Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Obávám se že tato organizace ztratila smysl už dávno. Můžeme se totiž pouze dohadovat o tom co by bylo jinak, pokud by např. konkrétně tato rezoluce prošla. Já tvrdím že nic, je to pokaždé pouze cár papíru z kterého si stejně nikdo nic nedělá.

7 1
možnosti
JB

V Izraeli jsem byla 2x, a strašně ráda se sem ještě někdy podívám. Upřímně, kdyby bylo potřeba emigrovat, tak Izrael by byl první volba. Navštívila jsem několikrát i muslimské země, a ne, tam bych rozhodně žít nechtěla. Nechápu ten nekritický přístup k palestincům, a jejich organizacím, možná by šlo pochopit to krytí ze strany muslimských zemí. Ale co ty země, co nejsou muslimské, a přesto hlasovaly proti, nebo se zdržely hlasováni... Já si myslím, že je za tím také závist. Závidí tomu malému státu, který už tolik let bojuje za svoje přežití, tomu vzdělanému národu - kolik nositelů Nobelových cen mají arabové - všeobecně, a kolik Źidé, závidí jejich prosperitu, jejich technologii, která jim pomáhá mít sady a pole i v poušti, která chrání jejich města před raketami vystřelenými palestinskými teroristy... No nic, já se tam zase vyberu. Jeruzalem se může vidět 100x, a musí se prožít, chodit po městě, kde se psaly dějiny křesťanství, je i pro pragmatika, jako jsem já, zážitek na celý život.

22 1
možnosti
Foto

Kdyby Izrael neokupoval a neanektoval území násilně ve válce a jasně a nedvojsmyslně vyjadřoval ta území opustit jako celek v budoucnu za současný mír, tak by bylo možné aktivity palestinských vlastenců včetně izraelských občanů považovat za terorismus.

3 29
možnosti
PB

P90e88t23r 45B60u71r60i76a10n

17. 12. 2018 13:37

Naprostý souhlas, karma.

15 2
možnosti
LJ

L38u67d56ě73k 22J82a35š61a

17. 12. 2018 13:33

Když na toto už dávno jako první ukázal Trump, tak to tvrdě schytal od všech spolků podporovaných Sorosem, levičáky a multikulti. Včetně IDnesu . dnes už to vidí prakticky všichni, žýe OSN je spolek muslimů a nic víc. Ale za Trumpa se postavit bojí ještě pořád většina lidí.

22 1
možnosti
MM

Asi máte pravdu. V OSN mají silný hlas muslimské státy, které nadržují Palestincům.. Na druhou stranu v ČR se v úplně opačném gardu nekriticky podporuje Izrael. Pokud ale chceme být skutečnými přáteli Izraele, měli bychom se umět ozvat i v případě, kdy náš přítel selhává. To o zahraniční politice ČR vůči Izraeli říct rozhodně nejde a korunou všeho je Zemanova snaha přesunou českou ambasádu do Jeruzaléma.

5 24
možnosti

To myslíte něco jako "všem stejným metrem"? Naivní přístup.

4 0
možnosti
RK

R14a61d91e29k 90K21a51r48a58s

17. 12. 2018 12:58

Pane Zdechovský, pokud byla pro vás za druhé světové války česká exilová vláda, která vyslala Gabčíka a Kubiše, teroristickou organizací, tak ano, Hamás je také teroristickou organizací. Jinak jde z vaší strany o čiré pokrytectví.

1 31
možnosti
JH

Nechápu jak můžete srovnávat jabka a hrušky... nebo spíš jabka a fíky.. .:)

10 1
možnosti

Vy se obáváte, že existence této instituce zcela ztratí smysl? To znamená, že ji pro tuto chvíli shledáváte ještě aspoň maličko užitečnou? 8-o

0 0
možnosti
Foto

Otázka z titulku je dávno zodpovězena v Ano, pane ministře:

Hacker: “And then there’s this business of the UN vote on Israel tonight. The Americans want us to abstain.”

Sir Humphrey: “Well, surely it’s a question of our maintaining our relationship with the Arabs. The power of Islam. Oil supplies.”

Hacker: “Humphrey, I’m talking about what’s right and wrong.”

Sir Humphrey: “Well don’t let the Foreign Office hear you. Well, if you insist on an even-handed approach, the Foreign Office might agree to your abstaining on the matter of Israel, so long as you authorize our man there to make a powerful speech attacking Zionism.”

Hacker: “Surely we should use the debate to promote peace, harmony, goodwill.”

Sir Humphrey: “Well it would be most unusual. The UN is the accepted forum for the expression of international hatred.”

15 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.