Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Všichni kteří podporují tento návrh, zapomněli na to že, že se dá velice dobře zneužívat. Vidíte všichni jak se u nás zneužívají sociální dávky, jak jsou někteří občané, kterých se tato skutečnost týká dobře orientovaní a umí stát ždímat a celé rodiny se dokáží dobře uživit, aniž by někdo z nich přiložil ruce k dílu.

Daně pracujících by se měly vrátit formou zdravotní péče, vzdělanosti a životních jistot a ne je používat do nejistých projektů.

Tímto se nikdo zodpovědnosti nenaučí, když bude vědět, že jsou ještě zadní vrátka. Ono by i rozvodů ubylo, kdyby bylo jasné, že cesta dál nebude lehká.

Největší pomoc pro děti je zajistit život v rodině, kde je táta i máma, tady je třeba pomáhat, těm co tu káru táhnou i přes překážky dál.R^

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, před 2 dny jsme spustili po dlouhém testování kalkulačku výživného se všemi prvky, které by kalkulačka měla měla mít. Tedy s příjmy obou rodiču, náklady na bydlení, náklady na dopravu dítěte nebo tětí mezi oběma rodiči, podílu péče a zároveň pamatujeme i na další případné vyživovací povinnosti obou rodiču. Vše je zcela zdama na https://www.vyzivne.com/kalkulacka . Výsledky si můžete poslat na email. Budeme velmi rádi za vaše komentáře a také sdílení.R^

0 0
možnosti

Ten základní nesmysl je v tom, že náhradní výživné je určeno jenom pro ty, kteří berou sociální dávky. Pokud jim na jedné straně přidáte, příjem musí přiznat a ostatní dávky se jim sníží. Ve finále je to zbytečnost a populismus.

4 0
možnosti
Foto

Naprosto přesně jste napsala. K tomu totiž ve skutečnosti zákonitě musí dojít. Navíc se obávám, že soudy začnou vyměřovat vyšší výživné, než bude schopen druhý partner platit, protože to v nejhorším zaplatí stát. Třeba teď jsem se setkal s nezaplaceným výživném za 7 let u feťáka, kterému v roce 2010 dal soud nelogicky výživné 3200 Kč na 2 děti. Nikdy ne neplatil. V dubnu 2017 zemřel. V jeho případě vymahatelnost výživného 0. Soud mi vyměřil výživné z hypotetického příjmu, který mohl mít, kdyby pracoval ve svém oboru jako kuchař. Ale on už tehdy měl dluhy přes 1,3 milionu, které nebyl schopen splácet. Výsledkem jsou dnes dluhy za 5 milionů, které pokud by se nezřekly děti dědictví po svém biologickém otci, by nakonec měli zaplatit ony.

1 0
možnosti
Foto

Já mám takovou pomůcku na rozeznávání lidí zlých lidí. Používají slovo neomarxista na každýho, kdo se jim nelíbí.

1 4
možnosti
Foto

Neomarxismus - to je reakce nechat stát opět zasahovat do věcí, které mu nepříšluší. Nemyslím si, že by to bylo nálepkování.

1 0
možnosti

Pane Zdechovsky, protoze jste si opakovane ziskal moji uctu rozumnymi nazory ve svych blozich, snazim se ze vsech sil pripominat sam sobe, ze neni dobre odsoudit cloveka za jeden projev ignorantstvi, byt kolosalni. Za takovy totiz povazuji tento prispevek a necekal bych to od Vas.

Ve skutecnosti vetsina neplaticu nejsou zadni chudacci, kterym to soud spatne vymeril. Pokud nekdo nema prijem, muze to u soudu prokazat a alimenty se snizi. Tak nevymyslejte. Radeji poradte, co delat, kdyz nejaky nasilnicky byvaly partner zneuziva dite jako rukojmi a systematicky zpozduje platby, nekdy o mesic, jindy o tri, vzdy tak, aby nedosahl hranici, kdy se to stava trestnium cinem. A tohle muze delat treba az do skonceni vyzivovaci povinnosti, jen aby sve byvale ukazal, ze ji porad umi zavarit. Soudy to resi roky, policii aby jeden prosil na kolenou, at to berou vazne, tak jsem zvedavy na Vase reseni.

1 2
možnosti
Foto

Snižování alimentů u mužů téměř neexistuje, ani když za snížení příjmů nemohou. A i když, celý proces včetně odvolání trvá klidně dna roky, s výsledkem nejistým. Rozsudek pak nemá zpětnou platnost, spotřebované výživné se nevrací.

A vymáhat výživné je možné hned po jeho prvním nezaplacení a policii ani soudy k tomu nepotřebujete. Stačí exekutor.

11 0
možnosti

Já nevím, chápu, že lidé se mění, ale neměla by si ta žena trochu víc vybírat, s kým to dítě bude mít? Jestli je paní i dítě zdravé, manžel živý, tak by to měla vymáhat na něm. A když to neklapne, tak má peška - blbě si vybrala...

10 2
možnosti
Foto

jenomže tady nejde o ochranu matky, ale dítěte.

2 0
možnosti
Foto

A49l61e62š 11M17e43r35t46a

31. 7. 2018 20:04

Pane Zdechovský, na to, že se dnes neomarxismem ohání každý trouba, který nemá o významu tohoto pojmu ani páru jsem si už zvykl, ale u vás nevím, jestli patříte také mezi tuto nevzdělanou skupinu, nebo se jen pokoušíte vést na vlně populismu. Ani jedno vám k důvěryhodnosti mnoho nepřidá.

3 4
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Merto, děkuji za upozornění. Já osobně začánám cítit to, jak se tu snaží mnoho lidí v rámci "dobra" pro děti zavést znovu komunismus podobný jako v Norsku - stát ví nejlépe, jak se postarat o děti, stát bude platit výživné...prostě vše stát a kde je zodpovědnost jedince? Na to jsem trochu provokativně reagoval.

5 0
možnosti

E23v85a 82K82y49s79e11l45á

31. 7. 2018 19:21

Zajímavé, že to pan Zdechovský prezentuje jako neomarxistický nesmysl, tato praxe fungovala již v 90. letech v Rakousku.

1 0
možnosti

Ja to chapu tak, ze pro nejchudsi deti se timto alimenty stavaji necim jako soucasti socialniho minima, na ktere by meli mit narok... nemam s tim problem a divim se, ze poslanec za KDU-CSL ano.

1 2
možnosti
Foto

tohle se jim započítá jako příjem a můžou pak přijít třeba o příspěvek na bydlení, právě ty školní obědy a další věci. tohle je všechno, jen ne dobré řešení.

2 2
možnosti

S návrhem souhlasím. Pokud jsou neplatiči, je to bezesporu jen neschopnost státu při vymáhání práva. Matka rozhodně nemá k dispozici armádu dobře placených právníků a policistů. Odebírání řidičských průkazů se ukázalo jako účinné. Odebíral bych jej i když slouží k výkonu povolání. Hodně se s tím podvádí. Když neplatí, je jedno co dělá. Jinak nikoho nezajímá, kde matka m u s í vzít peníze na jídlo. Řeší se jen to. jak ulevit platiči když má problémy v životě. Myslíte, že je možno toto vysvětlení (případně platný rozsudek) dítěti předčítati každý den místo večeře?

4 1
možnosti
Foto

Ne, je to neschopnost českého soudního systému vymáhat právo. Jen se navýší počet úředníků. Nic víc nic méně.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS