Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J70a51n42a 24M42a14j90o10v60á

20. 9. 2018 17:04

Ano, pomáhat ano. Ale znát svůj cíl, možnosti a mít plán. To by hned bylo jiný kafe.

2 0
možnosti
Foto

Souhlas. To mělo být spojené od začátku s návhrhem. Takto neměl návrh šanci projít.

0 0
možnosti
Foto

Jako obvykle od tohoto politika KDU (v této straně bohužel dosti výjimka) věcná, klidná slova se znalostí reality. Díky.

7 0
možnosti
Foto

Děkuji. Vzhledem k tomu, že znám Vaše názory, tak si tohoto příspěvku vážímvVR^

0 0
možnosti
KS

Babiš možná není diplomat, ale rozhodně není hulvát. Vy možná máte osobní zkušenost s emigranty, ale Vám, jako ostatním europoslancům za půl milionů kulaťoučkých zlaťáků, hlavně záleží, koho chlebíček jíte. Dobrým příkladem jsou Babišovy europoslanci ANO.

Ano, hurá akce se v tomto případě opravdu nehodí, jenomže paní Šojdrová z vašich řad KDU-ČSL hraje na city slušných lidí a mává předvolebním, politickým klackem.

1 0
možnosti
Foto

Víte, paní Šojdrová, jako dcera senátorky KDU-ČSL Dr. Novákové, je profesionální političkou již od mládí. A jak známe příklady i z jiných stran, tito lidé jsou často poněkud odtrženi od reálného života...

2 0
možnosti
MP

Já vidím problém především v tom, jak se to celé mediálně vyvíjelo - jak nejprve přišlo halasné zvolání "přijmeme 50 sirotků", což zní velmi hezky a mediálně vděčně, ale postupem času, jak se objevovaly další informace, se to postupně překlápělo až k naprostému nesmyslu. Bez ohledu na to, co tvrdí paní Šojdrová, jak to myslela, tak zpočátku z toho vyplynulo, že se jedná o sirotky, o malé děti cca do 5 let a že ty děti budou dány k nám do pěstounské péče, což se chápalo jako trvalá adopce (protože dávat malé děti do pěstounské péče na 2-3 roky a pak je zase posílat zpět je objektivní nesmysl) - toto vycházelo implicitně z toho, jak to bylo mediálně prezentováno. Pak se ukázalo, že:

- dítě bez rodičů nerovná se automaticky sirotek, rodiče mohou být jen v jiném táboře nebo dokonce třeba už v Německu, a i kdyby rodiče skutečně nežili, vždy bude existovat široká rodina, která by se o ně klidně postarala.

- skutečně malých dětí bez doprovodu je naprosté minimum, groo tvoří především mladíci od 12 do 17 let, (a to ještě jejich věk musí být prověřen), což již samozřejmě nejsou malé bezbranné děti.

- samotná adopce bude také problém, protože se stále jedná o syrské občany a bude nutný souhlas syrských úřadů. To tvrdí paní Filipi, pan Rozumek např. tuto nutnost souhlasu popírá, ale osobně mi přijde skutečně jako nesmysl, aby to šlo udělat bez souhlasu. Nelze přeci vzít cizí dítě z cizí země a jen tak si ho odvést, takto to přece nemůže fungovat. Ani nám by se nelíbilo, kdyby k nám mohl přijet cizinec a bez jakéhokoliv souhlasu si odvezl dítě.

Takže ve finále se prakticky všechny výchozí body znegovali a jsme rázem někde úplně jinde - nebude to adopce, ale jen nějaká dočasná péče, nebudou to sirotci, ale jen děti bez doprovodu a nebudou to malé děti, ale mladíci na prahu dospělosti. A teď se v tom má někdo orientovat a nevidět v tom jen nějaký populistický výkřik před volbami...

13 0
možnosti
Foto

Popsal jste to velmi dobře. Proto jsem se k tomu dlouho nevyjadřoval. Navíc u chlapců, kteří o sobě tvrdí, že jim je 15-17 let opravdu pochybuji o věku. Omlouvám se, ale statistika Frontexu a Švédů je neúprosná.

8 0
možnosti
Foto

Pane Zdechovský, můžete mně kvalifikovaně odpovědět co je to "přijetí" sirotků. Ať už je sirotkem míněn kdokoliv? Jaké má tento termín zakotvení v našem právním systému? Kdo by byl příjemce? Stát? Nebo by ono přijetí na někoho delegoval? Na jak dlouho a s jakými právy a povinnostmi? Jaká práva a povinnosti by měli oni "sirotci"? Příliš mnoho otazníků, odpověď žádná, ale problém přetřásají všichni.

8 0
možnosti
Foto

K87a59r34e49l 71M52á75d47l84e

20. 9. 2018 14:38

Jak jsem teď psal pod p. Vokouna o věku a pohlaví, tak podobně se to má i s tím přijetím sirotků. Někdo mluví o definitivním přijetí a "počeštění", někdo mluví o přijetí na rok. Někdo mluví o dobrovolných pěstounských rodinách, někdo o dětských domovech. Prostě nepromyšlená hurá akce jako vyšitá.

7 0
možnosti
PZ

Souhlasím, že debata (nejen v této kauze) je zbytečně vyhrocená. V reakci na příspěvek pana Vokouna dodávám, že na obou stranách. Proto děkuji za tento článek. A za věcný styl, jakým píšete.

4 0
možnosti
Foto

Snažím se, aby opravdu byla debata věcná. Děkuji R^

0 0
možnosti
PK

Vaše strana neměla nikdy mou důvěru a to ani za komunistů,kdy byla součástí NF. Váš pan předseda nelítostně ranil starou pani,která měla jediného přítele svého pejska a ten jí odešel. Co se týče migrace za komunismu , většina a to drtivá odešla na Západ a nebo za moře. Nemám osobně problém s imigranty a ani jejich pohlavím, mimochodem i tak je zde jich dosti, ale mám problém s jejich agresivní ideologií. Mimochodem zeptala se pani Š někoho z těch dětí jestli vůbec chtějí žíti v této zemi?

3 1
možnosti
Foto

Patrně nicko z nich o nějakém Česku nikdy neslyšel. Pokud něco znají, je to Německo a jeho sociální výhody.

0 0
možnosti
VV

Nerozebiral bych to, protoze to zadny spor neni. Ja vidim jen exhibici tech mene nadanych co neustale opakuji nesmysly o vousatych sirotcich. Doposud totiz nikdo nikde nezvrejnil ani vek, ani pohlavi tech sirotku.

3 3
možnosti
Foto

A dosavadní zkušenosti ze Švédska nebo z Velké Británie jsou nic?

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.