Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

No tedy, přátelé, tak jsem si to usnesení přečetl a tedy to je dílo. Základní body:

- ten dokument v podstatě vyvolává do světa, že my jako Evropané máme prakticky hlavní vinu na všech neblahých věcech, které se v rámci klimatu dějí, především můžeme za sucho a vůbec za všechnu chudobu rozvojového světa. A protože v zemědělství rozvojového světa pracují hlavně ženy, jsou ty dopady genderově nevyvážené a tudíž my jako hlavní viník to musíme napravovat (tady se míchají jablka s hruškami).

- zmiňuje se pojem "klimatická migrace" a její "braní vážně". Nevyzývá se přímo k ní, ale vyzývá se k naléhavé diskusi o ní, což je samozřejmě další krok k tomu, aby se to realizovalo (tady musíme číst mezi řádky, protože jednou to tam je a další usnesení se na to budou později už odvolávat).

- EU parlament vyzývá evropskou Komisi, aby toto vše v celém světě řešila, ale zapomíná, že

1. Komise nemá kompetence k tomu, aby řešila společenské problémy v rozvojovém světě (jak může třeba zajistit, aby v Kongu bylo více žen vedoucími pracovníky, nechápu, jak by měla zajišťovat spravedlivé dělení povolenek na CO2 třeba mezi Zambií a Mozambikem, a už vůbec nechápu, PROČ by to vlastně měla dělat???)

2. Představitelé EU jsou placení z našich peněz občanů EU, aby pracovali pro NÁS, proč by proboha jejich agenda měla obsahovat takové razantní zásahy do fungování rozvojového světa, co je jim do toho a kdo jim k tomu dal mandát???

14 0
možnosti

J82a95k40u47b 82Š71o15l88c

8. 2. 2018 15:15

Asi to čteme jinak než pan Zdechovský. Jen, aby to nebylo jako s tím pozváním od Merkelové. Také nic neřekla a přitom všichni vyrazili.

8 0
možnosti
KS

Asi nemám kolem sebe ty správné lidi, ale žádnou zprávu o klimatických uprchlících jsem ještě nikdy nezaznamenal.

1 1
možnosti
PH

To celé opravdu vypadá jako snaha najít nový motiv pro dopravu migrantů do Evropy, a to s důrazem na celé rodiny (pod kódovým označením "dopravujme stejně mužů jako žen"). Člověk ani nemusí moc číst mezi řádky, obzvlášť, když se tam o ospravedlnění migrace přímo píše. To, že se někdo o tom píšící spletl v pár detailech je celkem podružné.

10 0
možnosti
TT

Cituji z toho údajně protimigračního usnesení:

Evropský parlament

21. vyzývá Komisi a členské státy, aby přispěly ke globálnímu paktu o bezpečné, řízené a legální migraci s cílem chránit klimatickou spravedlnost uznáním skutečnosti, že změna klimatu vede k migraci, poskytovat vstupy založené na lidských právech a začleňovat do celého globálního paktu zásadu rovnosti žen a mužů v souladu s potřebami lidí vysídlených v důsledku změny klimatu;

43. žádá, aby bylo vysídlování v důsledku změny klimatu bráno vážně; je otevřen diskusi o zavedení ustanovení o „klimatické migraci“; vyzývá k vytvoření skupiny odborníků, která by tuto záležitost prozkoumala na mezinárodní úrovni, a naléhavě žádá, aby se problematika klimatické migrace stala součástí mezinárodní agendy;

Výbor pro zahraniční věci navrhuje

A. vzhledem k tomu, že negativní dopady změny klimatu mohou vést k migračním tokům; [...] když historickou odpovědnost za změnu klimatu nesou nejbohatší země světa;

F. vzhledem k tomu, že podle Mezinárodní organizace OSN pro migraci by mohlo do roku 2050 opustit své domovy kvůli změně klimatu 200 milionů lidí;

