Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Včera mě vytočil výrok plzeňského právníka Pospíšila. Jeho odpověď na dotaz, zda by nebylo vhodné sbírat pro cizí děti víčka z lahví, tak jak se to děje pro ty naše, odpověděl. Paní tak si vyberte, buď je přijmeme k nám, nebo jim musíme zajistit lepší život u nich. Zapomněl podotknout, že je i třetí možnost, tedy chránit si svoje hranice před ekonomickými migranty. Tuto možnost ti, kteří sedí za pěkný peníz v EU nehlásají, protože musí býti solidární se státy, kteří se kolonizací Afriky na situaci která probíhá, podíleli.

Nelze věčně jen pomáhat, máme s tím zkušennost u nás a vidíme, že to nezabírá. Lidi je třeba začlenit do práce a místo abychom je učili zacházet se zbraněmi, je třeba je poučit o zodpovědnosti za svůj život a hlavně o regulaci porodnosti, která je ve většině zemí běžná.

A co se finanční pomoci týče, po snížení platů úředníků v Bruselu, by se také mohl pěkný peníz ušetřit. Obzvlášť, když tito mají další příjmy ve svých zemích, kde dále zastávají různé funkce, určitě dobře placené. Náročnost musí býti určitě vysoká, když se dá vše tak dobře spojit dohromady, horší však asi budou výsledky, ale komu to vadí.....

1 2
možnosti

Sbírání víček pro kohokoliv je naprostá pitomost. Hodnota 1 kg plastového granulátu ABS je 10-20 Kč. A teď si vemte, že ten granulát musíte z víček teprve vyrobit a kolik víček je třeba na 1 kg...

0 0
možnosti

Článek vám karmuji, protože je rozumný. Chybí mu jedna maličkost, totiž, že tam, kde vládne islám, nelze očekávat změny, Pro Afriku je stejně nezbytné, jako pro ostatní svět, sekularizace všech zemí

3 0
možnosti
Foto

Pokud myslíte politický islám, tak souhlasím. Ale jinak bych neházel všechny muslimské země do jednoho pytle.

1 0
možnosti

Ano, chce to resit problem tam, kde vznikl, a taky by ho mel resit i ten, kdo ho zavinil. A samozrejme nejde jen o Afriku.

0 0
možnosti

Ano, chce to problém řešit tam, kde vznikl, tedy zejména v Evropské komise, která je jeho hlavním autorem.

0 0
možnosti
Foto

Já to říkám 5 let. Pořád stejně. Nebo jste našel někde něco jiného?

5 0
možnosti
Foto

Ano pane Zdechovský, pojmenoval a popsal jste to, co zde ví už každý hňup minimálně tři roky. To říkám bez výtky, protože mezi většinou europoslanců je to nepopulární názor a říci to naplno, vyžaduje od vás určitou odvahu. Rád bych věřil i tomu, že je to první vlaštovka, která znamená obrat k logickému myšlení a uvažování i v nejvyšších patrech evropské politiky, ale.....ve světle toho, co dokáží prezentovat vaši kolegové, nevím, nevím....

10 0
možnosti

Já jsem na Vaší poznámku, pane Šťastný, musel přikývnout. V řádcích pana Zdechovského nezaznělo nic nového a navrhovaná řešení jsou jen mlácením prázdné bruselské slámy. Snad malý posun jsem zaznamenal v tom, že si evropský politik dovolil připustit původ toho všeho, byť jej korektně ukryl mezi řádky. Totiž to, co si už cvrlikají vrabci na střechách, že problém je v samotných Afričanech hledajících příčinu všude jinde, jen ne u sebe. Jak typické pro neschopné.

7 0
možnosti

J34a73k47u80b 50Š82o71l63c

3. 4. 2018 8:47

Africké země se musí sami postavit tomu, aby jejich bohatství nebylo vyváženo nadnárodními firmami a zkorumpovanými politiky. To za ně nikdo neudělá. Pokud toho nejsou schopny, tak mají smůlu. Tak to na světě chodí. Naše pomoc by měla směřovat k poskytnutí vzdělání. To už tady ale funguje minimálně padesát let. Jinak si myslím, že nárust obyvatel a klimatické změny nemůžou skončit jinak než velkou africkou válkou. Nelegální migraci bychom se měli bránit jakýmikoliv prostředky, jinak budeme zničeni taktéž.

8 0
možnosti
Foto

Nelze lidi postřílet. Ano, můžeme stavět ploty, můžeme dělat další opatření a akce. Ale hlavní problém tkví v tom, že si africké státy musí přiznat, že když ony neporazí Boko Haram, tak to za ně nikdo neudělá.

5 0
možnosti
Foto

Nedávno jsem slyšel celkem zajímavý příklad ze Senegalu. Tamní populace žila z rybolovu, který stačil uživit početnou komunitu lidí. Díky nájezdu lodí, které mají "sofistikovaný" systém - tedy vyloví úplně vše, vyhodí, co se nehodí a za nimi je de facto mrtvé moře, se vylovené ryby tamními rybáři zmenšily jak do velikosti, tak i do počtu.

Pak se stalo, že mladí Senegalci prostě nemají co jíst, zvednou se jdou tam, kde je jídlo.

Můžeme proti tomu stavět bariéry, nadávat na převaděče atd. ale principem je ona rybářská loď "vyspělé" země.

6 0
možnosti

Ne můžeme, ale musíme stavět bariéry.

Naopak nesmíme bláhově přebírat odpovědnost za jakési rybářské lodě.

3 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.