Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ten Nizozemec tu analogii s transgenderem příliš nevychytal - když si někdo změní pohlaví, těžko ho můžeme považovat za pohlaví původní, když teď před námi už stojí pohlaví jiné. Kdežto věk asi přeoperovat nebo odstranit nelze. Stejně tak jako když si někdo změní účes, přijde o nohy nebo čtvrt hlavy, tak se do nějaké míry mění jeho oficiální statut - fotka v občance, právo invalidy nebo např rozvedenost.

Ale zase ona ta myšlenka změny věku není zase tak zcestná. Dnes se běžně rozlišuje biologický a mentální věk a některým lidem nedáváme určitá práva, která by jim podle biologického věku náležela, s tím, že tomu neodpovídá jejich věk mentální. Mimo to - věk samotný nic neznamená, protože je nedokazatelný a nelze jej nijak změřit. Náš věk není nic jiného, než potvrzené svědectví dne našeho narození.

0 0
možnosti
MS

Proč by nešel věk přeoperovat? Co plastická chirurgie!?

2 0
možnosti
MB

Jsem zcela nudý a nemoderní člověk. Dlouhodobě ženatý, bez dluhů - furt makám a dokonce dcerám , (již VŠ vzdělání) - napomáhám k vlastnictví jejich osobních bytů! Tak neodpovědně, prostě nelze žít a musím se zmodernizovat! Mám to vymyšleno! V úterý se vyhlásím ženou. Se svou současnou - budu pokračovat, ale již v Registrovaném svazku! Zvažuji se omladit - Zde ještě váhám, (budu pořád starý stejně) a ještě si oddálím hranici důchodu! Každopádně se Vyhlásím se za novou hodnotu - menšinu! Sukní je doma plno, tedy navléknu a vzhůru do krčmy! Kdo mne vyhlásí za Starého vola - Tomu sdělím, že není moderní! Nakonec i ten název filmu - "Pane, vy jste vdova !" Nabude na pravdivé aktualitě ! Joj, krásná doba, budu moderní! Samozřejmě taky opustím svůj politicko odpovědný pravý střed. Vybírám si u těch skutečných, tj. někde u Tomia SPD a cosi se ve mne Hnulo, ANO ! ... :-)

4 0
možnosti
JS

Snad to půjde co nejdříve, poradím dceři, ať se prohlásí za 70-letou a jde si pro důchod, když už ty nesmysly někdo vymýšlí, tak ať z toho něco máme.

5 0
možnosti
SB

Kdyby například můj dobrý známý MUDr. Pavel J. se nechal omladit o dvacet let, znamenalo by to, že jej jeho matka porodila dva roky po vlastní smrti (zemřela, když mu bylo osmnáct), jeho otec jej zplodil dokonce sedm let po smrti (zemřel, když mu bylo třináct) a otcem se stal Pavel rok před vlastním narozením (syn se mu narodil přesně v den jeho devatenáctých narozenin, což byl čirou náhodou i den, kdy dostal dopis, že byl přijat na medicínu).

Narodit se dva roky po smrti matky, sedm let po smrti otce a mít v den svého narození vystudovaný už první ročník medicíny se samými jedničkami (jedinou dvojku za celé studium měl Pavel až ve čtvrtém ročníku), být už rok a čtyři měsíce ženatý (prostě syn už byl na cestě, tak se Pavel oženil ještě jako student gymplu) a mít už ročního syna - řečeno slovy Jiřího Paroubka: "Kdo z vás to má?"

A to ještě dvě dcery dvojčata by zplodil v šesti letech.

Navíc mnozí lidé se berou ve zralém věku a přesto se rozvedou, zatímco Pavel se oženil před svým narozením a manželství je spokojené již více než třicet let.

Ale ten Paroubek to řekl správně, že to hned tak někdo nemá. Pavel to také nemá, protože se omladit nenechal.

6 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.