G. vzhledem k tomu, že Úmluva o právním postavení uprchlíků z roku 1951 nezahrnuje kategorii „klimatických uprchlíků“;

6. se znepokojením bere na vědomí vysídlování obyvatelstva způsobené změnou klimatu, [...] žádá, aby vysídlování v důsledku změny klimatu bylo bráno vážně; je otevřen diskusi o zavedení ustanovení o „klimatické migraci“; vyzývá k vytvoření skupiny odborníků, která by prozkoumala tuto záležitost na mezinárodní úrovni, a žádá, aby byla problematika klimatické migrace zařazena do mezinárodního programu;

Souhrnem: Usnesení tvrdí, že jsou klimatickými změnami více zasaženy ženy, proto je za účelem genderové spravedlnosti nutno zavést opatření na zmírnění klimatických dopadů; mj. zavedením klimatické migrace (viz výše). Použití slova hoax je tedy fake. Má úcta.

12 0
možnosti
TT

No, nedalo mně to a vrátil jsem se k tématu "klimatičtí uprchlíci". Předmětné usnesení o genderové rovnosti zdaleka není jediné, které pojem zavádí. Máme tady např. Usnesení Evropského parlamentu ze dne 5. dubna 2017 o pohybech uprchlíků a migrantů: úkoly vnější činnosti EU (2015/2342(INI):

Evropský parlament

31. vyzývá EU a členské státy, aby vzaly vážně svoji odpovědnost za výzvy spojené se změnou klimatu [...] a zaujaly vedoucí roli při uznávání dopadu změny klimatu na masové přemisťování, neboť měřítko a frekvence tohoto přemisťování pravděpodobně vzroste; [...] domnívá se, že na mezinárodní úrovni by měl být vytvořen zvláštní status osob vysídlených z důvodu změny klimatu,

(a obzvláště pikantní je v tomto usnesení bod)

47. zdůrazňuje, že otevření bezpečných a legálních kanálů pro žadatele o azyl a potenciální migranty by těmto žadatelům a migrantům umožnilo formálně používat vstupní a výstupní kanály, a znemožnilo tak podnikání obchodníkům s lidmi a s nimi spojeným sítím pro páchání organizované trestné činnosti; zdůrazňuje, že nedostatek legálních příležitostí k migraci často vede ke zvýšení nelegálních způsobů mobility, což naopak vede k větší zranitelnosti a rizikům zneužití během všech fází pohybu migrantů a uprchlíků; Vyzývá v této souvislosti k rychlému, konkrétnímu a zjevnému zřízení organizovaných, bezpečných a legálních příchodů do EU jako celku, mimo jiné prostřednictvím opatření na sjednocování rodin a přesídlovacích programů; vyzývá členské státy, aby využily veškeré existující možnosti a poskytovaly zejména zranitelným osobám humanitární víza na velvyslanectvích a konzulátech EU v zemích původu nebo v tranzitních zemích; požaduje, aby společný evropský azylový systém umožňoval podávat a zpracovávat žádosti o azyl mimo EU nebo na vnějších hranicích EU;

6 0
možnosti
VV

A ta zla EU chce jeste tyto lzi cenzurovat.

Jen se divim. Kdyz zde nastoupil jako sefadministrator pan Banga vydal prohlaseni ze fakty nepodlozene clanky budou odsunovany do soukromych.

Ovsem pravdou je opak.

1 4
možnosti
Foto

Nepochopil jsem Vás příspěvek.

0 0
možnosti
TP

Není to jako s těmi kvótami, o kterých se podle vás v Bruselu vůbec nejednalo (aspoň jste to tehdy říkal), a přesto jsme za ně popotahováni?

6 1
možnosti
JZ

Je přece dobře, že EU tento vážný problém řeší. Tady bohužel diskutují lidé, kteří nechtějí slyšet věcné argumenty. Když EU řeší problém, je špatná, kdyby ho neřešila, zase bude špatná.

3 7
možnosti
Foto

Peroč EU řeší Afriku? Copak ta už je součástí EU?

