Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Je na tom kus pravdy. Z vlastní zkušenosti vím, že když přijde na rozvod, tak má člověk černo nebo červeno před očima. Nevím, jak bych se zachovala, kdybych měla malé děti. To, co je tady popsáno, je hrůza a děs. Snad lepší než vyšetření by byl detektor lži. Ale není to taky vina mužů? Nevím, kolik žen s dětmi je tak naivních, aby se chtěly rozvádět. Určitě takové jsou, bůh jim pomoz. To musí mít další pozadí. Opominu pití a bití, psychické týrání. Ale muži si neuvědomují, jak ženu ponižují tím, že ji na rodičovské odměřují peníze, nebo se z jejího platu platí bydlení a ona si musí říkat o každou korunu manželovi, protože nemá oprávnění k výběru z účtu. Nebo se manželovi platí všelijaké pojistky a spoření - ale jí ne. On může jít kdy chce kam chce - i třeba to, že je celý den do noci v práci, i to je pro ženu s malými dětmi vlastně příkoří. On je mezi lidmi, má různé zážitky, ona je zavřená s dětmi, nikdo ji nevystřídá. Muž je přesvědčený, že dělá pro rodinu všechno, když je celé dny a někdy i víkendy v práci a přinese domů víc peněz. Jenže manželce nejde o peníze na dovolenou někde v Hačaperkách, ale jde jí o to, aby jí někdo pomohl s dětmi, vystřídal ji. A on nechápe. Nebo má automaticky on k dispozici auto, ona ne. To všechno jsou skutečnosti, které prožívají mnozí moji známí. Třeba on nedostudoval, ona se 3 malými dětmi ano. On jí to má za zlé a dělá ji naschvály. Ponižuje ji a ze sebe dělá chudinku utiskovanou. Ona chodí do práce, vaří, uklízí, píše s dětmi úkoly... Nikdy nevíte, koho si berete. Protože až když přijdou děti, tak se ukáže, co v kom je. Pak se "láme chleba".

Já vím, že ženské dokáží být bestie. Přesto mojí zkušeností je, že pánové k tomu velice rádi dávají důvod. Ovšem nařknout manžela ze sexuálního obtěžování dětí-to musí být šílená nenávist. Mělo by se brát v úvahu, že to v naprosté většině není pravda a netýrat tátu a děti. V tom by měli páni zákonodárci máknout a stanovit jiná pravidla. ČSSD by jančila, ale rozumní lidé by to odhlasovali.

3 1
možnosti
MS

R^ Z finančního hlediska mi přijde absurdní poslat chlapa do vězení, kde určitě nebude platit alimenty. To si ženy, které někoho křivě obviní, patrně neuvědomí. Jinak já bych své ženě líbal ruce, kdyby měla větší plat než já, protože bychom se oba měli jako prasata v žitě.

2 0
možnosti
JAZ

Pěkný článek, který mě přinutil se tématem zabývat.

1 0
možnosti
PA

P78e68t47r 90A78g95u45l30á20r

31. 12. 2018 9:31

Prání se nejspíše nevyplní, protože podobné prostředky používají hloupí lidé. A hloupost se nedá vymýtit.

1 0
možnosti
MS

Trefil jste dlouhodobě neřešený problém a je dobře, že se společnost začíná probouzet z letargie. Matky dlouho sázely na manipulaci s justicí. Netvrdím, že zhrzení otcové jsou jiní, ale matky jsou ty, kterým to procházelo častěji. Nejbližší příbuzní a kamarádi se dozví stejně jednu verzi pravdy a ta druhá verze je obvykle schována za zavřenými dveřmi. Z tohoto pohledu je jednoduché a pohodlné uvěřit verzi, že otec je sexuální násilník. Jestliže odborníci tvrdí, že v 90% jde o lež, tak to tvrdí z nějakého důvodu a určitě ten důvod není rozevírání nůžek ve společnosti.

11 0
možnosti
Foto

Ano sázely. Ale i to se dá postupně měnit. Řada mladých soudkyň a soudců jsou doslova alergické na podobné případy a nebojí se už o tom i mluvit. To je dobré znamení.

1 0
možnosti
JZ

No dobrá, rozumím problému. Ale rád bych si ujasnil jednu věc: pokud tedy budeme tvrději postihovat křivé obvinění - dokonce tak tvrdě, jako skutečně zneužívání - bude to znamenat, že v případě, že obvinění ze zneužívání se neprokáže (třeba z nedostatku důkazů), půjde si žalobce za to natvrdo sednout? Takže pokud matka obviní otce se zneužívání, ke kterému skutečně došlo, ale nedokáže se, půjde si navíc ještě sednout? Jen se ptám...

1 0
možnosti
LD

L63i65b97o14r 35D93a98n38ě38k

31. 12. 2018 11:44

dalo by se rozlišit obvinění podané "náhodou" při rozvodovém řízení a těmi ostatními? Je sice prava, že ženy připravené na rozvod, by se naučili přijít prvně s tímhle a s žádostí o rozvod počkat až na potom "že i přes jeho nevinu, ve svém srdci už mu nedokážou stoprocentně věřit a musí se rozvést"

0 0
možnosti
JB

J17a53n 43B91u13b27e74n

31. 12. 2018 0:39

S panem poslancem je to pořád dokola.... Hezký článek, spousta kliků, lajků, karmy... fajn..., jóó pán je kabrňák, ten se na nás rve.... a co jste pane poslanče konrkétně s tímto problémem udělal... napsal blog? Úžasné... A co třeba, kdybyste ať už Vy či Vaši kolegové z mateřské KDU-ČSL předložili nějaký konkrétní návrh zákona, opatření.... Nic takového jsem neviděl... Tak si tyhle hezké řeči nechte od cesty, protože to, že jste si problému vědom a nic s ním Vy či Vaše domovská KDU_ČSL neděláte, je v podstatě horší, než kdybyste se tvářil, že žádný takový problém není. Takže v příštím blogu očekávám konkrétní kroky, jak to s Bělobrádkem, Jurečkou a dalšími napravíte :)

8 5
možnosti
FF

Jenže tady žádný nový zákon není potřeba. Jde o důsledné uplatňování již platných zákonů a hlavně o dosažení změny zaběhnuté praxe a způsobu posuzování těchto kauz ze strany české justice. A toho se dá dosáhnout poukazováním na tyto nedostatky a tlakem veřejnosti podobně jako došlo k posunu posuzování nutné obrany.

9 0
možnosti
JS

J19o76s35e74f 74S96u44k

30. 12. 2018 23:49

moc děkuji za vyzdvižení problému. Opravdu odporná praxe. Je smutné, že zpravidla dobrá práce Policie v těchto obviněních nebývá v naší zemi korunována patřičným rozsudkem. ..Myslím si, že nejúčinější by bylo, pokud by se při prokázání tohoto zločinu ze strany kterékoliv matky /resp. rodiče/ dospělo k rozsudku, že není vhodné, aby takováto matka /rodič/ vychovávala dítě..Jen pokud soudy změní takto zásadně svůj přístup toto zlo podle mne postupně vymizí..

13 0
možnosti
Foto

Ano, to by bylo. Ale toho se asi nedožijeme :-(

0 0
možnosti
TM

T15o54m57á54š 58M11a22r14e54k

30. 12. 2018 23:04

To je takovej bábol, že se to bude líbit.

2 14
možnosti
JK

Evidentně se blíží další volby.

0 0
možnosti
Foto

O tomto tématu vím hodně. A jednou věcí si jsem naprosto jistý. Kvůli jeho otevření mě rozhodně nikdo nikam nezvolí.

0 0
možnosti
VH

Kdyby si pár lidí za křivé obvinění ze znásilnění dětí šlo natvrdo sednout, třeba by si ostatní dobře rozmysleli, než takové obvinění vypustí z úst.

36 1
možnosti
Foto

J40a78n30a 89M53a77j66o17v46á

30. 12. 2018 21:10

Stačilo by, kdyby se platily náklady řízení, veřejná omluva a škoda za poškození pověsti.

Zas není potřeba zavírat.

3 3
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.