Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J92a11n 98Š28i24k

30. 8. 2018 11:26

Jsou věci, které by se měli nechat odborníkům a tím politik rozhodně není. Už jenom to, že odsouzený sedí za "vraždu elektrickým proudem". Nevím, takový paragraf v trestním zákoníku existuje? Soud ho uznal vinným a odsoudil za vraždu. Justiční omyl nelze vyloučit téměř nikdy, na druhou stranu náš soudní systém poskytuje řadu možností, jak omylu zabránit.

7 0
možnosti
Foto

Já se přiznám, že zpochybňuji, a jsem tím proslulý, rozsudek nad "Pirátem Lacinou".

Podle mě, dotyčný v rozrušení udělal řidičskou chybu, na kterou začátečnice zareagovala začátečnicky a strhla auto ven z dálnice.

Ale, neviním ani tak soud, jako policii, které se "pirát" nesmírně hodil ke zlepšení Image a která, ústy jednoho policisty, dávala do TV rozhovory o jeho vině ještě před rozsudkem.

Ale, už to přebolelo. On si to odseděl, papíry má snad zpátky a doufejme, že i dobrou práci, o kterou, vinou těch lží, přišel.

0 5
možnosti
TB

Nevím no. Mám dobrého známého soudního patologa a ten říkal, že ten případ samozřejmě na svých kongresech rozebírali a shodli se, že příčinou úmrtí bylo opravdu zasažení el.proudem. Při zasažení el.proudem nemusí být nevyhnutelně známky na vnitřních orgánech - tedy i na srdci.

0 0
možnosti
PM

P60e16t25r 87M13u87n36z61a19r

30. 8. 2018 11:23

NJ, ale pokud tam ale nejsou, tak jaké máte další důkazy o vraždě elektrickým proudem? Pochopte, že na tom stojí celý proces. Pokud nemáme jasné známky úrazu elektrickým proudem, tak vlastně nevíme na co zemřely. Na tom, že byly objeveny tyto známky stojí prostě celý případ.

2 0
možnosti
SB

Pane europoslanče, jinde než v téhle diskusi to napsat nemohu, protože k tomu není příležitost.

Takže se omlouvám, že napíši něco, co není k tomuto článku:

Mé určité výhrady vůči Vaší osobě sice nadále přetrvávají, ale máte mé uznání za to, jak jste se zastal pana Tomáše Němce, českého řidičce kamionu, jemuž do korby vlezli migranti, o kterých on nevěděl a které v Calais našla britská kontrola.

Jindy Vás v jiné souvislosti třeba opět budu kritizovat, ale případ od případu: Nyní jste se mi líbil, a tak nyní od mne máte slova uznání.

2 1
možnosti
MM

Zřejmě jste odborník i v elektrotechnice, :-/

2 0
možnosti
PV

P27e91t41r 38V43e47s91e23l25ý

30. 8. 2018 10:45

Přiznám se, že když jsem zaregistroval případ stahování britských turistů cestovky T.Cook po smrti dvou z nich, okamžitě mi vyskočil případ "Kramný".

5 0
možnosti
VH

Zdechovský, genius a znalec všeho. Skoro brouk Pytlík.

Můžete mně sdělit, jaké znaky musí tělo nést v každém případě při zabití proudem, jehož zdrojem je nn?

Vy totiž píšete, které znaky nebyly nalezeny. Jenže ty znaky nejsou při úmrtí proudem "povinné".

Zajímalo by mě, čeho potřebujete dosáhnout? Stejně jako Zeman a Babiš - znedůvěryhodnění práva? Nejspíš.

10 9
možnosti
Foto

Se Zemanem a Babišem si nepadneme do noty (a v jiných věcech asi také ne), ale zde ano. Nezabíjí totiž napětí, ale proud.Cituji:

"V tkáních živých organismů dochází k procesům svázaným s tokem velmi slabých elektrických proudů nepřekračujících zlomky miliampérů, přičemž současně dochází k vzniku napětí v řádu zlomku voltů.

Kontakt člověka nebo zvířete s vnějšími zdroji elektrického proudu může vést k popálení tkáně, svalovým křečím, ztrátě vědomí, zástavě srdce nebo i ke smrti.

Negativní působení elektrického proudu člověk cítí od hodnot vyšších než 0,5 miliampéru, hodnoty vyšší než 1 miliampér již vyvolávají negativní působení. Při vyšších proudech dochází ke svalové křeči a člověk není schopen se sám dostat z elektrického obvodu uzavírajícího se tělem.

Rozhodující faktory při úrazu elektrickým proudem jsou:

velikost proudu

druh proudu (střídavý nebo stejnosměrný)

frekvence[1]

cesta proudu tělem (např. noha - noha, levá ruka - pravá noha, pravá ruka - levá noha)

doba působení elektrického proudu"

0 0
možnosti
Foto

Pane Zdechovský, když mi bylo asi 14 až 15 let, maminka mi na chvíli zakázala moje radioamatérské "bastlení". A to proto, že u maminky v práci přišla jedna paní o stejně starého syna, který si hrál se síťovým napětím.

A koupelna je pro takovou vraždu prostředím jak stvořeným a proto, ať pan Kramný bručí dál. Já bych mu za to dítě napařil doživotí.

1 4
možnosti
Foto

Ale ony neměly být zabity v koupelně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.