Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já slýchám naopak o chování budoucích bývalých mužů, popř. už bývalých, a je to dost síla. Mohu posloužit osobními zkušenostmi i zkušenostmi žen v okolí. Přesto ale pokud dojde na takovouto nechutnou manipulaci dítěte matkou, jsem pro přísný trest. Tímhle vším si projít může být pro dítě stejně hnusné a škodlivé, jako by zneužito skutečně bylo. A pro otce je to konec. Po všech stránkách. Nikdy se už neočistí. Vzhledem k tomu, že jste změnil ten šílený nadpis, dávám R^

6 0
možnosti
Foto

Ano, není to jednostranné. I křivá obvinění ze stran mužů existují, ale je jich minimum. Většinou jako reakce na křivé obvinění žen. Proto by bylo dobré, aby se více užíval Cochemský model a rodiče by byli nuceni se domlouvat.

1 0
možnosti
PK

P28e76t69e64r 18K23l25i66m36o

30. 12. 2018 18:02

S tym, ze statisticky je takychto pripadov "zanedbatelne mnozstvo" je asi pravda. Pre niekoho je mozno nepodstatne ak sa rocne hodi pod vlak niekolko otcov - pokial ich nie je viac ako desat..

Ked to takto vezmeme tak ani ti komunisti neboli taki zli - ved v porovnani s poctom vsetkych obyvatelov ich popravili len zopar..

7 0
možnosti
Foto

Děkujeme, že se této problematice věnujete a tyto pravdy o nefunkčním systému šíříte. Tyto chudáky otce mohu jako sociální pracovník jen doprovázet. Na konci bývá zničený vztah mezi dítětem a otcem.

19 0
možnosti
Foto

Znáte mou dlouhodobou práci. Věnuji se těmto tématům i když vím, že to žádný politický bod nepřidá. Všichni většinou říkají, ať se na to vykašlu, ale já si myslím, že mlčet o těchto zločinech je stejné jako se na nich spolupodílet.

0 0
možnosti
PR

P67a28v79e48l 54R21u42s22ý

30. 12. 2018 16:52

Mám s těmito případy bohaté zkušenosti, ano, stíhání křivých obvinění je absolutně mizivé, a to i v případě, že existují důkazy. Velmi zajímavý je přístup Ústavního soudu ("stěžovatelka prokazatelně ovlivňovala a manipulovala nezletilou M. k vyjádření o sexuálním zneužívání ze strany otce", "trestní řízení vedené proti obviněné i její předchozí jednání, jež k tomuto trestnímu řízení vedlo, se odehrálo především v rámci vzájemného "vyřizování účtů" mezi oběma rodiči", "respektuje snahu orgánů činných v trestním řízení ochránit nezletilé dítě před tzv. sekundární viktimizací.").

Jinými slovy, i když je prokázáno, že jde o záměrně vykonstruované obvinění, nebudeme to stíhat, protože by se jednalo o sekundární viktimizaci dětí, a stejně si jen ten křivě obviněný tím trestním stíháním vyřizuje s matkou účty.

S takovým přístupem by se nemohly řešit ani trestné činy vraždy, protože by tím byli pozůstalí sekundárně viktimizováni a jen by se dal průchod jejich nízkému pudu si s vrahem vyřídit účty.

Tohle je přístup našeho slavného Ústavního soudu, konkrétně Jana Musila.

To je ale jen vrchol ledovce. Zásadní příčina je, že celý soudní systém s nezřízeným apetitem brutálně zasahuje do rodinného života rodin, místo ochrany práv se je snaží přidělovat podle svého uvážení. Až bude soud plnit svou ústavní roli, tedy poskytovat ochranu právům, pak se může snížit i počet křivých obvinění, nebudou totiž fungovat a obrátí se proti těm, kdo křivě obviňují. Zatím nejtvrdšími "tresty" jsou nařízené střídavé péče jako ve zmiňovaném případu.

34 0
možnosti
Foto

Střídavou péči nelze nařizovat za "trest" ! Do střídavé péče svěří soud dítě, je-li to v zájmu dítěte.

0 0
možnosti
JT

J36i82r83i 36T89i68c43h92y

30. 12. 2018 16:52

Pak tu byly pripady "recovered memories", kdy zhrzene, rozvadejici se zeny stredniho veku si manipulaci psychologa rozebraly duvody jejich situace a "vzpomenuly" si, ze to muselo byt proto, protoze je v detstvi/mladi prznil bud tatinek (nejspise), nebo stryc, nebo bratr.

