Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J32o84s81e77f 10S48u77k

5. 1. 2019 12:29

Ježíšek jako novorozeně v jesličkách doufám zůstane pro každé české dítě tím hlavním symbolem vánoc. Věřím tomu právě proto, že je dítětem - bezmocným, všemocným..Doufám, že i pro dospělé zůstane tato symbolika bližší, než dospělácký červený panáček z reklamy..

0 0
možnosti
JB

J26a67n 63B61u59b34e52n

31. 12. 2018 1:00

No jo, ale mezi postavami v Betlémě jsou černoši (fuj migranti), Arabové (fuj teroristi), židé, dokonce jsou tam i ti migranti (dvakrát fuj), pak je tam svobodná matka.... takže, kdychom to měli vzít optikou voličů ANO, SPD, KSČM, Klause jr. a mnoha dalších (cca 60% populace), tak by nám v tom Betlémě zbyla akorát zvířátka.... tak, co se divíte?

0 0
možnosti
KK

Ptáte se na duvod proč v Česku děti znají spíše Santu, než Ježíška a naprosto správně jste si i odpověděl. Těžko se odkazovat na Křesťansko židovské tradice v zemi ateistů.

0 0
možnosti
Foto

Tak tak, Santa je úchyl! A Klaus k tomu, jako bychom toho našeho neměli dost.

A že distribuci dárků provedla brigáda socialistické práce vedená soudruhem Mrázem starším - mi také nějak nechutnalo. R^

2 0
možnosti
Foto

Přežili jsme dědu Mráze a Klause, přežijeme Santu Klause ;-)

2 0
možnosti
VV

;-D Dobre tema pro predvolebni Euroboj. Jen nevim, kolik opravdovych ceskych nekrestanu do tohoto vlaku nastoupi.;-D

0 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že se k této aktivitě hlásí i 170 lidí z Saudské Arábie, tak věřím, že hodně. Jinak s EU volbami to nemá nic společného ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Santa Klaus mi sympatický není ale pokud ho někdo chce tak jakým právem mu to chcete zakazovat? Nechováte se podobně jako komunisté když zakazovali Ježíška?

0 3
možnosti
Foto

Ne :-) Já ho nechci zakázat. Já chci ukázat pravý smysl Vánoc a ten cítím skrze dárkonoše Ježíška.

1 0
možnosti
AR

Po převratu pro média se stal Santa Claus perlou a měl za cíl vytlačit Dědu Mráze, kterého silně dříve propagovali komouši. Ježíšek sloužil jen jako nějaká kulisa a Marie s Josefem byli už zcela podružní. Honění se po obchodech a shánění dárků se stalo hlavním tématem Vánoc. A to převládá dodnes. Křesťanský význam tohoto svátku je odstaven až na třetí nebo čtvrtou kolej:-(

2 1
možnosti
LW

Já si nejsem tak úplně jistý tím, že vánoce jsou křesťanské svátky. Pokud se nepletu tak úplně původně byly vánoce pohanskou záležitostí a křesťané je tak trochu ukradli.

3 0
možnosti
JZ

Blogere, pisete, ze v Cechach mame krasnou a zcela unikatni tradici ...atd. Vsimam si, ze spoluzakladate novou a rovnez unikatni tradici nazvu Ceske republiky - zkracene Ceska.

0 0
možnosti
Foto

Já jsem z Čech a to Česko mi prostě do klávesnice moc nejde. ;-)

1 0
možnosti
Foto

J24i27ř92í 19K43i28n89d28l

21. 12. 2018 11:09

Již v době Václava IV se lidé na vánoce obdarovávli, jak zaznamenal mnich břevnovského kláštera . Lidé tehdy chápali vánoce tak, že Ježíšek byl dar Boha lidstvu, a tím, kdo skrze nás dárky naděluje. Podstatou dárku není darovaná věc , ale láska se kterou jme dárek vyráběli hledali. Láska je podmínkou proměny v dárek od Ježíška. Tradice je to prastará a neměli bychom si ji vzít. ale bránit ji.

Pramen : Děpold Czernin

5 0
možnosti
Foto

Tento rok s jeho projektem spolupracujeme :-)

0 0
možnosti

R^

Ono je to skutečně těžké! Ježíšek? Dnes přináší dárky, ale o Velikonocích přinese oběť největší, bude potupně zabit. Dárky? To jo. Ale bez oběti!

:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.