Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

autor tohoto článku nějak nedokáže říci přesně v čem je ten podvod. Podle veškerých dostupných informací CH splnilo všechny zákonné povinnosti a tedy neporušilo žádný zákon a tedy se nemlže jednat o podvod...........

Pokud by autor měl nějaké informace, které nejsou všeobecně dostupné a skutečně dokazují podvod a tedy trestný čin pak je ovšem na něm, aby tyto informace poskytl vyšetřovatelům, Pakliže ovšem takového důkazy nemá, pak je jeho zdejší prohlášení o podvodu samo velmi blízko či již dokonce za hranou trestného činu.

6 6
možnosti
Foto

Je to hned ve druhém odstavci:

Na slyšení v Evropském parlamentu zaznělo, že celá slavná kauza Čapí hnízdo byl dotační podvod. Ten podle Komise a OLAF spočíval v tom, že aby dceřiné společnosti Agrofertu mohly čerpat evropské dotace, vytvořily si firmu, která dle čestných prohlášení žadatelů o dotaci měla být údajnou malou až střední firmou, jež jediné mohly dotace získat. Tou však nikdy nebyla. Celou dobu podle mnoha důkazů patřila do holdingu Agrofert Andreje Babiše, který se následně skrze reklamu podílel na jejím financování. Mezi důkazy jsou dále například už zveřejněné výpisy z bank, kdy si přímo Andrej Babiš bral v inkriminované době na rozvoj Čapího hnízda půjčky.

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=658405

1 0
možnosti
DB

jestliže ji vytvořily jako střední a malou, pak tedy byla střední až malá..........nesmíte si protiřečit........když ji jako malou vytvořily tak byla malá........firmy totiž mají právní subjektivitu a jsou proto zapisovány do rejstříku........a to celkem bez ohledu kdo a jak ji vytvořil.......

malou firmu s hodnotou miliardy asi těžko vytvoří někdo,, kdo tu miliardu nemá.....bylo by tedy nutné provést buďto úpravy zákonů ohledně firem vůbec nebo ohledně firem žádajících o dotace, to druhé je schůdnější.........ale jestliže tato úprava ještě neexistuje, pak ji nikdo nemohl porušit......a tedy nemohl jednat protizákonně.......

NENÍ MOŽNÉ ODSOUDIT ČLOVĚKA ANI FIRMU ZA TO, ŽE NEPORUŠILA ŽÁDNÝ ZÁKON....PROSÍM UDEJTE PŘESNĚ , KTERÝ ZÁKON TATO FIRMA PORUŠILA, případně jaký člověk z okolí této firmy jaký zákon porušil a jak přesně. Děkuji.

Všeobecné politické řečičiky neukazují na porušení zákona. Spíše jen ukazují na váš osobní postoj. Zpráva OLAFu jen říká, že BY SE MOHLO MOŽNÁ JEDNAT O PODVOD a navíc je to opsané od českých orgánů, tedy to vypadá na předem domluvenou akci.

Dehonestační akce proti Babišovi jede na stejné vlně a to již několik let..... jako dehonestace Putina a Ruska a to přesně podle osvědčeného scénáře, který CIA použila již v roce 1953 při organizování a provedení puče a svržení Mossadegha....a i podle stejného scénáře, kterým byla u nás vyprovokována sametová revoluce řízená zahraničními tajnými službami.

Přeji pěkný den, pane poslanče.

5 2
možnosti
AS

Přečtěte si zprávu OLAF. Jestli máte aspoň trochu ekonomické vzdělání, jak nám tu tvrdíte, tak pochopíte, v čem všem ten podvod je.

1 1
možnosti
DB

pokud jste to vy pochopila tak prosím pěkně citujte zákon , který byl porušen a kým a kdy přesně.....děkuji

2 1
možnosti
AS

Přečtěte si to tam, nehodlám vám dělat servis, profesore:-/

2 1
možnosti
DB

když něco tvrdíte měla byste to doložit.....a když to nedoložíte..něco to o vás a vašich úmyslech může někomu říkat.............

4 0
možnosti
AS

Vy to číst nechcete, tak to přiznejte rovnou, že se vám to nehodí do vašeho vidění světa. Moje úmysly nejsou žádné, v této věci nemám žádný zájem. Jen do ekonomiky, práva a dotací trošku vidím, a vadí mi, když někdo nekriticky obhajuje nějakou prasárnu.

3 1
možnosti
DB

doložte to své tvrzení přesnou citací a odkazem...pak si to přečtu...nemám chuť s e bavit na bázi něčeho tak nepřesného jako jsou vaše slova......

Máte pravdu vidíte do těchto věcí jen trošku jak sama říkáte a s tímto vaším výrokem plně souhlasím.......

1 1
možnosti
MS

Vaše argumentace je asi v tomto stylu: Když někdo spáchá zločin a prokáže se zfalšovaným občanským průkazem, podle kterého ještě není plnoletý (i když opak je ve skutečnosti pravdou), je nutno ho soudit jako nezletilého. :-P

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.