Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Když si vzpomenu na pár drobných, které nám přidal Kraďousek a sobě, tedy poslancům, soudcům a ostatním státním zaměstnancům přidali desetitisíce, tak se mi otevírá kudla v kapse. Neustále očerňujete pana Babiše, ale copak sedí ve vládě sám? RvRvRv

2 3
možnosti
JJ

To, že důchody rostou je o 20 % ve srovnání s 30 % u zaměstnanců je smutné jen v očích demagogů typu Zdechovského. Kdyby Babiš se socialisty neprosadil razantní zvýšení platů ve veřejné sféře, neměl by Zdechovský o co své skuhrání opřít. A růst platů Babišem spuštěný byl státnický čin, směřujcí ČR ke středu Evropy, tedy že nebudeme už zdrojem snadných zisků cizích investorů z nízkých tuzemských mezd. Přidání učitelům je správným krokem ke zlepšení školství, roste totiž naděje, že učit budou ambiciózní a schopní lidé a ne jen Ti, kteří na nic jiného nemají (výjimkám - nadšencům - se omlouvám). Před Babišem důchody rostly méně.

3 3
možnosti
JB

J25a32n 38B51u73b62e87n

9. 2. 2019 2:30

Klasicky Zdechovsky, jen agitace a populismus. Jaké je tedy řešení Vaše či KDu-CSL. Aha žádné, tak to je jiná.

A pochlubil jste se svým platem? A ten se Vám nezvedal? A kolikrát převyšuje průměrnou mzdu? A kolikrát převyšuje českého poslance?

2 1
možnosti
Foto

Myslím, že slevy na jízdném pro lidi od 65 let zařídila Babišova vláda, ne? To je přece velká pomoc. A lidem, kteří dosáhnout 85 let věku, se přidá další tisícovka. To je naprosto v pořádku. Je pravdou, že rozdíl mezi průměrnou mzdou a průměrným důchodem je stále dost vysoký a ještě pár let potrvá, než se sníží. Ale jak by to vypadalo, pokud by vládly jiné strany?

3 5
možnosti
Foto

Sleva na jízdné je nesmysl, ne pomoc. Dostanou ji totiž jen ti co se mohou přepravovatg hromadnou dopravou, ne například lidi na vesnicích kde prakticky nic nejezdí, ne ti se zdravotními problémy,....

Pokud jste četla pozorně tak právě za Babišov éry se průměrný důchod průměrnému platu vzdaluje:-P

4 5
možnosti
Foto

Důchodci po lednové valorizaci si v průměru přilepšili o pár stovek měsíčně, většina z nich to ve svých peněženkách prakticky nepocítí. Naopak bude muset letos sáhnout hlouběji do kapsy. Důvodem je očekávaný růst cen, zejména u potravin. A právě ty se na spotřebním koši důchodců podílejí nejvíce - více než čtvrtinou. Důchodci budou vzhledem ke složení jejich spotřebního koše reálně, chudnout. Výrazně totiž zdraží nejen pohonné hmoty, ale i většina základních potravin. A právě za ně senioři vydávají relativně daleko více peněz než zbytek populace. Proto zdražování potravin nejvíce dopadá právě na penzisty. Spotřebitelské ceny za celý rok vzrostly o 0,7 procenta, letos odborníci očekávají průměrný růst na 2,2 procenta, což potvrzují i lednové údaje Českého statistického úřadu.

4 2
možnosti
Foto

Těch pár stovek měsíčně k důchodu je cca 8%.

Potraviny adalší položky mají růst v oblasti kolem 2%, část spotřebního koše pak neposŕoste vůbec nebo i klesne.

Realně si důchodci přilepší o cca 6-7% a je to nad úroveň, kterou si stát může dovolit - přidává e prostě neúměrně moc.

0 2
možnosti
TB

možná,že patřím k vyjímkám,ale já jsem se svým důchodem plně spokojený. Mám za sebou 45 let plnohodotné práce v pracovním procesu( ne nedělal jsem THP,ale pěkně rukama) a tudíž mám velice dobrý důchod. Pravdou pochopitelně je, že z toho bylo 40 let v nepřetržitém provozu

2 0
možnosti
JS

Pane Bydelský, neberu Vám Vaši spokojenost, ovšem pokud jste pracoval 45 let, tak Váš důchod je asi podprůměrný.

