Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V RVHP jsme akorát drželi hubu a krok! A teď je to snad lepší ? Jakou sílu má "naše spolurozhodování" ? 2,7% ? A to tam ještě všichni Češi nehlasují jednotně.

S tím hlasováním PROTI Maďarsku, to mě tam Češi fakt naštvali absolutně ! Takže V4 je jen pokrytecká fraška !!!

0 0
možnosti

P94e51t13r 89B76u94r55i73a56n

11. 9. 2018 23:13

Souhlas, karma. I když je vidět, že tentokrát jste v blogu našlapoval hodně tiše.

1 1
možnosti
Foto

Snažím se spíše vysvětlovat, než jít do větší konfrontace :-)

1 1
možnosti

Se vším, co jste napsal v podstatě +/- souhlasím. Ano, rusáci nás dokonce okupovali, ale nikdy je nenapadlo (i když by snadno mohli) po nás chtít, abysme se postarali třeba o tisícovku Tatarů a tisícovku Čečenců.

3 0
možnosti

Promiňte mi neznalost, ale Větnamci se tu po větnamské válce dostali jak?

0 1
možnosti

Srovnání RVHP a EU je celkem logické. Záleží jak se k tomu postavíme nyní.

Nechme stranou, že za RVHP stál silný loutkář sovětské rusko.

V jaké pozici jsme nyní? Čím jsme mohli přispět jsme si raději pod taktovkou Klause staršího nechali zdecimovat, prodat, nebo rovnou zavřít.

Nic není ztraceno, jen nejsme v čelních pozicích průmyslu, kam skutečně patříme.

Tedy chceme skutečně být silnými partnery a utvářet hospodářkou podobu EU, nebo jen chceme pobírat a požírat dotace z EU? Jako největší slabinu českých podniků vidím v mizivé produktivitě podniku (nikoliv jednotlivých zaměstnaců). Tam žádná dotace nepomůže.

0 0
možnosti

Pane Zdechovský, je vidět, že o technologii fungování jednotlivých orgánů RVHP nic nevíte. Já ano. Kupodivu se nijak moc nelišily od současných orgánů Evropského parlamentu - tedy těch ekonomicky orientovaných.

Postavení ČSSR v RVHP bylo poměrně silné díky slušně fungující ekonomice. Společně s NDR jsme drželi nad vodou balkánské členské země, Kubu a Vietnam. Vaše představa, že nějaký ten Brežněv nám do Prahy přikazoval co a za jaké ceny máme pro koho vyrábět, je poněkud lichá. Někdy si o tom něco přečtěte.

1 0
možnosti
Foto

Pane Tronnere, studuji to již 18 let, ale máte asi pravdu, že nic o tom asi nevím ;-)

0 0
možnosti
Foto

Chodit za lidmi a přesvědčovat je, že je EU dobrá? Kdyby byla EU tak prospěšná, neviděli by to lidé sami? Lidé si totiž auta kupují, protože je chtějí, prodejci je jen přesvědčují, aby si koupili jejich značku. Jenže EU nemá nic na výběr. Navíc je současná situace v přímém rozporu s tím, jakou reklamu kdysi u nás EU měla. Žádná spokojenost, jen obrovské množství byrokracie, nepřehledných příkazů, zákazů a opatření. Ale máte pravdu, EU se nedá srovnávat s RVHP, už je to spíše politbyro.

6 0
možnosti
Foto

je spousta lidí, kteří tu prospěšnost sami vidí, je tak spíš na místě se ptát, proč to ti ostatní nevidí a jestli vůbec mají správné informace. EU je složitá, ve školách se vyučují maximálně nudné dějiny integrace a ne konkrétní pravomoci a legislativní proces (ten je mimochodem stručně a jasně v této infografice: http://www.europarl.europa.eu/external/html/legislativeprocedure/default_cs.htm). Je pak velmi jednoduché říct "Brusel nařídil", protože si to umí ověřit jen minimum lidí. A často se prostě líp poslouchá nadávání na někoho cizího, než si muset přiznat, že to jsou třeba lidé, které jsem přímo volil, komu se něco nepovedlo. Doporučuji k přečtení článek Bruselštější než Brusel.

