Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Snad jen malá poznámka.

Pokud by dotyčný nepřevážel migranty, ale například drogy tak by rozsudek nikdo nezpochybňoval a stokrát by mohl tvrdit, že o nich nevěděl, mohl by dodavatel tvrdit, že mu je tam dal bez řidičova vědomí,....zejména když by to byl stát mimo EU-ostatně takových případů je každý rok několik že češi tvrdí, že jim drogy někdo podstrčil a tam to pozornost lidí jako Zdechovský nijak nepoutá.

Jakmile se ale jedná o migranty a o Francii nebo jiný stát EU tak je to hned skandální, řidič je zaručeně nevinný, soudy se proti němu spikly,....

1 13
možnosti
ZW

Drogy samy do náklaďáku nenaskáčou. Lidé ano.

11 1
možnosti
LH

Každý den tu docházelo ke rvačkám, znásilněním a trestným činům a francouzské úřady tomu nečinně přihlížely. Tak jako dnes přihlížejí situace, kdy se stovky lidí denně snaží dostat v prostorách nákladních vozů do Velké Británie. A řidiči kamionů se tak nechtěně stávají oběťmi snahy migrantů dostat se za vysněným cílem.

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.as

Tak přehlíželi Francouzi i nás při podpisu Mnichovské dohody a ,když budou mít příležitost "hodí nás přes palubu" i nyní!! Jednají s námi a i Anglie ,jako s občany druhé kategorie (viz. zavražděný Čech). Divím se , že naši politici nejsou víc slyšet v těchto zemích!

6 1
možnosti
MV

Opět jen důkaz,že se západní státy k nám chovají jako za kolonianismu;-€

7 2
možnosti
Foto

Myslíte ten důkaz, že si dovolili Francouzské soudy odsoudit Čecha za trestnou činnost na území Francie?8-o

0 10
možnosti
MK

Jestliže francouzská policie skutečně nepředložila žádný důkaz tak je třeba aby se o nápravu bezpráví zasadili právě politici. Ať si pan Polický píše chce a i kdyby pan řidič migranty skutečně pašoval a politici honili body tak práce pana poslance je na místě a můžeme jen poděkovat. Důkazy nejsou - řidiče propustit, omluvit se a odškodnit. Tak má fungovat právní stát.

16 1
možnosti
TT

V právnost současných evropských států už věří jen velký naiva. Případ vykopnutého šéfa kontrarozvědky Maaßena v Německu a okamžitého zahájení stíhání jediné opoziční strany AfD kvůli údajnému extremistickému neonacismu po dosazení Merkelovic pohůnka je pravý obraz konce demokracie a právního státu. Takhle v Německu naposledy jednal Hitler.

2 1
možnosti
Foto

Nedovedu si představit, že by mi do kamionu vlezla banda migrantů v oblasti, kde se to běžně provádí a sám bych si toho nevšimnul. Silně nevěrohodné.

2 11
možnosti
Foto

Kdyby o tom řidič věděl a dostal zaplaceno, tak je přece nedá do ledničky, aby migranti utrpěli omrzliny, určitě by alespoň po dobu jejich přepravy zvýšil v ledničce teplotu.

1 1
možnosti
JD

Pane Zdechovský, za Vaši snahu poděkování a palec nahoru. Bohužel vaše přesvědčení, že je EU nějakým způsobem reformovatelná, je stejně bláhová, jako byla v 60. letech bláhová snaha reformních komunistů reformovat komunismus. Na tomto případu jasně vidíme, že s tak zvrácenou a absurdní zemí jako je Francie, je třeba mít společného co nejméně, natož s ní sdílet nějakou Unii.

23 0
možnosti
Foto

Zajímavé, že jste jediný náš europoslanec, který se opravdu bije za naše občany, pokud jsou šikanovaní či odsouzení v zemích západní Evropy. Zajímavé, jak se západní europoslanci doslova "plazí" před pašeráky imigrantů z neziskovek, ale šikanovaní a nespravedlivě odsouzení občané zemí východní Evropy je nezajímají.

A ostatní naši europoslanci k tomu mlčí, nebo naopak hájí zájmy těch, kteří naše občany šikanují a zavírají do vězení.

Jinak, nechápu názory pana Polického. Jsem zvědavý, co by dělal, kdyby se jemu nějaký utečenec schoval do auta a on byl odsouzený do vězení. Podle jeho vyjádření by zřejmě sám uznal svoji vinu a požádal o nepodmíněný trest.

22 1
možnosti
DR

Polického snad nemá žádný smysl komentovat.

9 1
možnosti
Foto

Řidiče je mi líto a moc mu přeju, aby se dostal ke své rodině co nejdříve. Je to celkem hezká ukázka fungování soudů v evropském lidskoprávním ráji, soudů nezávislých na čemkoliv. Předpokládám, že ta interpelovaná soudružka byla Věra Jourová, tak ta odpoví, že nemůže zasahovat do nezávislosti soudů a poradí, aby se nešťastník obrátil na ESLP, což se všemi odvolačkami a ústavními stížnostmi vyjde pár let poté, co si trest odsedí. Jako čeští občané máme smůlu, že náš stát pro nás nikdy nehne prstem a vždy má pro nás jen naprosto zbytečné nebo nepoužitelné rady.

11 1
možnosti
Foto

bylo to prezentováno v režimu Urgencies, v tu chvíli tam byla Corina Cretu.

1 0
možnosti
Foto

Opravdu se nad diskusi nestačím divit. Ale vyjadřovat se moc nemohu

Autorovi karma

8 1
možnosti
JL

Dočetl jsem se ve zprávě v médiích o kauze, že český řidič Šagan (co to má být za české jméno?) se hájil tím, že konal pravidelné kontroly, ale měl poškozený zámek - takže logicky. Migranti poškodili zámek, když zastavil na delší dobu, vlezli dovnitř na nějaké zastávce. Jak to že si toho nevšiml? Spal? Četl si detektivku? Bál se jít to zkontrolovat, vykašlal se na to? Jeho problém. Nevím, proč se kvůli tomu, že někdo jede na rizikové úseky ve Francii obsazené migranty lezoucími do kamionů, aby vydělal peníze, mám vzrušovat?

2 18
možnosti
TT

Píšeš z Bohnic? Ty obhajuješ státní zvůli nejhrubšího zrna?

Pokud v těch Bohnicích nejseš, zajdi za svým lékařem. Rv:-P

4 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.