2 0
možnosti
LO

Pane Zdechovský, zdá se že Putinovi hackeři tento hoax umístili i na stránky evropského parlamentu. Doufám, že s tím něco uděláte

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&reference=P8-TA-2018-0005&language=CS

9 0
možnosti
JS

J37a54n 92S11v52a76t42e97k

8. 2. 2018 15:10

Vážený pane, přečetl jsem si "Usnesení Evropského parlamentu ze dne 16. ledna 2018 o ženách, rovnosti žen a mužů a spravedlnosti v oblasti klimatu" publikované na Vámi zveřejněném odkazu. V první části se konstatuje, čeho všeho si Evropský parlament je vědom (a z čeho tedy vycházel). Teprve pak je v jednotlivých bodech 1 až 44 napsán obsah usnesení (který lze chápat jako výzvu ke konání v dané věci). A z těchto bodů se 3 body dotýkají problematiky migrace.

Zde jsou: Evropský parlament ... 18. vyzývá Komisi, aby spolu s členskými státy zajistila v rámci své práce na platformě pro vysídlení z důvodu přírodních katastrof (Nansenova iniciativa) a své „Agendy na ochranu přeshraničně vysídlených osob v kontextu přírodních katastrof a změny klimatu“ přístup zohledňující rovnost žen a mužů;

>Vysídlení z důvodu přírodních katastrof - proti tomu snad nemůžete nic namítat - nebo se snad mají např. lidé postižení záplavami utopit jak krysy?

...

20. vyzývá Komisi a členské státy, aby přispěly ke globálnímu paktu o bezpečné, řízené a legální migraci s cílem chránit klimatickou spravedlnost uznáním skutečnosti, že změna klimatu vede k migraci, poskytovat vstupy založené na lidských právech a začleňovat do celého globálního paktu zásadu rovnosti žen a mužů v souladu s potřebami lidí vysídlených v důsledku změny klimatu;

>Zde je asi jediný bod, který bude mnohým vadit. Nicméně pokud někde prostě není možno žít, máme tyto lidi nechat v dané oblasti zemřít?

...

22. důrazně odsuzuje páchání sexuálního násilí na vysídlených ženách a migrantkách; domnívá se, že je nutné věnovat zvláštní pozornost ženám a dívkám z řad migrantů, které se v průběhu cesty staly obětmi násilí, a zajistit jim přístup k psychologické a lékařské péči;

>Zde jde evidentně o to, aby byla věnována zvláštní pozornost tomu, že ženy i v situaci migrantky jsou těmi nejzranitelnějšími (spolu s dětmi). Máte snad něco proti tomuto bodu? A můžete mi sdělit, co?

Děkuji za vysvětlení.

1 1
možnosti
JZ

Byl bych rád, kdyby tady někdo předložil jasná čísla, jak to s tím terorismem na Západě vlastně je. Tak třeba v počtu vražd patří Rusko k nejhorším zemím na světě a nad USA a Západem jasně vede. A kdyby to bylo tedy na tom Západě tak strašné, budu čekat, že odtud budou v panické hrůze utíkat statisíce lidí do jiných zemí. Ale ono se nic takového neděje. Naopak ty statisíce lidí a nemyslím uprchlíky, ale třeba Rusy, Poláky, Čechy a další sem stále míří.

Má dojem, že někomu se strašák s uprchlíky hodí, aby šířil paniku a získával hlasy ve volbách. Kdyby popírač holocaustu Okamura a jeho náckovská SPD neměli uprchlíky, museli by si je vymyslet.

5 10
možnosti
TP

Proč srovnáváte s Ruskem, které je ještě zamuslenější než Švédsko či Británie? Jinak, těch, co odešli na trvalo na Západ a už se raději vrátili, mám ve svém okolí docela dost.

3 0
možnosti
TK

Ano, válka v Sýrii neskončila. Ale čí vinou? Zrovna dnes tam Američané zabili 100..150 příslušníků provládních sil. Prý se "bránili". Na cizím území, kde nemají co dělat.. :-/

5 1
možnosti
JZ

Syrské vládní síly opět použily proti ženám a dětem chemické zbraně.

2 5
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.