49a39k51u70b 76H74o94z81a

25. 3. 2019 8:22

To je sice moc hezké a rád bych tomu věřil, jen ti vládci EU to pořád ne a ne přijmout. Z toho důvodu zakončím svůj komentář ve stylu Catoa staršího: "Ostatně soudím, že EU musí být zničena."

6 0
možnosti
Foto

Možná ano, možná ne. Možná bude jiná,

0 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.