Take odkvetajici herecky, kdyz byly mlade a chtely ulozky ve filmech, vlezly do hotelu s producentem, soulozily s nim, nic o tom nenahlasily, ale ted po dvaceti letech si vzpomnely, ze to bylo znasilneni.

23 1
možnosti
Foto

Nedá se to zevšeobecnit, kdo je pachatelem. Těch důvodů může být opravdu hodně.

0 0
možnosti
Foto

H16a51n97a 51V58l31k12o20v66á

30. 12. 2018 15:34

Začínáte být nechutný.

Článek jsem ani nečetla, stačila mi ta "většina" v perexu.

Při své práci se stýkám jak s rodinami tak s učiteli a pedagogickými pracovníky, ročně mi projde rukama na 600 dětí, mnohdy slyším o rozvodech, o tahanicích (kupodivu zejména ze strany zhrzených mužů), o problémech s dětmi ve střídavé péči, nicméně o nějakém nařčení ze sexuálního obtěžování dítěte jsem neslyšela.

Nepopírám že existují (mám pár kamarádů advokátů i soudce) ale je to spíše v jednotkách procent než "většina"

Ve svém populismu se neštítíte bulvárnosti, europoslanče...

5 30
možnosti
JS

Rozhodně nejsem příznivcem pana poslance, ale v tomto případě má stoprocentní pravdu. Domnívám se, že je chyba v našich zákonech, protože toto křivé nařčení není patřičně oceněno basou na tvrdo.

23 0
možnosti
PB

P92e66t16r 35B90u54r95i23a67n

30. 12. 2018 14:58

Karma. Je to tak, jak píšete. Alespoň dle pojednání, která jsem o tomto problému četl.

10 0
možnosti
Foto

J57a75n41a 38M48a19j22o90v29á

30. 12. 2018 14:59

Až pojedete kolem, stavte se, uděláme Vám i případovou studii.

2 0
možnosti
Foto

Opravdu máte zapotřebí takhle prvoplánovej a manipulativní titulek?

4 11
možnosti
Foto

Mám za to, že jste popsal projev pragmatismu dle rčení, že účel světí prostředky. Karma.

5 0
možnosti
Foto

Díky, ale s tím se fakt nehodlám smířít. A jsem rád, že je čím dál více těch, kteří to vidí podobně.

0 0
možnosti
Foto

J32a27n44a 95M93a37j55o68v27á

30. 12. 2018 13:57

Sexuální zneužívání dětí je samozřejmě to nejdrsnější z obvinění, ale není zdaleka jediné "pohádkové", které se takto používá. Týrání matky, týrání dětí, upírání svobody, špatná péče o rodinu, braní peněz, pronásledování... tam (v domácím prostředí ) to začíná a zneužíváním pozice v práci pokračuje. Trestní oznámení střídá trestní oznámení, škála vynalézavosti je v zásadě nikde nekončící. A pokaždé se tím zabývá policie, pokaždé sociálka, pokaždé to znamená minimálně běhání po policii a úřadech a spoustu lidí, kteří se o tom dozví. Když policie TO odloží, nestane se vůbec nic. Ani kdyby bylo třetí, páté, desáté. A může se to dít dokola a dokola celé roky.

Zničený je nejen vztah otce a dítěte(dětí), ale současně i jeho osobní a profesní život.

Kdybych v tom roky nežila, nevěřila bych, že je možné, že systém tak podporuje tohle doslova trápení otců, kteří vesměs neudělali vůbec nic. Jen se jim rozpadl vztah ze kterého mají děti.

Důsledky jsou často skutečně celoživotní a rozhodně JE o téma o kterém by se mělo mluvit a psát. Jenže oni chlapi moc nechtějí a nedivím se jim. (A ti co chtějí to většinou zas neumí udělat dobře. Nic lehkého to není.)

27 0
možnosti
PR

P50a29v52e89l 49R49u22s29ý

30. 12. 2018 17:18

Naštěstí máme slavný Ústavní soud, který občas už poukáže na nesmysly, kdy soud zareaguje na křivé obvinění otce tím, že omezí styk s údajným pachatelem ze 4 dnů na 2 dny (asi proto, aby dětem neubližoval ve všední dny, ale jen o víkendu, aby nenarušil školní přípravu), a takové nesmysly zrušil. Ale světe div se, rok a půl po nálezu má otec styk pořád jen 2 dny, ačkoliv již byl zproštěn obvinění. Obecné soudy za ten rok a půl nebyly schopné tenhle nesmysl napravit. Takže i tyto průtahy jsou vodou na mlýn křivým obviněním, protože i když se prokáže lživost, účel to splní a pachatel je bez trestu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.