0 0
možnosti
Foto

Penzistům je stejně jako všem díky ekonomickému rstu o něco lépe než bylo pokud se týká absolutních čísel-za to nemůže žádná vláda, ale ekonomický cyklus.

Pokud to vezmeme poměrově k platům tak je jim hůře než za předchozích vlád to je taky fakt.

Nicméně demografická křivka je jednoznačná a dlouhodobě prostě není realné udržet věk odchodu do důchodu na současné výši a poměr důchodů nad 40%.

Dle mého názoru (a jsem důchodce) je navyšování důchodů protě nesmysl-jde o to, že jak poklesne ekonomika tak poklesnou platy a důchody pak skokově vyletí v poměru k platům a budou neúnosnou zátěží pro stát. Navíc životní náklady rostou pomaleji než jak teď Babiš přidává či slibuje přidat.

Pokud by se někde mělo výrazně přidat z dávek tak je to matéřská a rodičovský příspěvek. Zejména RP se neměnil už neuvěřitelně dlouho a jeho poměr k platům klesl nejvýrazněji.

0 4
možnosti
DH

Pište co chcete ale stejně nejpravdivější bylo to staré přísloví, že

"Dědek a babička ujídaj nám z krajíčka".

1 3
možnosti
LC

Připadá mně, že byste k tomu rád pustil toho ministra financí, který důchodcům zvyšoval o 40,- Kč. (Možná i ta administrativa kolem toho vyšla dráž.) A ta teta ze stejné strany, co vypouštěla moudra, že důchodci jsou zvyklí se uskromnit by mohla převzít MPSV.

4 4
možnosti
Foto

Vidíte a za babiše se jeden rok nepřidávalo ani těch 40Kč, jindy přidal jednorázově...realně za toho proklínaného kalpuska se důchodcům přidávalo víc než za Babiše

2 5
možnosti
Foto

Ahoj Tomáši,

je to skandální, ale mně za pár dnů vzniká nárok na starobní důchod. Takže podobými propočty, jako jsou ve tvém článku, jsem se také v poslední době trochu zaobíral. A chtěl napsat do blogu.

Už není třeba. Díky, že jsi to systematicky shrnul za mne a zveřejnil :-)

Samozřejmě do "penze" zdaleka jít nemohu, to by dopadlo špatně.

Takže vlastně současný establishent podporuje pracovní aktivitu seniorek a seniorů až do doby, dokud neskapou, ha!

Palce ti drží DG

4 0
možnosti
Foto

Ahoj Davide, lidé jako Ty nestárnou. Takže do penze nikdy nepůjdeš - kdo by lidi učil řečnickým trikům. Jinak máš naprostou pravdu - četl jsem Tvůj blog. Jen z důchodu se dá žít těžko.

0 0
možnosti
DH

Již jsem cosi podobného psal k nedávnému článku pana Flašky o Penzistické zlodějně a nemohu jinak.

Já si myslím, že jakékoliv zvedání penzí poškozuje zejména nás mladé, kteří za to vše nemůžeme a nemáme žádný podíl na tom že už léta letoucí se nemůžeme z toho svrabu v kterým jsme vybabrat, a který zavinila především ona generace současných penzystyckých gerontů, kteří tu celá ta léta budování sociályzmu drželi zuby, nechty u moci ten hnusný, šedivý totálitní režim, díky němuž sme tam kde sme.

A kdbyby nebylo nás, mladé generace kteří sme v tom 89 ́ pozvedli nad hlavy ten prápor svobody a demokracije který neseme hrdě vstříc světlé, šťastná, svobodné, demokratické budoucnosti. A kdyby nebylo nás tak jsme jistě tady už všichni dávno hlady a bídou pokapali.

A byli to oni kteří v těch letech místo práce proseděli většinu pracovní doby po těch stranických, ROH, SSM a podobných schůzích, a když už byli na pracovišti, tak schovaní za všeliké ty Brigády socialistické práce vymýšleli jak udělat co nejvíc melouchů, nebo co kde pokrást v duchu tehdejšího hesla "kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu".

A nakonec to, že jim bude líp odnášíme my, kteří v potu tváře musíme na ty jejich neustále se zvyšující důchody vydělat a přitom vzhledem k neustále se zvyšujícímu věku odchodu na zasloužený odpočinek, máme naději, že se důchodu ani nedočkáme a dříve padneme vyčerpáním a únavou na hubu ze vší té práce a skončíme na hřbitovech.

0 9
možnosti
FS

Pane Horáku,vy jste opravdu zdráv?

4 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.