Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I35v73o 81P19a12t13t18a

25. 7. 2018 23:03

To o migraci beru. Proč ale píšete nesmysly pod mezititulkem:

Pokud nevsadíme na rodinu, vymřeme! Cituji: "Populační růst znatelně poklesl v posledních desetiletích prakticky všude. Jednoduše proto, že stoupá životní úroveň, zlepšuje se zdravotní péče, mění se pohled na děti směrem k jejich větší ochraně a „bezproblémovému životu“ a lidé proto přirozeně cítí menší potřebu zajistit pokračování rodu větším počtem potomků". To co píšete je opakováním nesmyslů hlásaných sociology, ti ovšem nevidí reálné dítě, ti vidí jen "objekt sociální péče". Životní úroveň pracujících rodičů vychovávajících děti dramaticky poklesla k 1. 1. 1993! Nové zákony o dani ze mzdy fyzických osob a dále o sociálním pojištění měly doslova drtivý dopad na porodnost v České republice. Podrobně se tím zabýval Miroslav Hiršl v práci nazvané Příspěvky českého státu rodinám na náklady spojené s výchovou dětí (Demografie 2004, 46, 166–176). Dále "pohled na děti směrem k jejich větší ochraně", to máte na mysli OSPOD?! Nebo fakt, že ve statistice potratovosti vedou třetí děti v rodině?! Dále "lidé ... přirozeně cítí menší potřebu zajistit pokračování rodu". Ve skutečnosti, díky podvodnému účetnictví použitému při správě státního důchodového pilíře, jsou investice rodičů do výchovy dětí nevratné! Proč vychovávat děti, když mi jako bezdětnému přispějí na starobní důchod ze svého odvodu sociálního pojištění úplně cizí děti?

0 0
možnosti
MS

pane Zdechovský, jste z KDU jeden z nejrozumnějších, ale ty propočty OSN , jak klesá počet dětí na ženu ve světě.... ...všechno co se přemnožuje, funguje jako choroba a nakonec zahubí hostitele. Když Vám teče do lodi, tak do určité doby loď stále pluje, ale ne napořád. Tím nechci říct, že lidé nemají mít děti. Také bych neviděl jako takový problém, pokud by na území ČR žilo v budoucnosti méně obyvatel, jako tomu bylo celá staletí dříve. Důchody řešit natalitou je blbost, protože hra letadlo, či jiné piramidové hry nejdou hrát stále. Problém je, že nás obsadí noví osadníci nastěhovaní sem vámi politiky současné generace. A Africe to také nepomůže, protože až Africe přestane vyspělý svět zajištovat potraviny, a v budoucnu i vodu (protože už nebude vyspělý, ale bude tu Libanon) , tak začne teprve mela. Dle mého názoru jediná cesta je všechny humanitární pomoci musí obsahovat i antikoncepční úpravu , (Kdo chce mít v africe děti, ať si kupuje jídlo vypěstované v africe, bez příměsi antikoncepce) A veškeré jiná pomoc rozvojovému světu násobí problém pro další generace. Ale není mnoho politiků, co by s tím souhlasili, ale ještě méně, co by to chtěli prosazovat.

Takže v lodi díru ucpávat nebudeme, ona ještě nějakou dobu popluje. Vždyť můžeme tvrdit, že voda už přibývá pomaleji a OSN nám na to dodá studie.

1 0
možnosti
PP

Díky za výstižný článek. Navíc trvalé vykrádání "chytrých a talentovaných" migrantů mi přijde stejně tak nemorální a sobecké, jako vykrádání ostatního duchovního vlastnictví. Ekonomicky slabé země jsou tak předurčeny k trvalé chudobě a ty silné země budou tento stav obhajovat nějakou humanitou.

1 0
možnosti
Foto

Ano, nejdříve jsme vykrádali Afriku nerostnými surovinami, pak jsme začali krást lidi a dělat z nich otroky a dnes inteligenci

2 0
možnosti
JT

J18i57r48i 44T80i67c34h19y

24. 7. 2018 16:22

"Kanadske zduvodneni", ze pristehovalci jsou potrebni, aby se starali o starnouci obyvatel v dusledku snizujici se populace, byl odborniky zcela vyvracen.

Dale, soucasny "boj" proti oteplovani se vyhyba nejdulezitejsimu duvodu, coz je narust populace, ktery nici zemekouli.

3 0
možnosti
Foto

Nevyhýbá. V závěrech Pařížské konference je to zmíněné.

