Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

... a kdy někteří politici (začnou používat mozek)?

1 0
možnosti
Foto

;-)Určitě se kolegů z SPD zeptám ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

P32e76t12r 12B77u38r92i39a54n

27. 7. 2018 19:22

Pane Zdechovský, tentokrát s vámi nejenže nesouhlasím, ale dokonce absolutně nesouhlasím. Rozhodil jste mne až tak, že jsem své výhrady shrnul v celém blogu. Bohužel.

0 0
možnosti
Foto

Petře, děkuji. Už jsem ho četl. Je dobře, že jste ho napsal. Já to prostě vidím jinak. Přidal jsem tam i tu "podrobnost".

0 0
možnosti

Možná byste mohl začít používat mozek i Vy, pane europoslanče.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji. Určitě se vynasnažím ho zapojovat co nejvíce ;-)

0 0
možnosti

Krásná ukázka soudů v ČR je Petr Smetka. Strhávají mu měsíčně peníze z kterých dvě třetiny ze stržené částky jde do kapsy insolvečnímu správci jedna třetina jde na dluh. Spočítali že by musel žít 600 let aby to splatil. Takže né peníze lidem, které vlastně okradl ale člověku, který s dluhem nemá nic společného. To jsou zákony České republiky.

2 0
možnosti

On ten správce konkurzní podstaty přece jen musí provádět nějaké úkony. Takže je placen za svoji práci. Jen nevím, kde si kdo vymyslel, kam jde která část platby (když je poukazována na jeden účet, z kterého jsou hrazeny všechny náklady H-systemu v konkurzu.

2 0
možnosti

Typický případ nezávislého soudce.

1 0
možnosti

1. Rozhodoval senát.

2. Ano - bez ohledu na očekávané reakce medií, politiků, méně fundovaných občanů rozhodl tak, jak odpovídá zákonu.

1 0
možnosti

Jako příklad vezměme nějaký H-systém - slušní a pracovití lidé prohráli s mafiány a podvodníky. A půjčky - je to jednoduché - například ve Švýcarsku je vše nad 15% je lichva a nazdar bazar .

Naši politici by měli především přestat vymýšlet další a složitější fabule a zákony formulovat jednoduše a přehledně !!

3 1
možnosti

Ano - slušný člověk s podvodníkem (nalítne-li mu) prohraje. Prohraje v tom smyslu, že peníze už jsou utraceny a trest pro podvodníka mu nepomůže.

Takto prohrajeme i se zlodějem, násilníkem (soud nám zdraví nevrátí), ba i pouhým pomlouvačem.

A bylo tomu tak vždy.

Vy máte řešení?

1 0
možnosti

Pokud si někdo bere 8000 Kč a za měsíc vrátí 8500 Kč, tak je RPSN obrovská, ale nikdo by to neodsoudil, jako nemravné. Nebo ano? Tak tu nepruďtě.

Otázka je, co má takový žadatel v hlavě. Pokud chcete trestat za lichvu, tak další výrok musí znít, zbavení žadatele svéprávnosti (a volebního práva).

Chronické zadlužování nevyřeší sliby změkčování podmínek exekucí a rušení stále větší části pohledávek, ale bránění vzniku dluhům, hledání způsobů, jak odradit lidi od uskutečňování jejich snů za cizí peníze.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=663854

3 3
možnosti
Foto

Dobrý den, nevím, zda jste článek četl. Nechci změkčovat pravidla. Kritizuji přiměřenost úroku.

0 0
možnosti
Foto

Pane poslanče, soudci budou donuceni používat mozek, až jim poslanci napíší jasně formulované zákony a hlavně ponesou za svá rozhodnutí odpovědnost. S lichvou a nelichvou je to jako s právy dětí a otců, do role jejichž zastánce jste se před časem stylizoval. Když poslanci místo návrhů zákonů a interpelací píší blogy a dávají rozhovory do novin, pak to nemá v justici takto vypadat. Napište někdy blog o tom, co udělali lidovci za svých vlád pro zlepšení poměrů v justici.

3 1
možnosti
Foto

Dobrý den, Tomáši, zákon hovoří jasně a většina soudů by rozhodla spor úplně opačně. Jinak co se týče lidovců, tak jsme prosadili poměrně hodně věcí. Třeba se zkuste zaměřit na práci Petra Jägera, který byl na spravedlnosti za KDU-ČSL náměstek. Podle nejlepší odborník, kterého jsme kdy měli. Proto si dovolím pokračovat v psaní blogů a kritizovat excesy ;-)

0 0
možnosti

Pan poslanec žije asi vskutku jinde. V této zemi je presidentem duševně nemocný člověk, premiér je stíhaný STBák, kandidátem do senátu je odsouzený exhejtman a exministr /Rath/. A předseda ÚS je tomuto všemu v klidu /!/ přihlížející Rychetský. Tak se nedivme co se tu děje, a to již celá desetiletí !!! Co s tím !?!

2 3
možnosti
Foto

S panem Rychetským pravdu nemáte, ale jinak ano.

4 2
možnosti

Vaše pohoršení je oprávněné. Vysvětlení celého soudného rozhodnutí je zřejmě o penězích, které byly celkem náhodně vloženy do kapsy pana soudce

4 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.