Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P23e43t47r 74H78a95l24í14k

5. 6. 2018 20:30

chápu, že kopete za církve, ale toto mimořádně stupidní přirovnání slyším už dnes podruhé. To nemůžete vymyslet něco lepšího?

Pokud chcete zůstat u auta, tak by ale váš příběh měl pokračování. Zloděj ukradené auto, spíše vrak, prodá po letech sousedovi. Původní majitel auto pozná a chce ho zpět. A nový majitel vraku musí vrak vrátit a ještě zaplatit přemrštěné odškodnění do ceny nového vozu, protože auto je nyní vrak.

Zloděj se směje, původní majitel má nové auto a směje se také. A když si jediný poškozený v tomto příběhu postěžuje, tak je ostrakizován. Musí být přeci morální a být rád, že okradený má vše kompletně zpět.

Proti církvi nic nemám, ale Kalouskův tunel s církevními restitucemi mi vadí. Vrácení majetku ano a přiměřené náhrady k tomu. Ale ne přemrštěné, jako jsou nyní, protože to musejí platit nevinní a ne zloděj.

Moje teorie je, že dlouholeté financování TOP09 bylo v balíčku církevních restitucí také zahrnuto.

6 19
možnosti
Foto

Ale z jak "vědeckých" podkladů ta velikost těch restitucí byla vypočítána, naznačuje, že v druhém kole šlo z ničeho nic o poloviční částku.

1 8
možnosti
Foto

Bohatí musí platiti daně stejně jako ostatní, není tedy žádný důvod ekonomicky silnou strukturu, jakou církev svatá je, nedanit, vždyť Kristus chodil bos !!

2 16
možnosti
TB

a víš proč chodil bos? protože v těch místech, kde žil by vypadal dost divně. Dovedeš si ovšem představit, kdyby chodil bos v našich podmínkách při -20stupněch mrazu? to by honem rychle pro nějaké botky juchal.

Ostatně církev dělala i jiné dobré věci, jako třeba nemocnice, péči o staré lidi apod

8 1
možnosti
SB

O jakých komunistrech mluvíte?

Aha, už vím. O těch, s nimiž jste vy lidovci byli čtyřicet let v Národní frontě a kterým jste dělali poskoka, abyste jim usnadnili jejich lži.

Tak to jo.

6 20
možnosti
Foto

Chápu, že se v historii nemusíte vyznat. Proto prosím: věnujte Váš drahocený čas přečtením tohoto článku:

https://echo24.cz/a/waMLv/stokrat-vyvracene-myty-o-lidoveckych-kolaborantech

;-)

3 1
možnosti
Foto

Policie ho vypátrá, vrátí Vám ho ve značně špatném stavu a ještě si řekne, že byste z něho měl zaplatit daně. Přijde Vám to spravedlivé?

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=665749

Tak možná policie ne, ale berňák tu silniční daň bude vymáhat téměř určitě.

Fascinuje mě, že berňák požaduje zaplacení DPH i tehdy, když odběratel nezaplatí.

3 5
možnosti
Foto

Nejen DPH, Jiří, ale i daň z příjmu. Okamžikem vystavení daňového dokladu vstupuje ta částka do výnosů, bez ohledu na zaplacení. Pouze fyzické osoby s jednoduchým účetnictvím to mají jinak.

1 1
možnosti
MT

Jeste by k tomu meli pricist poplatek za ubytovani, vodne a stocne.

7 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, a ještě s úroky! Divím se, že se divíte.

R^

6 0
možnosti
RP

V 90. letech minulého století proběhla restituce v zemědělství. Restituenti museli zaplatit daň z nabytého majetku. Oč jsou méněcennější, než církve?

6 9
možnosti
Foto

Restituenti zemědělského majetku neplatili žádnou daň a neplatila ji ani naše rodina V případě církevních restitucí jde o náhradu za škodu, ne o klasický příjem, který by šlo snadno dodanit. Navíc by se tím zpětně zasahovalo do již uzavřených smluv mezi státem a církvemi. Pokud by návrh prošel Poslaneckou sněmovnou, s největší pravděpodobností by byl napaden u Ústavního soudu.

