Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak poznáte, kteří ho mají?;-);-);-)

0 0
možnosti
MP

Je potřeba aby každý rok bylo minimálně 5 soudců přeslečeno z talárů do tepláků.

3 2
možnosti
Foto

Soudy musí být nezávislé.

0 0
možnosti

Problém zjevně nastal již znehodnocením římského práva komunisty. Proto jsme přijali ochotně americké pozitivní právo a nyní neseme jeho důsledky. Opakovaně zjišťujeme, že pozitivní právo může být kruté, nelidské.

A když se sejde s arogancí moci, která dokáže učinit viníky zcela nevinnými beránky, čímž pak nelze zjednat nápravu, pak nelze zjednat i spravedlnost. Pozitivní právo je příšerně složité a nepřehledné a často odporuje selskému rozumu.

Nejnovější průšvih je konflikt v H-systému. A jsem moc zvědavý, kdo tento gordický uzel dokáže rozetnout. Jen mám strach, že někdo z poškozených vezme spravedlnsot do svých rukou. To však budu hodnotit jako produkt neschonosti našeho státu nastolit právní stát a neschopnost zajistit našim občanům jejich práva.

!!

0 2
možnosti

Americké právo ovšem obsahuje pojistku. A tou je možnost bankrotu ze dne na den. Když soud přesvědčíte, že jste se do situace nedostali úmyslně podvodem, ale prostě souhrou nešťastných okolností, tak druhý den sice nic nemáte, ale také nic nedlužíte. A věřitelé mají smůlu.

4 1
možnosti
MS

Myslím si, že je to chyba hlavně ČNB jako nejvyššího bankovního orgánu. Ta měla stanovit celorepublikový strop, který by museli všichni poskytovatelé ( tedy i nebankovní) akceptovat. Ostatní navíc by byla obyčejná lichva a soudy by se mohly stavět na hlavu.

7 2
možnosti

A bez těch levičáckých manýr by to nešlo? :-)

2 4
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím s věcným obsahem článku. O následném počínání exekutorů jsem zde nedávno také napsal určité teze k zamyšlení.

7 0
možnosti
Foto

Ano. Ten případ je o půjčce 40.000 Kč, která se nyní vyhrabala na částku 500.000 Kč včetně všech poplatků a příslušenství. A to je naprosto mimo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.