Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J79i80r25i 95C45e29e

28. 8. 2018 10:37

A soudruh Löfven není populistou?

0 0
možnosti

J92i98r82i 81P36r35a23j33z

28. 8. 2018 9:49

V dnešní době když slyším ,že nějaká strana je populistická, tak pro mě jsou to už jen kecy. Něco jako , že jste xenofobové atd.. Mě připadá , že v dnešní době už začíná jít o život . A to doslova. Začátky vidím v Německu Chemnitzu. A bude to horší.

2 0
možnosti

J12á46n 59B14o35k84o64r

28. 8. 2018 8:52

Pod to by som sa tiež podpísal a ešte by som dodal, že súčasný postoj a neochota riešiť určité problémy nahráva nielen populistom, ale aj extrémistom.

0 0
možnosti

J53a54n 59S72o95u16č29e41k

28. 8. 2018 7:08

No máte jistě pravdu, pane Zdechovský. Přesto minulý týden předseda europaramentu Tajani, opět kritizoval země V4 za nepřijímání migrantů a volal po jejich potrestání. Takže pokud budou EU stále vést takoví eurosoudruzi, zamrzlí ve své bruselské eurobublině,jako jmenovaný pán, tak se obávám, že se nezmění vůbec nic a EU dál bude vesele pokračovat ve svém rozpadu.

5 0
možnosti

J76a14n 46B60u38b73e75n

28. 8. 2018 0:14

Švédští demokraté jsou regulérní plnohodnotnou stranou, která zdaleka nestaví jen na migraci. Třeba jejich program pece o seniory by jim Vaše KDU-CSL mohla jen tiše závidět. Viděl jste jejich program třeba v dopravní infrastruktuře nebo zemědělství? Tak opatrně s tím nalepkovanim o populistech. Kazete vodu a sám pijete víno. A ze nenabízí řešení? Pokroková strana v Norsku, toho času 5 let ve vládě nic nenabidla? Či Lidová strana v Dánsku? Moc toho nevíte... tak není se co divit, europoslanec...

1 0
možnosti

"Populizmus" mi po pravde prijde jako urazka politickeho oponenta, jeho osoceni. Kazdy politik se preci snazi vyhrat skrz zpopularizovani jeho nazoru, kterym by mel on sam verit. Chapu, ze populistou je v politice vseobecne pojmenovan clovek, ktery chce ziskat politickou slavu, body, penize skrze propagaci neceho, cemu jinak sam natolik neveri, neceho, trebas i hloupeho, co se lidem libi. Takze je to v podstate lhar, protoze propaguje neco, co je mu v podstate volne, ac se snazi navodit dojem, ze za to bojuje uprimne, ze jej to zajima. Ta hranice je ale podle me velice tezko zjistitelna, kdo se chova takto nemoralne, a kdo ne, kdo v ty myslenky skutecne veri,

Oznacit politika populistou tak vnimam v podstate stejne jako oznacit politickeho oponenta lharem... celkem hnus. To vyzaduje opravdu silne dukazy a ne jen naznaky.

7 0
možnosti
Foto

Ale vždyť Vy jste také populista, pane Zdechovský. Ldybyste nebyl, nebyl byste politikem.

2 1
možnosti
Foto

Ne každý politik musí být populista.

3 0
možnosti

Promiňte, ale od křesťana zní pojem "patologický altruismus" poněkud nekřesřtansky. Také je velmi podivné jak se nezamyslíte nad některými citacemi do důsledku. Není jasné jak to myslíte a je pak snadné vás považovat za podivína nebo neonarcistu. Citujete myšlenku, že : "každá dobrá myšlenka platí jen do určité míry". Z toho lze snadno dovozovat, že každá špatná myšlenka tedy naopak platí zcela absolutně??? Každá myšlenka bez přívlastku pltí do určité míry. Tady někde hraničí vaše myšlení s emocionálním latentním kulturním rasisme, kterého se nedokážate zbavit. Přestupte k Okamurovi, tam patříte. Jste totiž ostudou křesťanské politiky, podobně jako váš kolega Čunek.

2 15
možnosti

V92í44t 88V30ý52m87o54l43a

27. 8. 2018 17:05

"Patologický altruismus" neznamená, že každý altruismus je patologický, a výrok "každá dobrá myšlenka platí jen do určité míry" nijak nenavozuje to, co tvrdíte. Polemizujete jenom sám se sebou.

9 0
možnosti
Foto

Autore, většina z nás někdy v ranném mládí sympatizovala s určitou částí okraje politického spektra. Když člověk dospěje, opustí extremistické idealistické názory, ale stále mu bude to "jeho spektrum" blízké. Tak jako z anarchisty nikdy nebude konzervativní národovec, tak ani skín se nezmění v liberálního eurofanouška.

Klasický nacismus (nacionální socialismus z doby Hitlera) i ortodoxní komunismus (Stalinův způsob budování SSSR) jsou dnes mrtvé ideologie - alespoň v Evropě. To nám však (bohužel) nebrání ve vzájemném nálepkování se na "kavárenské euromarxisty" a "xenofobní fašisty", kdy původní významy těchto slov dostávají zcela jiný význam, stává se z nich pouhý "terminus technicus" a přestávají být pejorativní.

Trochu výstrahou by nám mohlo být, že ti dnešní "neomarxisté" i "nacionalisté" by v době vlády svých soudruhů (soukmenovců) byli popravováni zcela přednostně.

Hitler byl produktem Versaiského "míru", který měl pro Německý národ strašné následky. Lenin se Stalinem zas byli následky zoufalých poměrů carského Ruska.

Všichni tito pánové nabídli (narozdíl od ostatních) svá řešení. Byla zoufalá se strašnými následky, které nikdo z jejich současníků neuměl a snad ani nechtěl předvídat.

Dnešní Evropa se pomalu dostává do situace, kterou současná elita neumí (nechce, nemůže,...) řešit a programově se tváří, že se vlastně vůbec nic neděje. Je tak jen otázkou času, než se objeví dostatečně charismatický "spasitel" z jedné či druhé strany. Že to nebude zrovna demokrat, na to můžeme vzít jed. Jen to nikdo nepostřehne, protože termíny "komunista" a "fašista" už budou všem k smíchu.

Pokud obě strany zůstanou "zakopány" va svých pozicích, není vyhnutí. Historicky nic nového.

10 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Aime, děkuji Vám za Vaše postřehy a myšlenky, které by stály za vydání samostatného blogu. Ano, ty historické konotace jsou na snadě. A tady to vypadá, že se postupně nějaký spasitel opravdu najde. Protože tím, jak se o problémech nemluví, lidé o nich začnou mluvit skrytě. A to pak začnou všichni koukat :-/

2 0
možnosti

Pane Zdechovský, zajimala by mě jedná věc - proč? Opravdu jsou (někteří) čelní představitelé EU přesvědčení o tom, že evropa má povinnost příjmout všechny co dorazí? Opravdu někteří chápou lidská prává tak, že si každý příchozí může dělat prakticky cokoliv a dokud se neodpálí, nelze s nim nijak nesouhlasit? Toto mně nejde na rozum, přece není tak těžké vidět problémy, které tento postoj způsobuje

8 0
možnosti
Foto

Ano, žíví to některé neziskovky, které se snaží opakovaně tvrdit nesmysly o migraci.

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS