Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma. Je další nesmyslný levicový nápad. Hlavně mzda je dohodou mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem za vykonanou práci. Stát by měl do ní zasahovat minimálně.

2 0
možnosti
OS

Myslím, že se jedná o nedorozumění. Ministryně a odbory navrhují, aby zahraniční pracovníci dostávali 1,2násobek takzvané ZARUČENÉ mzdy, což je MINIMÁLNÍ ODMĚNA odstupňovaná podle složitosti, odpovědnosti a namáhavosti práce. Druhou navrhovanou variantou je takzvaný mzdový MEDIÁN, tedy odměna v daném oboru, na jakou dosáhne přesně polovina pracovníků.. https://archiv.ihned.cz/c1-66455220-malacova-s-odbory

1 0
možnosti
JK

A tady nastupuje ten nesmysl, tarifní třídu (zaručenou mzdu) určuje zaměstnavatel a proto aby se vyhnul problémům tak v ní určí rozpětí od 15 do 150 tis. Kč. Takže zahraniční pracovník dostane 18 tis Kč a ostatní klidně 100 tis. Kč. Tím se ale úplně ztrácí důvod proč tarifní třídy existují a jediný sektor kde budou Češi diskriminováni bude státní správa a státní organizace.

Medián je taky vynález, jaký se bude asi brát stav měsíční, čtvrtletní, roční, která položka z mnoha, které vydává ČSÚ, jaké profese ke kterým mediánům? Kdo to bude kontrolovat a budou snad sankce? Dovedete si představit tu administrativu okolo? Hrůza, podnikatelské prostředí nejvíc potřebuje stabilní dlouho platící zákony, pak se dá plánovat jinak to nemá smysl a podnikáte od jednoho nesmyslného nápadu ministrů k druhému.

0 0
možnosti
Foto

A57l88e59š 96M17e93r28t71a

31. 1. 2019 18:23

Paní ministrině se tímto poněkud neobvyklým návrhem snaží bojovat proti mzdovému dumpingu, protože jen blbec by platil vyšší plat Ukrajinci, když našinec bude konat tuto práci laciněji. Pán Zdechovský se sice tváří, že návrh paní ministrině nechápe, ale já mám za to, že ví dobře o co se jedná a jen přihřívá polivčičku podnikatelů, kteří své podnikání založili na levné práci. Článek je příkladem populismu, kdy se autor snaží čtenáře přesvědčit, že bojuje za českého zaměstnance, ale ve skutečnosti je opak pravdou.

2 2
možnosti
PB

P11e66t70r 85B55u84r85i45a85n

31. 1. 2019 13:31

Souhlas, karma. Levičáci mají neustále tendenci chrlit nesystémové, řeklo by se individuální zákony šité někomu na tělo, což je vyloženě proti smyslu práva jako takového. Viz např. obědy zdarma jen pro někoho a ausgerechnet pro děti, kteří jsou pro rodiče menší finanční zátěží a jejichž obědy jsou levnější než u starších dětí. A navíc argumentují tím, že najedené děti se lépe učí. Jenže ty menší děti nemají poobědní vyučování. Po obědě jdou domů, kde mají navaříno. A tak bych mohl ve výčtu pokračovat. Připadne mi to, jako by levičákovi kroupy potloukly auto, a on postupně spravoval každou promáčklinu zvlášť tím, co zrovna v garáži najde.

2 0
možnosti
PB

P73e43t10r 82B48u81r88i69a77n

31. 1. 2019 13:36

Jenom doplním: pokud by onen zákon nepochopitelně prošel, první co zaměstnavatel udělá, že řekne Ukrajincům, že jim zvýší plat, ale musí pro něj odpracovat 50hod. v měsíci zdarma navíc. Že je na to zákon. A oni to udělají. Vlk se nažere a Maláčová přitom zůstane celá.

0 0
možnosti
KN

"Takhle to vypadá, že současná paní ministryně chce dát přednost uchazečům o práci ze zahraničí, a to je pro mě nepochopitelné."

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=698744

No právě že nechce. Když bude muset zaměstnavatel dát cizinci větší plat, než našinci, tak si logicky vybere našince. Ledaže by onen cizinec byl daleko kvalitnější pracovník, ale to by mu snad ten vyšší plat dal i tak.

Jinak je to samozřejmě socanský nesmyl.

5 0
možnosti
PB

P73e16t38r 91B33u18r23i27a89n

31. 1. 2019 13:36

Ano, napsal to zdá se naopak.

0 0
možnosti
JK

Když ona tak hezky koulí očima a legračně špulí rtíky. Babiš si prostě nemůže pomoci a tak říká: "Ano miláčku, řekni mi prosím ještě nějaké ty nesmysly.";-)

2 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že by byla jeho typ ;-)

0 0
možnosti
LK

Tak hlavně by to bylo zcela neústavní. Diskriminace v odměňování na základě národnosti či občanství za bílého dne.

3 0
možnosti
Foto

Typické levicové nápady.

3 0
možnosti
VM

To jsou jenom každodenní důkazy toho, že nejen naši politici jsou zoufalci, naprosto odtržení od reality, vymýšlející jednu hovadinu za druhou, aby alespoň sami sebe přesvědčili, že nejsou zbyteční. A to včetně těch, co údajně makají, tedy těch od ANOfertu :-)

1 0
možnosti
FD

Tím Rychetským si nebuďte tak jisti.

1 0
možnosti
Foto

Já si jistý nejsem. Určitě bych to nenechal dojít až k ÚS.

0 0
možnosti
MZ

Paní Maláčová tímto a podobnými nápady a návrhy připraví ČSSD o zbytek voličů. To není přece normální, aby cizinec dostával v naší zemi za totožnou práci vyšší mzdu než Čech.!!!!!!

3 0
možnosti
Foto

Třeba to někomu vyhovuje :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.