13 0
možnosti
PK

Na úvod je třeba říci, že jsem agnostik, dále, že nemám co do činění s KSČ a vy jste strana, která háji zájmy církve a potažmo Vatikánu a nikoliv Českého národa.

1.Předně historici se úplně neshodují jak byl majetek získán, to je velký exkurs do historie.

2.Co se týče majetku, majetky, které církev spravovala (ne vlastnila, protože to byl veřejnoprávní majetek), Masaryk ještě okleštil první pozemkovou reformou v roce 1919. Církev tím přišla o správu velkostatků. Tato reforma byla v roce 1947 revidována tak, že církev už nemohla spravovat všechny majetky nad 50 hektarů. Tento zákon platil i po převratu v únoru 1948, pouze nebyl z časových důvodů úplně proveden. Když pak komunisti dělali svou pozemkovou reformu, brali církvi pozemky i do 50 hektarů. Takže ve skutečnosti komunisti zabavili celkem 5.000 hektarů, a když se dnes říká, že všechno, co bylo ukradeno, musí být vráceno, vlastně toho zase tolik není.

3.Co se týče využití majetku ve správě církve..kritici poukazovali především na to, že majetek není užíván pro blaho věřících a církve, ale ke světským radovánkám. A tento argument zaznívá i dnes. Tedy že církevní majetek má být určen ke krytí duchovních potřeb a sociálních, vzdělávacích a charitativních iniciativ, nikoli k tomu, aby církev třeba obchodovala na burze.

5 8
možnosti
Foto

Dobrý den, to už bylo 100x vyargumentováno. Zkuste se podávat na toto.

A přesně tak se chovají i členové KSČM. Komunistický režim okradl církve o jejich majetky v hodnotě miliard korun a využíval je pro sebe. Žil z peněz, které nevytvořil, ale uloupil. Po roce 1989 došlo k nápravě křivd a majetky se začaly vracet původním majitelům včetně náboženských společností. Za nemovitosti, které se podle zákona nevydávají, mají církve během 30 let získat 59 miliard korun postupně zvyšovaných o inflaci. Tyto peníze jsou tedy vypláceny za majetek, který církve nemohou z nějakého důvodu dostat zpět. Jedná se například o pozemky, které byly zastavěny, vedou přes ně silnice, železnice apod. nebo o budovy, jež už dříve stát převedl na jiného vlastníka. Čili se prokazatelně jedná o náhradu za majetek, který byl církvím komunistickým režimem ukraden a nelze jej vydat původním vlastníkům.

Komunisté by měli být zticha a být rádi, že na to, co s touto zemí provedli, dopadli velmi dobře a vítězové listopadové revoluce v roce 1989 se k nim zachovali velkoryse. Až na výjimky nebyl nikdo z komunistických představitelů potrestán a samotná rudá strana nebyla postavena mimo zákon. Jenomže oni soudruzi nevědí, co je to slušnost, a teď dokonce po okradeném chtějí, aby z náhrady za způsobené škody platil daň. To je nehoráznost, to je to samé, jako jet na služební cestu vlastním autem, počítat s domluvenou náhradou od zaměstnavatele ve výši 1000 Kč a reálně dostat jen nějakých 800 Kč. Zdanit teď církevní náhrady by zavdalo půdu pro to, aby se do budoucna danily všechny náhrady, tedy i ty z pojištění po úrazu, cestovní náhrady nebo různé náhrady a slevy od obchodů, když pozdě dodají zboží nebo je nějak nekvalitní. To je totiž ten samý princip kompenzace. Někomu ale očividně přijde správné i tohle.

Smutné je, že premiér Andrej Babiš, kvůli tomu, aby jeho koaliční vláda ANO-ČSSD získala podporu KSČM, na tento nehorázný vyděračský požadavek přistoupil. Tvrdí, že církevní restituce byly předraženy o 54 mi

10 2
možnosti
PL

Karma. Máte pravdu. A jsem rád, že to píšete sám osobně a ne váš nepovedený klon pan Ziegler.R^

3 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.