Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A co Jesef Gabčík a Jan Kubiš pane Zdecovský? To byli také teroristé nebo hrdinové z odboje proti okupaci?

Bohužel kvůli nim byli vypáleny Lidice a Ležáky, ale židé v Izraeli vypálili mnohem více vesnic.

Musíte vidět svět objektivně. Židé jsou prostě okupanty, to je fakt a to samozřejmě na druhé straně přináší i odboj.

1 8
možnosti

Pane europoslanče, na položenou otázku i v blogu odpovídáte.R^ Mám stejný, jen trochu vyhraněnější názor. Překopíruji vaši citaci,a místo "průběhového přítomného" použiji "předpřítomný čas". VS OSN se změnilo na nástroj bloku muslimských zemí. Existence této instituce zcela ztratila smysl. Jen dodám ... jako SN před WWII.

7 0
možnosti
Foto

J40i85ř81í 19K68i66n84d87l

17. 12. 2018 20:09

V roce 1947 skončila válka mezi Izraelem a Ligou arabských států a to dohodou o příměří a

Válka skončila podepsáním dohody o příměří. V této dohodě se výslovně prohlašuje, že demarkační čára (tzv. "zelená linie") nepředstavuje žádnou politickou hranici mezi Izraelem a sousedními státy, a tuto klauzuli si vynutily arabské státy! Jen několik dnů před vypuknutím Šestidenní války, 31. května 1967, prohlašoval jordánský delegát v Radě bezpečnosti: "Žádná pevná hranice neexistuje. Existuje pouze čára příměří. V dohodě o příměří není žádná řeč o právech politických, vojenských ani žádných jiných."Protože žádná politická hranice mezi Jordánskem a Izraelem nebyla příměřím vymezena, platí stav předchozí, daný dohodou mocností z r. 1920 v San Remu: jak Jeruzalém, tak celý tzv. "Západní břeh" je stále součástí židovského národního domova, a nepřestaly jí být ani v době jordánské okupace. Na tom nic nemohou změnit ani (doporučující) rezoluce VS č. 194, 303 atd., stejně jako slavná rezoluce RB č. 242 po Šestidenní válce nezměnila status Jeruzaléma.

Rezoluce RB jsou sice závazné, tato rezoluce však nespecifikuje, co míní "okupovanými územími". Podle závazného mezinárodního rozhodnutí ze San Rema je celý Jeruzalém i Západní břeh legitimní součástí židovského národního území, které bylo nelegálně okupováno Jordánskem. Návrh VS OSN na rozdělení byl pouhým doporučením, Araby ostatně odmítnutým, kdežto rozhodnutí ze San Rema má povahu zákona.

2 0
možnosti
Foto

To vše nebrání tomu, aby byla zelená linie prohlášena za politickou hranici.

0 5
možnosti

Pane Zdechovský, Vaše příspěvky po obsahové i formální stránce považuji za vynikající. Bohužel pokud se jedná o skrytý obsah a cíl, domnívám se, že je to nejhorší, co se na internetu vyskytuje.

0 5
možnosti

Je škoda Tomáši, že Vaše blogy nečte doktor Přetvářka. Ten sice na jednu stranu obdivuje Izrael, dokonce se na profilu, ač křesťan chlubí tím, že má kipot, ale na druhou stranu odsuzuje všechny, kteří jsou proti imigraci muslimů do naší země a jsou kritiky islámu. Vlastně není jediný.To panoptikum je daleko širší. Hlavně, že toto sdružení v čele s Přetvářkou diagnostikuje všechny ty, kteří nesouhlasí s jejich pohledem na svět. Příklad je ten, že když v Izraeli palestinský Arab zavraždí lidi, tak je právo Izraele se bránit. Když Muslim zavraždí lidi v Evropě, tak nelze odsuzovat muslimy. Hodí se tvář hippies ;-D

7 2
možnosti
Foto

Vy jste pane Kavko opravdu dokonalý manipulátor. Když v Izraeli zavraždí Arab kohokoliv, není obvyklé, že dojde k obecnému odsuzování muslimů jako celku. Dokonce ani plošné odsouzení Palestinců není pravidlem. Zatímco v Evropě je to právě naopak. Tedy abych byl přesný, hlavně v Česku je tomu naopak. Protože buďme upřímní, kolik lidí v Česku bylo zabito muslimy?

Je nechutné a je známkou nejvyšší hlouposti komolit něčí jméno jen proto, že s ním nesouhlasím, a je opravdu smutné v tomto směru používat i lhaní

3 1
možnosti

J66i69r51i 28T82i14c27h87y

17. 12. 2018 16:35

Proc? Proti Izraeli jsou vsechny arabske staty, jejich islamsti nohsledi, vetsina z rozvracenych zemi Afriky a i nektere dalsi.

4 0
možnosti

Jedine reseni. Prestat platit prispevky, prestehovat sidlo z NY do Zimbabwe a ignorovat veskere "rezoluce" teto naprosto skodlive organizace.

13 1
možnosti

Kdyby jen OSN, není to tak dlouho, aby to vypadlo i lidem s krátkou pamětí, kdy Trump zastavil financování Palestinské samosprávy, a EU prohlásila, že tyto výpadky nahradí.

17 0
možnosti

Událost s postřelenou těhotnou se stala 9.12., od té doby , 13.12. terorista zastřelil dva izraelské vojáky, další voják a civilní žena jsou kriticky zraněni, útočník unikl.

2 0
možnosti
Foto

Neunikl. Byl okamžitě zlikvidován.

1 0
možnosti

Gabčík Kubiš měli zlikvidovat Reinharda Heydricha jednoho ze strůjců holocaustu. Dále to byl atentát na vysokého vojenského činitele, tedy na konkrétní osobu. A rozdíly můžu psát dokud kurzor dovolí.

PS: jak musí být jednoduchý aby porovnával tyto dvě události.

4 1
možnosti

To je reakce na geniální příspěvek pana Radka Karase dole. Asi jsem se uklikl při odpovědi.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS