Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Norská sociální služba je stát ve státě a její anglická verze je úplně stejná. Bohužel i soudy tady ve Velké Británii jsou součástí problému, co se nuceného odebírání dětí týče! Místní soudci se ani neobtěžuji přezkoumat důkazy předložené rodiči a berou materiály předložené sociální službou jako pravdu a nic než pravdu, a to i v případě že existují přímé důkazy falsificace těchto dokumentů. Vše se odehrává za zavřenými dveřmi, bez právního zastoupení rodičů a se zákazem jakékoliv medializace případu pod hrozbou vězení. Naší Nikolce budou za týden dva roky a my rodiče jsme ji již rok vůbec neviděli! Důvod k odebrání novorozenete dva dny po porodu--riziko budoucí emocionální újmy v případě hospitalizace rodičů díky dlouhodobé nemoci. A co újma, která ji byla způsobena tím, že byla pár dní po porodu vyrvána z náruče milujících rodičů?! A co její sourozenci? Jim bylo ublíženo jakbysmet. A pro nás rodiče? Noční můra, bolest, zoufalost... Existuje vůbec nějaká spravedlnost, nebo jsou veškeré zákony a mezinárodní úmluvy o lidských právech jen fraška budící důvěru obyvatel?!

0 0
možnosti

J19i83ř74í 18H44o96r72á36k

13. 3. 2018 16:16

To už před dvěma lety psal Laďa Větvička, že noršti fašisti kradu česke děcka.

0 0
možnosti

No a P R O Č se tim jiz davno nezabyva EU a EK ?!? A nezalezi na tom jestli Norsko je nebo neni v EU.

1 0
možnosti

Nechápu, proč nevyužijí asistenci policie; při odebírání se to běžně dělá, tak proč ne při vracení?

2 0
možnosti
Foto

Nelze, pokud je tam "nové" rozhodnutí Krajské komise.

0 0
možnosti
Foto

Pokud Barnevernet jedná v zájmu dětí a jejich práv je vše v naprostém pořádku. Zásadní je, pokud mladá Norská rodina má finanční problém a nemá, např. kde bydlet nikdo jim děti nevezme a naopak v těchto případech Barnevernet spolu se státem výrazně rodinám pomáhá. U nás v ČR je to naopak.

Vážení, kritizujete pokud máte důkazy, my nejsme z těch, kteří by mohli rozdávat rozumy.

0 21
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
9 0
možnosti
Foto

Čemu se pořád kdo diví? Zjistěte si, kolik za každé zabavené dítě a jeho udržování v 'sociální' péči dostává Barnevernet, kolik pěstouni a konečně vám to dojde.

Tento multimiliardový kšeft sype všem zúčastněným a podílníkům, proč by na tom cokoliv měnili...

11 0
možnosti
Foto

Je myslím na snadě už ten systém změnit.

0 0
možnosti
Foto

Dokud ti lidé nebudou jmenovitě pranýřováni budou si pod hlavičkou Barnevernetu dělat co se jim zlíbí.

Tenhle státní fašismus se pomalu, ale jistě dostává i k nám.

4 0
možnosti
Foto

Když jsem s Nory mluvil na podzim, tak slibovali změny. Vypadalo to tak, že se to všechno změní. Bohužel nezměnilo. Minulý týden odebrali dítě z narozeninové oslavy pro údajné týrání... :-/:-/

6 0
možnosti
Foto

No, jen jestli v tom nehraje hlavní roli to, že přistěhovalci jsou křesťané. Kdyby byli mohamedáni, jistě by se našlo dost ohledů na jejich náboženské zvyky.

4 0
možnosti
Foto

Přistěhovalci jsou často i muslimové. Náboženství v tom nehraje roli.

1 0
možnosti

J67a18k21u96b 88Š48o66l97c

12. 3. 2018 13:09

Dnes už jsme všichni varováni. Kdo do Norska byť jen jede, musí počítat se vším. To je jako jet do KLDR.

15 0
možnosti

Jenom trochu problém pro ty, co už tam třeba celá léta žijí a návrat do země, odkud pochází je přinejmenším problematický.

Nemluvě o tom, že lidé mají sklony sami sebe přesvědčovat, že jim se to (cokoli, co je následkem zvůle vyšší moci) stát nemůže, vždyť oni přeci nedělají nic špatného. Stačí si přečíst diskuse pod články na téma šikany podnikatelů ze strany FÚ (typická reakce - kdyby nekradli, nikdo by se po nich nevozil), o jednání exekutorů (mně se to stát nemůže, já si nepůjčuji), nebo o rodině Michalákových (určitě něco provedli, jen tak by jim děti nebrali, nemůžete soudit, když neznáte vyjádření Barnevernetu ...).

Lidem by se zhroutil jejich bezpečný svět, kdyby si připustili, že úřady beztrestně zneužívají své moci, že na ně mohou dopadnout dluhy, které na jejich jméno nadělá nějaký podvodník, že o jejich dětech může naprosto bez zábran rozhodovat člověk s úplně pokorucenými představami o výchově a o tom co je pro děti prospěšné.

12 0
možnosti

Děsivé, ale copak tam krucinál nemají něco jako je tady trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí? A tam se pokud vím nechá dát sazba takříkajíc natvrdo. Pokud už tohle není na žalobu ve směru únosu či obchodu s dětmi. Ono by nejspíš stačilo nasadit pár agilním borcům z Fylkesnemnda a Barnevernet klepeta a postavit před soud. Možná by to jejich kolegům potom docvaklo.

15 0
možnosti
Foto

Také se divím...ale zřejmě pořád žijí v nějakém svém světě.

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.