Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takový VIP klub, ale na Titaniku. Nedivím se zemím, které už s byrokratickou EU nechtějí mít nic společného. Už odhalil předseda tohoto "VIP klubu" tu sochu Marxe?

2 0
možnosti
Foto

S tou sochou to nevím. Já jsem ho za to opakovaně kritizoval. Ale s tím ostatním nesouhlasím.

2 1
možnosti

Ke třetí zásadě - pokud bychom se poučili z chyb vedení I.republiky a chovali se jako tehdy naši předkové, žádný problém. Byli totiž pátí na světě v hrubé výrobě, naši vynálezci vyhrávali u mezinárodních soudů patentové spory a svět jim/nám platil ve velmi tvrdých měnách. I tak by tomu mohlo býti i nyní. Nebo nevěříte umu a šikovnosti našich vývojářů a techniků z Přelouče, kdy 60 automobilek světa čeká na jejich nové nápady u klik a zámků dveří automobilů? Nebo textilákům z Liberce? Nebo vědcům z Olomouce. Nebo vynálezcům z Brna, kdy jeden z nic vyvinul přístroj, který za osm minut z kejdy vyrobí nezávadnou pitnou vodu? Nebo...a je toho vícero, jen je potřeba si věřit a nenechat utíkat zisky do zahraničí. To nás ničí. Proč bychom měli živit neustále se rozrůstající aparát gen. sekretariátu EU v počtu 4 000 (slovy: čtyřitisíce) úředníků jen v Bruselu? Kolik je jich v každém členském státu EU pro "podporu" a spolupráci. Pojďme dát průchod logickým argumentům, bez hněvu a zaujetí - sine ira et studio.

1 0
možnosti
Foto

Díky moc za dobré postřehy. Za I. republiky jsme byli opravdu navýši. Ale když přišla krize, postihla nás tolik, jako nikoho. A aparát EU se nerozrůstá. Každý rok se počet lidí snižuje o 1 procento už několik let. Rozrostl se počet lidí, jen v agenturách jako Frontex, které řeší migraci. A to je podle mě dobře. Jinak největší předností je právě ten volný trh, kdy můžeme výrobky našich šikovných rukou vyvážet bez jakýchkoliv bariér.

2 1
možnosti

Každý správce má především sloužit těm, kteří mu to správcování svěřili. EU je však o pánechbozích, kteří tu pochválí, tu potrestají a především celé společenství podléhá tlakům velkých německých, sem tam i francouzských a jiných korporací

2 0
možnosti

Zde je důkaz služby EU:

Pro ty, kdož mají klapky na očích a nechtějí znát pravdu...doporučuji ke shlédnutí:

Cukrovar v Hrochově Týnci:Do EU se hrnou státy podobně jako my v roce 2003 - „ceniči zubů“ tehdy objížděli ČR a slibovali padání pečených kuřat do úst až z Bruselu. Místo toho u nás padají cukrovary a další objekty, viz cukrovar Hrochův Týnec:

http://zvedavec.org/komentare/2010/03/3584-zanik-cukrovaru-v-hrochove-tynci.htm

Nejsmutnější obrázek je nakonec, vydržte a poučte se, zda tohle chceme!??

Byli jsme před EU, budeme i po ní, věřte si. Viz I.republika, zlatá, suverénní...

0 0
možnosti

Možná se budete divit, ale dnes souhlas. EU sice není ráj, ale mimo bych se ocitnout nechtěl. A to, co jste napsal, je právě o tom co by se stalo, kdyby k czechzitu došlo. Nicméně, tohle všechno víme. Nenapsal jste nic nového, kromě toho, s kým jste jel taxíkem... Od zástupce Česka v EU bych rád podrobnější informace o jeho činnosti. Jen mi teď", prosím nepište, že si vše můžu vyhledat na internetu...

4 0
možnosti

Marku,

bohužel, je mezi námi spousta lidí, kteří raději papouškují nesmysly a kdyby to šlo, už jsme z EU venku . V diskuzích je to nejlépe vidět.

Proto je dobře, že o tom pan Zdechovský píše tak, aby to bylo srozumitelné většině. Hlavně starší generaci.

Je jeden z mála za koho se nemusíme stydět a patří mu karma i dík

2 0
možnosti

Existují pěkná česká přísloví: "Kapři si svůj rybník nevypustí" nebo "Koho chleba jíš, toho píseň zpívej". Místo, aby EU pracovala na dobré a výhodné spolupráci mezi jednotlivými státy, tak se Německo a Francie přes neúspěchy EU řešit problémy (migrační krize, Řecko, Itálie) snaží uspokojit své velmocenské ambice a vytváří formy vyšší a vyšší svázanosti jednotlivých států za pomoci národních pátých kolon. Není z mé hlavy: Bylo zbytečné rušit RVHP, stačilo v ní na EU počkat (pro mladší: Rada vzájemné hospodářské spolupráce - obdoba současné EU v době socialismu, samozřejmě v jiné době a za jiného velmocenského uspořádání).

1 1
možnosti

RVHP nelze srovnávat s EU. RVHP byla jen byrokratická organizace, která nebyla schopná nic vyřešit. Nějaký volný pohyb zboží, osob a kapitálu mezi členskými státy byl naprosto nemyslitelný. Vezměte si například Mongolsko. Má veliké nerostné bohatství. Na zasedání RVHP bylo několikrát přijato usnesení, že se začne spojenými silami toto bohatství využívat. Přijmout usnesení - to byrokraté uměli. Realizovat ho - to už neuměli. RVHP padlo, do Mongolska přijeli zahraniční firmy a už se těží. Do oblastí těžby se stahují lidé, poněvadž tam je práce a dobré výdělky.

5 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.