Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím s autorem blogu (a dávám karmu), že tato úmluva řeší problémy v muslimských zemích jako je Německo, Británie, Švédsko, Nizozemí, Francie. U nás se s muslimských násilím nesetkáváme a pokud odoláme tlaku EU na nucené přijímání muslimských migrantů, tak se ani do budoucna s tímto nebudeme u nás setkávat. Z DRUHÉ strany, dobře víme, že ratifikace jakékoli mezinárodní úmluvy nás k něčemu sice zavazuje formálně, ale prakticky nás nezavazuje k ničemu. Například Haagská úmluva o občanskoprávních aspektech mezinárodních únosu dětí, která zakazuje přemístění dítěte do ciziny bez souhlasu druhého rodiče, je našimi soudy ZCELA IGNOROVÁNA pokud tím zločinným únoscem je matka. Soudkyně otci bojujícímu proti únosu vlastních dětí arogantně akorát ukáže prostředníček a úmluvu používá místo záchodového papíru. Tak to bylo v případu únosu dětí Holkových do Švédska, kdy soudružky Jana Niedobová (OS Frýdek-Místek) a Kristina Žídková (KS Ostrava) nikdy nebyly potrestány za jejich zjevnou podporu zločinu. Podobně v případě únosu Mirka Jadlovského jeho matkou do Španělska se naše justice chovala a chová k jeho otci Tomáši Jadlovskému. A jak bráni právo a mezinárodní úmluvy prevíti z ESLP ? Škoda mluvit .....

1 0
možnosti
Foto

Tady je velký rozdíl v tom, ze IU má přímo jasně daný dozorčí a kontrolní výbor GREVIO, který bude jen na tu kontrolu a vymáhání dodržování dle vlastní koncepce. Je to těch 10 žen, jak vůbec podle článku 66 nemělo být. V dalším clanku se proto budeme venovat dopadům IU na rozvody a práva otců, která budou ještě víc pošlapávána, než jsou ted.

0 0
možnosti

T34o23m13á54š 75P11í52c91l

18. 5. 2018 19:26

Mrzačení ženských genitálií je problémem v muslimských zemích. Např. v Británii, Švédsku, Německu a Francii...

1 1
možnosti
Foto

Děkuji za článek. Je to zajímavé v kontextu toho, že v Čechách máme reálné problémy, které je třeba řešit: Např. i to domácí násilí, mamánkovství kluků, nedostatek porodních pracovníků a nedůstojné prostory některých porodnic, které samy o sobě už chtějí změnu, ale potřebuji finance...změnu systému i v rámci ministerstva zdravotnictví...a řada dalších faktických problémů, které vyžadují jak práci našich ministerstev, tak úřadů a vymahatelnosti. A pak místo praktických řešení je tu nebezpečí smluv, které stejně nic nevyřeší..díky za článek.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za názor i za přečtení.

0 0
možnosti

Děkuji za tento článek, přibližuje nám obyčejným lidem, jak je genderová agenda nesmírně agresivní a jak i součásná vláda chce nechat schválit další nenormálnost proti vůli občanů.

10 0
možnosti
Foto

Děkuji za Vaší reakci. Vážím si jí.

0 0
možnosti
Foto

Proč nedat najevo,že se nám nelíbí postavení žen v muslimských zemích?Stojí nás to něco?Plynou s toho pro nás nějaké závazky?Ne.Stejně je to plácnutí do vody,které nic neřeší,to jistě máte pravdu.Přesto je to nějaký dokument,kde se alespon symbolicky mužeme vyjádřit a podpořit práva žen v muslimských zemích.Tak proč ne.....?

1 2
možnosti
Foto

Protože jde o lidskopravni mezinárodní smlouvu, kterou musíme dodržet - a tak, jak je předepsáno, a jak budou následně výklady “dozorciho orgánu” Grevio. Nesouhlas s násilím v muslimských zemích můžeme vyjádřit formou rezoluce.

Pro ceske prostředí neni IU jen nadbytečná, je to vyloženě krok zpet, kdy se máme vzdát treba odskodnovani oběti, řešení konfliktu mediaci a vrátit se jen k prostému trestání nasilniku. To jedine IU bere v potaz. A pak samozřejmě prevenci zrušením tradic, genderovych stereotypu a genderove podmíněného chování - preambule, články 6, 12, 14.

8 0
možnosti

J33a51n 81P89a41l57l51a80s

16. 5. 2018 9:05

Dobrý den, tento článek považuji za velice užitečnou osvětu a děkuji za něj.

14 0
možnosti
Foto

Také děkuji za Váš postřeh.

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.