Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Čas se naplnil a já musím milé diskutéry seznámit se základními pojmy:

1. Elektrické napětí U. Lze si představit jako výšku vodního sloupce

2. Elektrický odpor R. Lze si představit jako průměr roury

3. Elektrický proud I. Lze si představit jako vodu tekoucí rourou.

4. A také byste měli znát pojem měkký a tvrdý zdroj.

Takže, aby byl někdo elektrickým proudem usmrcen, tak musí téci dostatečné množství proudu, v našem případu vody. Nízký sloupec nic neprotlačí a proto je i bezpečné napětí (menší, než 24V).

A pokud je napětí dost vysoké, aby bylo nebezpečné, pak záleží na "průměru roury" tedy elektrickém odporu.

Suché tělo = velký odpor; mokré tělo = malý odpor. Takže, stejné síťové napětí může někdy zabít a někdy jsem s z něj měl jen legraci (brnění v prstech.

A ještě k tomu "měkkému" a "tvrdému zdroji". Napětí 6kV v rozvodně vás spolehlivě usmrtí, ale 15 kV v zapalování automobilu jen "kopne". V prvém případě jde o tvrdý zdroj, který může i usmažit...

...zatímco v automobilu (alespoň komunistické výroby) nebo v ohradnících pro dobytek vás 15 kV neusmrtí, v jiném případě vás klidně může usmrtit i 230V.

1 0
možnosti
PM

P34e64t84r 68M82u84n49z96a39r

30. 8. 2018 15:30

To nás poučuje ten pravý:-P

U střídavého nízkého napětí vás zabije fibrilace srdce. A taj je důležitý čas po který proud působí.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 12
možnosti
KV

to ale neznamená že je opravdu pachatel.zdravím pana hermánka a těším se na odpověď

1 2
možnosti
Foto

Karma, od začátku tvrdím, že v právním státě nemohou nikoho odsoudit pouze na základě výroku: "A kdo jiný by to udělal?"

9 0
možnosti
Foto

Ale mohou. Klidně mohou Odsoudili za vraždu hrobníka i bez mrtvoly oběti.

0 0
možnosti
PB

P67e12t52r 83B16u51r89i10a49n

30. 8. 2018 13:01

Naprostý souhlas a karma.

V celém tom případu mi mj. vadí jedna zásadní věc. A to je prostá, byť i hypotetická, rekonstrukce. Tedy žalobce měl mít podložen tento sled událostí: zde si obžalovaný uštípl ty dráty při poobědní procházce, protože tam byly a už nejsou, zde je připojil, zůstaly tam mechanické stopy a zde je vyhodil, když se šel jakože po činu projít, a tam se také našly. Na tomto místě dráty přiložil k tělu oběti a ta se ve smrtelné křeči ani nepohnula a nevzbudila tak druhou oběť...atd.

Protože pokud by to obžaloba měla takto podat celý sled událostí, bylo by jasné, že vaří z vody. A mimochodem, 220V dospělého zdravého člověka nezabije. Naopak tělo má tendenci se vyškubnout směrem pryč. A je pitoreskní si představit, kterak vrah honí svou ženu po pokoji s nulákem v jedné a fází v druhé ruce. A to že, zabil obě oběti naráz jedním přiložením je už úplná pitomost, protože součet odporů těl a naprosto nedokonalé vodící přechody mezi nimi by to neumožnily. Tak maximálně je mohl popálit přechodovým obloukem. A už vůbec si nedovedu představit, kde a jak umístil fázi a kde nulu, jakou silou musel přitlačit a kterou třetí a čtvrtou rukou potom držel cukající se tělo a jak byl u toho fešácky odizolován. Kdyby je chtěl zabít, elektřina je ten nejhloupější a nejmíň efektivní způsob. A navíc u moře, kde se jistě celá rodina chodila cachtat dál od břehu na nafukovacím lehátku. Přidržet ženu pod vodou a po ní i dceru a pak tvrdit, že se matka vrhla zachránit dceru by bylo jistě jednodušší.

7 0
možnosti
Foto

Nezabiji napětí, ale proud. A síťové napětí už zabilo fůru lidí.

0 0
možnosti
MS

Poněkud kategorická tvrzení vzhledem k tomu, že nedisponujete pádnějšími důkazy, než žalobci. :-)

0 0
možnosti
JV

Pan Kramný mi není nijak sympatický. Od začátku ale kroutím hlavou, coby to muselo být za primitiva, kdyby se rozhodl zavraždit manželku zrovna v Egyptě a riskoval tím trest smrti nebo peklo egyptské věznice.

Další "argument" pana Hermánka, že egyptská strana mlžila a snažila se o deportování pana Kramného kvůli možnému odlivu turistů je přesně obráceně. Egyptská strana by samozřejmě milionkrát víc utrpěla , kdyby se zjistilo, že obě dvě zemřely vinou hotelu, než rukou manžela. Tady je váš názor poněkud silně mimo.

5 0
možnosti
Foto

Ano tohle je velmi silná verze. Zde máte originál rozhovoru s ředitelem nemocnice 2 dny po pitvě kdy tady v ČR nikdo nic nevěděl ani netušil záznam na místě pořídil pracovník českého rozhlasu, nikoliv Spolek Šalamoun, jen pro přesnost :) poslechněte uvidíte : https://www.youtube.com/watch?v=Fnjky--gpwk&t=3s

2 0
možnosti
OB

Vidím to podobně, případ mi připomíná kauzu "West Memphis Three", Vám karma pane Zdechovský

6 0
možnosti
Foto

Myslím, že ani náhodou.

1 2
možnosti
KV

karma za shrnutíR^.nejsem soudce ale od začátku si pocitově myslím že kramný vrah není.nevěřím že by dokázal zabít svoji dceru.jen je smutné že soud soud rozhodl na základě nepřímých důkazů.

6 1
možnosti
Foto

Slečno nebo paní Karolíno, víte, že jsem přesně tak přemýšlel krátce poté, co ta zpráva proběhla médii.

JENOMŽE, zvrhlík si také může naplánovat, že spolu s manželkou zabije i dceru. Protože, pokud by byla mrtvá pouze manželka, věc je jasná. Ale, pokud je mrtvá dcera, tak si mnozí řeknou a já Vás cituji:

"nevěřím že by dokázal zabít svoji dceru".

Jinými slovy, ale nemohu to dokázat, mrtvá dcera posloužila jako alibi.

2 1
možnosti
JU

J75o27s40e26f 91U70l37m91a70n

30. 8. 2018 11:41

Čili jestli to správně chápu...jeden odborník na tomtéž snímkui vidí něco jiného než jiný odborník?

Dále píšete něco o odstranění podezřelého barelu, v článku, na který dáváte odkaz je něco o tom, že otrava pocházela pravděpodobně z coly. Asi byste se měli dohodnout, jestli se otrávily colou nebo vodou z barelu. Rovněž v článku, na který se odkazujete, je zmiňováno něco o tom, že egyptská strana se snaží nějak mlžit kvůli možnému odlivu turistů...ale zároveň je egyptská strana právě ta, která se přiklání k otravě a s verzí o použití proudu přišla strana česká. No to mi teda vysvětlete.

1 0
možnosti
Foto

Můj názor je naprosto jednoznačný. Egypt má trest smrti oběšením. Kdyby Kramnému ty vraždy dokázali, tak ho musí pověsit. Manželku by mu mnozí odpustili, ale dítě v žádném případě.

A to by pro turistický ruch vůbec nebylo dobré. Pověšený Evropan, vrah dítěte. To by se moc nevyjímalo. A proto hráli mrtvé brouky a potichounku ho šoupli k nám.

1 4
možnosti
JV

Pane Hermánku, neustále tu zmiňujete, že zemřely v koupelně. Jak jste na to přišel? Schválně jsem prošel pár článků a dokonce i Kramného výpověď a obě dvě byly nalezeny mrtvé na posteli. Předpokládám, že postel v koupelně není. Vy jste na to přišel jak?

5 0
možnosti
Foto

Někde to proběhlo a mně se to zdálo logické. Ale nesmíte to brát jako oficiální informaci.

Kramný je chlap v plné síle a z koupelny do postele to v hotelu bývá pár metrů. Ale, já vážně nevím, kde zemřely.

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.