1 0
možnosti
OP

Pro vyčerpanou planetu bude jen dobře, když se počet lidí sníží přirozenou cestou, tedy sníženou porodností, tedy nikoliv čínský model jednoho dítěte, ale děti jen v rodinách, které po nich touží. Problém přelidněné Afriky je velký a vyspělé země by měly Afričanům pomoci s osvětou

0 0
možnosti
Foto

Ono je otázkou, zda k tomu nedojde přirozenou cestou.

0 0
možnosti
VM

Tak prvně bych chtěl podotknout, že mám dvě děti, tedy splnil jsem požadavek potřebné reprodukce alespoň na minimum ;-D.

Problém vidím v tom, že lidem je postupně vnucena systémem iluze, že více dědí mít nemohou, protože by je neuživili a ble ble ble.....

Není to pravda. Je to sobectví, o tom, kolik jsem ochoten pro děti obětovat. Sám jsem po sňatku žil 5 let u tchýně v jednom pokoji se starým nábytkem, v domě bez koupelny, při tom jsem stavěl. A prostě jsme nejezdil na dovolenou, měli černobílou televizi a až když na to bylo, jme si to pořídili. Nikdy, ani ve snu mě nenapadlo nemít alespoň dvě děti, či dávat do souvislosti děti, dovolenou, pohodlí, majetek.

Tak asi tak.

4 0
možnosti
JZ

No, nevím, jak používáte pojem sobectví, ale sobectví znamená jednání na úkor jiného. Není mi jasné, na čí úkor konkrétně jedná bezdětný člověk. Být sám není nic nemorálního, jak se nám občas snaží někteří vštípit.

Sice detailně vyjmenováváte různé "důležité" okolnosti Vašeho života s dětmi, jako je stáří nábytku nebo typ televize, ale jaksi jste zřejmě pozapomněl, že hlavní důvod pro přivedení dítěte na svět by měla být láska k němu, potažmo k jeho matce a vůbec láska k rodinnému životu. U Vás jistě byla láska k dětem a rodině obrovská, když jste ani na okamžik nepomyslel na to, že byste mohl žít i bez dětí. Ale samozřejmě ne u každého je takové náklonnost přítomná. I když člověk k dětem nemá vztah, bylo by naopak sobectví vůči nim si je pořizovat jen proto, že na ně má prachy, nábytek nebo místo v baráku.

1 2
možnosti
PB

P13e34t36r 20B38u67r26i24a10n

24. 7. 2018 12:02

Karma. Mýtus o nějakém vymírání je opravdu jen bludem. Nikde není stanoveno, kolik má země mít obyvatel. Kdyby ČR měla 8 milionů, žili bychom stejně v pohodě. "podřadné" práce potom řeší trh svou nabídkou a poptávkou, průběžné sociální odvody jejich postupná privatizace účtů a natalitu lze spolehlivě řídit státními pobídkami.

7 0
možnosti
VM

Nějaký růst čehokoli potřebuje současný systém, protože bez růstu neumí fungovat. Otázkou však je, kam až to má růst, kam až to může růst, než dojde k totálnímu kolapsu. Pokud by do toho systém nijak nezasahoval, příroda by si "potřebné počty" upravila sama, protože je daleko moudřejší, než všichni "moudří" světa.

3 0
možnosti
Foto

O11t58a 77B77l51a86ž47e53k

24. 7. 2018 11:56

Antinatalisty není potřeba řešit - i bez nich je u nás natalita 1,6 dítěte na jednu ženu. Považuji to za pozitivní trend - obecně - obyvatelé ve většině hospodářsky vyspělých zemích zatěžují planetu několikanásobně více než opravdu chudá populace. Tedy - bude-li nás v ČR časem devět - a poté snad osm milionů - podle mne nevadí - technologický pokrok by mohl posloužit právě tomu, že ekonomická síla země by přesto nepoklesla. A důchody ? Nedostatečný argument pro neustálé množení se - lze řešit přestavbou daňového systému, posouváním věku odchodu do důchodu, cíleným spořením lidí na stáří - tedy přímo i nepřímo též jistým utahováním opasků, které si jako relativně bohatá společnost můžeme dovolit.

A co bude po dosažení oněch osmi milionů ? Někde tam se kyvadlo zastaví - ať už to zařídí státní politika nebo nějaká vyšší prozřetelnost - příroda.

0 0
možnosti
JK

Čím více lidí, tím více zničené životní prostředí, tím více vydrancované zdroje atd.

4 0
možnosti
Foto

Nicméně migrace problém neřeší.

1 0
možnosti
JZ

já vymřu v každém případě. Ale tou dobou už bude na světě odhadem nějakých 10 miliard lidí, takže bych si starosti nedělal.

0 0
možnosti

Ne, nebude. Křivka růstu populace klesá a odhaduje se, že za pár desítek let se překlopí do úbytku počtu obyvatel.

0 2
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.