Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Srovnávat EU a RVHP je skutečně pitomost. Nějak si nevzpomínám , že by nám RVHP nařizovala kolik máme na naše území přijmout Čečenců, jak mají být zakřivené okurky atd. Také nic nevím o tom, že by naši pracovníci v RVHP měli tak královské platy, důchody atd. Naše možnost ovlivnit EU je nulová tedy stejná jako v RVHP.

5 1
možnosti
Foto

EU nám nic nenařizuje - my jsme součástí nějakého jednání a buď máme schopné politiky, kteří naše zájmy dokáží prosadit, nebo ne.

0 0
možnosti
SB

Myslím si, že skutečné peklo od EU by přišlo doopravdy až po czexitu, ale z jiného důvodu, než píšete vy.

Nikoli proto, že bychom přišli o údajnou možnost něco ovlivnit. Tu možnost tak jako tak máme jenom na papíře. V EU nemáme o moc pádnější slovo než dříve v RVHP.

To peklo by přišlo proto, že by nám EU začala dělat vyslovené naschvály.

EU není jako Vladimír a Eliška, kteří se rozvedli, ale nadále spolu korektně projednávají všechno ohledně výchovy Tomáše a Michala. EU by byla jako Mirek a Marcela, kdy po rozvodu si dělají navzájem peklo ze života a odnášejí to jejich děti Katka a Patrik (všechna tato jména jsou jen fikce a příměr).

4 1
možnosti
Foto

a teď nedržíme8-o?

maximálně se vzmůžeme na trapnou reklamu Evropě o osladíme ale pak měníme názvy syrečků, rumu o pomazánkového másla jako by to byl zásadní a jediný problém, posíláme své hochy umírat do Afganistánu a jinam a léta přijímáme fakt, že nám sem nadnárodní společnosti cpou podřadné zboží makáme za nižší platy jako bychom byli stále druhořadí občané Evropy:-/

0 1
možnosti
Foto

název syrečků, pokud vím, se nezměnil, náš rum opravdu není pravým rumem a pomazánkové máslo, nemá s máslem nic společného.

Co se Afganistánu týká, to je na dlouhé povídání.

To podřadné zboží do našich obchodů si mnohdy objednáváme sami a ty platy jsou odvozeny od produktivity oráce a ta u nás přece jenom trochu pokulhává za západní Evropu.

Takže, vinit ze všeho EU je nesmyslné.

1 2
možnosti
Foto

To porovnání RVHP a EU je logické, ale... . V RVHP jsme museli držet hubu a krok, to ano. V EU se můžeme ozvat, ale mě se zdá, že na naše názory nikdo nedá (proč, to je otázka - zda pro to, že jsme malá země a rozhodování je nastaveno pro malé nevýhodně to nevím, nikdy jsem to nestudoval). Jiná věc EU je ta, že různá ta rozhodnutí EU musí naši zákonodárci převést do našeho právního řádu a téměř vždy to ještě zpřísní - jak se říká "jsou papežtější než papež" a z toho mi vypývá, že rozhodování v ČR po odchodu z EU by nemuselo být rozumější.

6 0
možnosti
JH

"bychom přišli o současnou možnost spolurozhodovat o evropských pravidlech"

Takže bychom mohli svítit žárovkami, používat silné vysavače, jíst ohnuté banány a okurky a tak dál.

To bychom teda přišli o moc.

Pokud od nás někdo něco kupuje, tak to asi potřebuje. Tudíž to bude kupovat dál.

4 0
možnosti
JV

To Pitomio & spol. + půl republiky nikdy nepochopí. Proto máme na hradě a v politice co máme [>-]EU

2 4
možnosti
PD

myslím, že si v závěru trochu odporujete. Na jednu stranu tvrdíte, že nejsme pod diktátem a že si můžeme vše vyjednat, na druhou stranu voláte po změně fungování EU

6 0
možnosti
Foto

tyhle věci si neodporují, Zdechovský nechce změnu hlasovacích práv a konceptu rozdělení pravomocí mezi Komisi, Parlament a Radu, chce ale třeba zrušit jedno ze sídel EP (přimlouváme se za ponechání Štrasburku a zrušení Bruselu), změnit systém dotací, spíš než na novou legislativu se soustředit na vymáhání práva, redukovat počet Komisařů, kteří by rotovali, aby každá země dál měla své zastoupení, a pak třeba ruzné drobné procedury jako sjednocení pravidel udělování zpráv na výborech (někde se to rozdává tak, aby každý něco měl, jinde si to jen vezme vedení apod.), další věcí k diskuzi jsou třeba trialogy (viz https://www.pravniprostor.cz/aktuality/aktuality/euobserver-tajemstvim-zakonodarneho-procesu-eu-je-trialog). nemůže být ale vše v jednom blogu...

2 0
možnosti
DK

Ale, ale,,,nejste trochu idealista? Drželi jsme hubu a krok a budeme držet hubu a krok...

5 0
možnosti
PD

už ze samé podstaty evropského parlamentu...kde poslanci nehájí zájmy toho kterého státu, ale politické frakce, které jsou členy

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.