Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma. R^:-) Odstrašujícím příkladem zneužité politické korektnosti může být situace v některých zemích včetně USA, kde při přijímání do zaměstnání dostávají přednost zájemci jiné než bílé rasy, a zdůvodňuje s se to právě předchozím útlakem.

1 0
možnosti
JZ

Je etiketa druhem politicke korektnosti?

0 0
možnosti
Foto

Etiketa často vychází ze zvyku osvědčeného praxí. Chození dam vpravo není dáno rozhodnutím někoho, ale faktem, že vlevo nosil muž meč.

0 0
možnosti
PP

P55a92v71e66l 12P89o89n59e69c

27. 10. 2018 17:14

Vypadá to, že infekce politické korektnosti začala působit bohužel i na půdě Evropského soudu pro lidská práva ve Štrassburku: https://goo.gl/hcBc2T

2 0
možnosti
JK

Feministky jsou zkrátka herterky. :-)

2 1
možnosti
ES

Menstruace pochází od lat. menstruus = měsíční, takže se feministky poněkud zmýlily.

6 1
možnosti
MP

Ano, je to přesně tak. Toto je třeba zveřejňovat a neustále připomínat, aby si lidé důkladně uvědomili, jak je to celé nesmyslné a zvrácené. Aby společnost tuto "křičící menšinu" umravnila a vrátila zpátky do reality.

6 0
možnosti
Foto

Myslím, že se snažím nejen já, ale i Markéta Šichtařová a jiní se snaží na to opakovaně poukazovat. Ale problém je mlčící většina, které je to prostě jedno.

6 0
možnosti
MK

Politická korektnost je cestu do pekel. Dva lidi změní zákony, protože politická korektnost a to bez ohledu, že většina je proti.

Nedávno byl ve zprávách příklad, kdy jedna oděvní společnost stáhla svůj výrobek, protože symboly na svetru připomínaly symboly SS. Dalším příkladem je, že v Británii stahují školky vepřové maso, protože by se to mohlo dotknout náboženského cítění muslimů. ....už neplatí naše zem, naše pravidla, ale naše zem vaše pravidla.

Nejposlednější je, že v Británii už člověk nemůže nosit na krku křížek, protože to uráží muslimy, ale muslimové mohou nosit vše, protože to je součást jejich náboženské identity.

9 0
možnosti
MP

Nebo ta malá černošská holčička, kterou vyfotili v mikině s opičkou, to byl také pěkný poprask...

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.