Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Myslím si, že je to chyba hlavně ČNB jako nejvyššího bankovního orgánu. Ta měla stanovit celorepublikový strop, který by museli všichni poskytovatelé ( tedy i nebankovní) akceptovat. Ostatní navíc by byla obyčejná lichva a soudy by se mohly stavět na hlavu.

7 2
možnosti

A bez těch levičáckých manýr by to nešlo? :-)

2 4
možnosti
MS

Kolikpak by jste si představoval výši úroku, aby to nebylo prodělečné, ale zároveň aby nešlo o lichvu? Máte dostatek erudice a zkušeností, aby jste to zhodnotil objektivně? Pak můžete ČNB nahradit.

0 0
možnosti

Zákonodárce ji tuto možnost nedal. Má dohled jen nad bankami.

0 0
možnosti
MS

To je hodně špatně, protože i když je poskytovatel nebankovní, tak supluje bankovní službu. Tedy by měl aspoň v půjčce plnit stejná kritéria, jako banky.

0 0
možnosti
Foto

Díky - naprosto souhlas! A soudy by měli systematicky tyto vysoké úroky brát jako lichvu - podle mě rozpor s dobrými mravy tam je.

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.