Jak ukrýt nepopulární opatření za směrnici EU

: https://zpravy.idnes.cz/evropska-unie-narizeni-smernice-referendum-o-vstupu-do-eu-bruselstejsi-nez-brusel-prehnana-impl-izx-/domaci.aspx?c=A180524_134719_domaci_fer

1 0
možnosti

USA má 51 států tak rozdílných jako konzervativní Utah, či Texas až liberální Kalifornie. A nikdo státům nenařizuje, jestli mají mít trest smrti, sňatky homosexuálů, eutanázii a podobně. EU má států asi polovinu a musíme mít vyhlášku, jak se smí jmenovat rum, jakou žárovkou svítit, čemu se smí říkat máslo, jak má být zahnutá okurka, z čeho je marmeláda, jak moc smí foukat vysavač, jak má vařit rychlovarná konvice a padla kosa na kámen, až s tím kolik vylovených černoušků má jaký stát přijmout a patrně po zbytek života živit.

Politiku dělají lidi. Pokud lidi zůstanou, nelze od EU čekat jinou politiku. Když se provalil Brexit, říkal jsem si, tohle nemůže Juncker a další ustát, ale ustál, nic se nestalo. Stejně jako když bankrotovalo Řecko, nebo když začala válka na Ukrajině a EU v tom měla své prsty. A pořád se nic neděje, pořád tam jsou ti samé lidé. :-/

3 0
možnosti
Foto

mandát je 5 let, počkejme po volbách příští rok v květnu.

Jinak Spojené státy se rozhodly pro svůj model federace, evropské státy zase pro jiný, kdy se vyzdvihuje jednotný evropský trh s vysokou ochranou spotřebitelů, ano vede to k pro nás úsměvným případům, kdy nesmíme pomázánkové máslo nazývat máslem, protože prostě nemá 82% tuku, ale zde jsme si bývali mohli zažádat o výjimku pro typické regionální označení, což se v podstatě neudělalo. Na druhou stranu nikde na světě nemůžou použít označení třeboňský kapr nebo olomoucké syrečky, na to máme ochrannou známku.

1 0
možnosti

Těžko se ovšem současný, velmi často negativní názor lidí na EU může změnit když vidí co EU nyní předvádí. Různá nesmyslná nařízení, nesmysly o ještě větší integraci, euro které u nás nikdo nechce poněvadž je jasné že takový projekt nemůže nikdy fungovat, naprostá neschopnost namísto blábolení na summitech o ničem, už konečně rázně zatrhnout migraci atd. atd.

EU by potřebovala nejen řádnou reformu ale namísto různých Tusků, Junckerů, Macronů a dalších i nové lidi do vedení a též pořádně zeštíhlit. Počet europoslanců stáhnout nejméně na polovinu a různé komise, eurokomisaře a podobné nesmyslné funkce pouze na braní peněz zrušit úplně.

3 0
možnosti
Foto

s tou redukcí hlavně u Komisařů apod. Zdechovský souhlasí, viz ten v závěru odkazovaný článek http://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=666965. Je i pro zrušení předsedy Rady (Tusk), celkově je to ale o tom, koho lidé volí. Jinak poslední summit k migraci byl dobrý, zavrhly se kvóty a přešlo se k řešení - viz https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=669188

1 0
možnosti

P19e37t13r 41V57e40s72e89l79ý

11. 9. 2018 13:22

Ono bizarní na EU už je jen to, že ji lze s úspěchem srovnávat (a nalézat shody) s RVHP, stejně jako např. komunismus s nacionálním socializmem. A děsivé je to, že to mnoha lidem nepřipadá vůbec divné.......

4 0
možnosti

P57a35v22e71l 49P59o36n98e88c

11. 9. 2018 11:23

Členství v EU přivedlo nepochybně do ČR nové investory ale nešlo zdaleka jen o průmysl. Ekonom Karel Kříž nedávno uvedl, že ČR se stala "největším krmelcem" z celé střední Evropy, protože odliv kapitálu do ostatních zemí EU patřil k nejvyšším. Smutným výsledkem jsou je (vedle obrovských odvodů zisků mimo ČR) také závratný růst cen nemovitostí v poslední době, přitom mladé rodiny mohou jen těžko konkurovat bohatým investorům ze západní Evropy (nejen). Je pravda, že vystoupením z EU se tento problém nevyřeší.

5 0
možnosti

Pokud se jedná o ty nové investory, investují pouze malou část z toho co získaly nákupem našeho majetku za dumpingové ceny a nyní jim odvádíme dál na dividendách a tantiémech.

3 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.