Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chcete znát názory, tak jo, podle mého názoru byste se měl vykašlat na Itálii, Španělsko i Německo, všechny jmenované státy mají svoje národní zákony, které jim umožňují zamezit otroctví, dumpingovým cenám a vlastně všem problémům, které zmiňujete. Tenhle problém není třeba otevírat, zkuste otevřít problém ČR, která pod Bruselem už sotva dýše. Zkuste otevřít problém, že není třeba řešit EU směrnicí každou trivialitu.

0 1
možnosti

> zda bychom ji byli jako spotřebitelé ochotni akceptovat zvýšení ceny

Je to stejné, jako nakupovat u obchodníka, který neodvádí daně, nebo jiným způsobem porušuje zákon. Cílem vlády každého státu by měla být snaha o vytvoření rovných podmínek na trhu, nikoli skrytá tolerance bezpráví kvůli nějakému snižování cen.

5 0
možnosti
Foto

Proto je potřeba na to cíleně poukazovat a konfrontovat levicové politiky s jejich proimigrační politikou.

2 0
možnosti
Foto

Už Váš nadpis je zavádějící-jako u Vás často.

Nelegální migrace novodobé otrokářstvíí nezavádí-to tu bylo a je bez ohledu na nelegální migraci a rozhodně ani není jejím důsledkem.

Jen dnes "otročí" lidi z Afriky, dříve to byli lidé z Východní Evropy případně tak pracují i sami italové.

0 1
možnosti
Foto

Byl byste tak hodný a zkusil byste definovat pojem "novodobé otrokářství"? "Starodobé" totiž bylo definováno jako práce proti vlastní vůli, toho se dalo dosáhnout jen tak, že dotyčný byl fakticky obchodovatelným majetkem. Dnes v Evropě teoreticky nelze vlastnit člověka ani není možné s ním obchodovat, takže "novodobé" musí mít nějakou jinou definici. A ta by mě opravdu zajímala.

2 1
možnosti

Pro mě je naprosto zásadním PRIMÁRNÍM problémem NElegální migrace. Proč už dávno nikdo nehlídá hranice Schengenu ? Mě nezajímají "evropské hodnoty" jak je nově definuje současná bruselská levičácká úderka. Dokud bude Evropa "prchlíky" přijímat a akceptovat stav, kdy země odkud přicházejí / Turecko, Libye / je odmítají brát zpět, pak půjde Evropa se svou civilizací do kytek. Uznávám JEDINÉ hodnoty - Logiky a Zdravého rozumu !

Celý tento cirkus vznikl na "vynálezu" tzv. "lidských práv.". Pokrytecký alibismus, hra na ušlechtilce. Na úkor domácích! ... Jean-baptiste André Godin, francouzský průmyslník, spisovatel a politický teoretik 1817 – 1888 „Hranice mezi slabošstvím ducha a dobrotou srdce je tak nezřetelná, že každý zaměňuje jedno za druhé podle toho, jak se mu to hodí.“.... Nejen děti NUTNĚ potřebují hranice a pravidla!

Kemal Atatürk, turecký revolucionář a první prezident... 1881–1938

„Sjednotit různé národy v jeden společný útvar, dát těmto různorodým elementům rovná práva a stejné podmínky a vytvořit tak mohutný stát je skvělý a atraktivní politický ideál. Je to však CHYBNÝ IDEÁL. Sjednotit různé rasy existující na Zemi v jeden kmen a zrušit všechny hranice je neuskutečnitelné. Taková je pravda, prokázaná chmurnými a krvavými událostmi minulých století.“ (k čemu asi povede zvyšující se kriminalita v Evropě vlivem neustálého přísunu nepřízpúsobivých islámských prchlíků?) - a zvýšení počtu těch, kteří toho přísunu zneužívají ? Sen o tom, že to zneužívání "zničíme" obvyklými zákonnými předpisy a zvýšením počtu a represe policistů..... to je typický levičácký nesmysl !

Národní státy mají zřetelně větší funkčnost a životaschopnost než nadnárodní spolek. Uvnitř národních států se ukazuje, že lokalizace je vhodnou cestou k optimalizovaní ekonomického a sociálního rozvoje v regionech uvnitř jednoho státu.

Odlišnost je přínosná. Ale NE každá! Musí být stanoveny hranice. Pokud se tyto hranice nestanoví rozumnou cestou a nehlídají, dále poroste protitlak odpůrců !

