Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sice to je ze strany ženy zneužívání, ale celý postup, tak jak je v Česku veden, je naprosto správný, protože obvinění je natolik závažné, že se musí prošetřit. Musíme si uvědomit, že ty procedury muže chrání. Když by nebyl odborně vyšetřen, tak by se to na něj dalo hodit mnohem snáz. A pokud už je tady obvinění, tak musí být zamezeno styku otce s dětmi. Otec to nějak přežije, je dospělý. Zasebevraždili se jen 3, což je sice smutné, ale není to zas tak mnoho. Mnohem horší je, co celá situace udělá s psychikou dětí. A celé to má v tomto případě na svědomí matka. Při rozvodech je ale běžné, že s dětmi manipulují oba dva rodiče, a děti z toho mohou mít v konečném důsledku ještě větší trauma, než, když je vychovává na chvíli jeden rodič, zvlášť, když se celý spor o péči táhne roky. Podle mě se to navíc týká asi spíš hodně malých dětí, 13 letá dcera anebo syn, by ani pod nátlakem matky nic takového neřekla. Pokud by otce ovšem sama neměla kvůli něčemu zásadnímu ráda. A tak by si přihodila tuto historku. Pokud už otec zneužívá dítě, tak o tom běžně matka ví, a v celé rodině se to dlouho tutlá.

0 2
možnosti
BH

Jestli bylo dítě hrubě znásilňováno se dá zjistit hned. Na prokázání skrytého znásilňování má být nasazena záznamová technika a ne jedna paní povídala!!

Devět z deseti je šílené číslo;-(

4 1
možnosti
Foto

Všechny druhy znásilnění se prokázat nedají. Bohužel. Jinak to číslo je otřesné. S tím souhlasím.

2 0
možnosti
AJ

A co tak podat uplne stejne trestni oznameni na matku? Ta preci taky muze zneuzivat. Pak by meli byt stejnym zpusobem vysetrovani oba dva.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že to podat můžete, ale není to řešení. Cílem je spíše to napětí uklidnit a dostat rodiče k jednomu stolu a začít se normálně bavit.

1 0
možnosti
MS

Minuly rok jsem podal zadost o rozvod. Po prvnim stani, kde manzelka lhala tak ze jeji vypoved si odporovala zmenila strategii. Vymyslela se napadeni a tak unesla deti (4 a 5 let). Pres policii jsem ji nechal dohledat, predbezne rozhodnuti soudu ze ma deti do 3 dni vratit do mista trvaleho bydliste ignorovala. Soudkyne to neresila, mnou predlozene dukazy jak se staram o deti (manzelka a ne a d domacnost 3 roky kasle) ignorovala. Predloze vypisy z banky, kde jsem behem rodicovske poslal manzelce 1,6 mil Kc, ignorovala. Nechala zapsat ze jsem neposilal nic. Podle zapisu jsem vypadal jako lakomy idiot. Nastesti jsem vymenil advokata a podarilo se plno zachranit. Pokud soudi vas pripad soudkyne, ktera od prvni minuty ma jasno jaky bude rozsudek a ze otcove by nemeli mi deti ani ve stridave peci, tak jsou vase moznosti omezene.

15 0
možnosti
VH

Díky Tome za skvělý popis věci tak jak je. Přeji ti hezky Nový rok!

8 0
možnosti
Foto

Díky Vládo - snažil jsem se tam popsat všechny ty věci tak, jak jsou! I Tobě hezký nový rok a užívej čas s dcerou.

0 0
možnosti
VB

Ještě by měla taková matka automaticky přijít o děti. Dopustila se trestného činu, je tedy kriminálník a nemůže děti vychovávat.

4 0
možnosti
Foto

Určitě by k tomu mělo přihlédnout. ALe bohužel k tomu nikdo zatím nepříhlíží.

:-/

2 0
možnosti
VB

Stačí aplikovat současné zákony. Při křivém svědectví do basy. To by se rozmyslely. Proč to tak není? Popište, proč když někdo je zbaven obvinění, tak ten co ho obvinil nejde sedět?

3 0
možnosti
DM

Tak to já měl tedy při rozvodu před přibližně deseti lety ještě štěstí – mě moje budoucí bývalá žena, když se soudní líčení nevyvíjelo podle jejích představ, obvinila "pouze" z fyzických útoků na ni samou. Hrát kartou zneužívání dcery se naštěstí neodvážila, i když jí to její advokátka radila.

6 0
možnosti
Foto

Bohužel i tyto rady advokátek by měly být trestné. Chceme se v budoucnu na tyto praktiky soustředit.

6 0
možnosti
Foto

Identifikovat problém a jeho příčiny je dobrý první krok. A co bude dál? Pane Zdechovský, neuvažujete o tom, že by Vaše strana navrhla nějaká opatření, aby se s touto odpornou praxí skončilo? Což takhle při rozvodech skoncovat s hledáním lepšího rodiče a určováním výživného podle nálady a přijmout pořádné zákony jako ve Skandinávii, že dítě je přednostně ve střídavé péči obou rodičů a výživné se určuje podle přesných pravidel? Sedíte řadu let v Evropském parlamentu, proč se nezeptáte nějakého Švéda, jak zařídili, že u nich nikdo nezkoumá, proč má dítě raději ustaranou maminku? Proč jejich zákon nepřeložíte a někdo z Vašich soudruhů ho nepředloží ve sněmovně? Švédové jsou kultura se stejnými křesťanskými kořeny, k jakým se ráda hlásí i Vaše strana, spolupodílející se skoro na všech vládách od konce 2. světové války. Uděláte něco konkrétního nebo problém skončil napsáním předvolebního blogu?

0 0
možnosti
Foto

Pane Jadlovský, kdybyste ten článek přečetl, tak byste zjistil, že problém není na straně zákonů, ale problém je v uplatňování práva.

2 0
možnosti
JZ

J19a54n 20Z65í66m95a

1. 1. 2019 4:10

Je to milé, že tohle téma zvedne politik. A je to svatá pravda.!!

1 0
možnosti
Foto

Ale je škoda, že to nezvedá více politiků. Bohužel.

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.