4 1
možnosti
Foto

Decentralizace má určitě větší funkčnost, jenže jednou tu máme armádu bruselských úředníků a ti se svých platů, náhrad, rautů a klimatizovaných kanceláří dobrovolně nevzdají. Ze svých klimatizovaných kanceláří nám budou diktovat, jak šetřit elektřinou, což znamená platit obrovské daně na různé energetické "úspory" a používat spotřebiče, které sice nefungují, ale ušetří energii pro klimatizace jejich kanceláří. Budou omezovat emise, aby mohli létat letadly tam a zpátky. Na svých rautech budou znuděně okusovat melouny a ananasy a přemýšlet o tom, jak nám zdražit ovoce a zeleninu. Budou podnikatele zdaňovat až na dřeň a k tomu je nutit vyplácet vysoké mzdy a odvody a pořídit na každé pracoviště dvacet osm sprch a padesát záchodů a chodit kolem zaměstnanců po špičkách, takže ve výsledku budeme všichni chudí a nezaměstnaní, ale rozhodně nebudeme pracovat za nevýhodných podmínek. Jak jako nezaměstnaní uživíme celou Afriku, není sice úplně jasné, ale třeba to někdo "otevře" jako problém. Trochu to vypadá, že jedeme dolů do pekel po klouzačce a zabrzdit už to nelze.

3 0
možnosti

Štvrtina Slovákov pracuje za veľmi podobné sumy. Minimálna mzda u nás nie je ani tri eurá na hodinu - ergo 24 eur denne. Ktorý europoslanec sa zastane Slovákov na minimálnej mzde?

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, paní Motusová, čtvrtina Slováků za minimální mzdu rozhodně nepracuje.

0 0
možnosti
Foto

Těžko říct, protože v blogu máte spoustu nejasností. Kolik by zelenina a ovoce mělo stát, aby cena nebyla velmi nízká? A jaké by mělo být množství, aby nebylo dostupné velké množství? Co je to za nesmysly? Zdá se, že ARD naskočila na nějaký konkurenční boj a aktivně se ho účastní.

A když budeme kupovat rovnou z Afriky, co se změní? Pro zaměstnance tam jsou nejspíš stejné bídné podmínky jako na jihu Evropy, možná ještě horší, to už nás "trápit" nebude? Novodobé otrokářství je fuj, takže ho z Evropy přesuneme do Afriky. ;-D

V EU jdou do zemědělství masivní dotace, takže tlak na dodávání za dumpingové ceny je v pořádku nebo proč myslíte, že není? Neplatíme přece dotace ze svých daní, abychom si pak zemědělské produkty draho kupovali v obchodě.

Ti lidé tam v těch podmínkách pracují z vlastního rozhodnutí, to znamená, že jim to stojí za to. Možná vítají, že si mohou vydělat nějaké peníze, i když jsou pod minimální mzdou. Ono je totiž lepší pracovat v bídných podmínkách než zemřít hlady. To samé u nás, levná celoročně dostupná zelenina v dostatečném množství zajišťuje, že si ji mohou dovolit i chudé rodiny třeba pro svoje děti. Vy otázku "otevřete" a výsledkem budou "otroci" bez zaměstnání a o hladu a nedostupné ovoce i zelenina pro chudší rodiny v Evropě.

1 0
možnosti

Na druhé straně pořád lepší než za socialismu, kde nutily lidi v otrockých podmínkách pracovat státy. Viz gulagy, Jáchymov, Bytíz a další.

0 0
možnosti

Ano ale oni take opravdu nejaky peniz dostali.

Sestrin spoluzak po propusteni z Jachymova dostal sporitelni knizku s vkladem 27000 KCS.

A kdyby byl tenkrat hrdinou socialisticke prace a dostal poukaz, mohl si za ne koupit Spartaka.;-D

0 1
možnosti

Asi ctu ty spatne tiskoviny, ve kterych o nelegalni migraci a otroctvi nic neni. Ale v tom ceskem mainstreamovem jsem se docet, ze v CR je na 30 000 otroku drzenych ruznymi gangy, ktere jsou tam oficielne.

2 0
možnosti
Foto

Já už dávno ty české nečtu. Proto tu často sdílám zprávy ze zahraničních médiích, které jiný názor a informace dovolují ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Na kolik EUR/den nás přijde v Bruselu asi autor? Tihle za 25 EUR aspoň nasbírají nějakou zeleninu nebo plody.

0 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS