Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

V USA podrzet zene otevrene dvere a pustit ji napred do mistnosti se rovna sexualnimu utoku. Dotycny muz, ve vetsine pripadu beloch, tak dava najevo svuj zamer podivat se na zenin zadek, vetsinou tesne upnuty v poloprusvitne minisukni.

Kampani "MeeToo" predchazely jiz davno doslovne stvanice na muzske pohlavi na universitach. Pouhe nepotvrzene obvineni ze sexualniho obtezovani vysetruji jakobinske komise, kde obvineny muz nema sanci se branit.

0 0
možnosti
Foto

Já jsem se s tím osobně v USA nesetkal.

0 0
možnosti
JT

J93i84r93i 20T15i69c30h87y

6. 2. 2018 15:27

Nezacala, byla od pocatku.

1 0
možnosti
Foto

děkuji za blog, vidím to stejněR^

Dnes ale postupně vykastrováváme sebe i celou společnost, když stigmatizujeme seznamování a sex jenom proto, že nejsme schopni uspokojivě stanovit hranice.

Řeší li se v probíhajících kauzách málem rovnocenně znásilnění i neslušné návrhy, kopeme sobě i naší společnosti hrob.

Zdroj: https://pavelvavra1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=634988

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za odkaz i za to, že to vidíte stejně R^

0 0
možnosti
MT

Díky za blog, vidím to obdobně. Nijak neschvaluji zneužívání či dokonce znásilnění, za to by měly lítat tresty jak vlašťovky, ale bezdůkazové "po 25 letech jsem si vlastně vzpomněla" je taky naprosto mimo mísu. Kampaň takového typu je určitě dobrá, jenže to by nesměla vygradovat do absurdna, že jsou ti muži na slovo po dvou dekádách vyhazováni ze svých postů.

Podobně to vidím s rasismem. Ten neschvaluji, ale když se zvedne vlna odporu proti české hře Kingdom Come, odehrávající se v Ratajích ve středověku, s tím, že ve hře nejsou černoši, tak to mi hlava nebere. Zajímalo by mne, kolik by v té době zde potkali černochů, tipuju to mezi 0 a 0. Prostě zase, dobrá myšlenka boje proti rasismu vygradovaná na absurdní úroveň. A zbytečnou, komu to pomůže nebo uškodí, když v té hře nejsou?

5 0
možnosti
Foto

Děkuji za postřehy. Doma u nás vždy říkali, že je potřeba používat zdraví rozum.

0 0
možnosti
VK

Znásilnění a nebo jiné hrubé sexuální chování má být oznámeno a potrestáno ! Ale pokud to oznámí po několika letech, měl(a) by být potrestán(a) oznamovatel(ka)!!!

2 0
možnosti
Foto

S tím trestáním je to diskutabilní. Někdo se prostě bojí. Ale vždy se nabízí otázka proč.

0 0
možnosti
LJ

Před několika lety jsem četl, že za jedním americkým biskupem přišel právník se zajímavou nabídkou: Otevře znovu nějaké případy chlapců, kteří vystupovali v kauze obvinění kněží ze zneužívání. Pokud dokáže, že si to dotyčný obvinění vymyslel kvůli velkému odškodnění, dostane slušný podíl z vrácených peněz. S biskupem se dohodl a jelikož to byl nejen právník, ale i dobrý psycholog, byl u řady chlapců úspěšný a odškodné vraceli. Dnes je však již většina biskupství pojištěna a odškodné platí pojišťovny.

0 0
možnosti
JM

J56i12ř31í 82M12í30k94a

5. 2. 2018 17:25

Ano. Nejcerstveji jsem se dočetl,že oslovit neznámou ženu v metru je něco za carou.

#metoo se zvrhlo skutečně v lynč a v důsledku zlehčování skutečného sexuálního obtěžování nebo přímo znásilnění.

Mužům by nemělo být vytýkáno,že ženám lichotí.

Doplatí na to většina žen. Ty totiž žádné metoo neřeší zatímco feministky tvrdí,že iniciativa k seznámení má přijít od žen,ačkoliv sama dotyčná feministka přiznala,že to neumí. Být iniciativní.

Imho bojují proti přirozenosti... Nějaký sexismus by asi bylo vhodné vymytit... Přirozeně. Ale často vidíme podkopávání kampaně samotnými sympatizanty

11 0
možnosti
Foto

Díky za Vaše slova. Myslím, že potvrzují to, co jsem napsal v závěru. Musí být rozdíl mezi oplzlostí a koketováním, znásilněním a snahou se seznámit. A pokud člověk je zdravě sebevědomí, najde jí ;-)

2 0
možnosti
GH

Tady je jen zprava z kanadskych media...ten redaktor Steve Paikins je velice znamy ze zdejsi jedine verejnopravni TV stanice v Ontario, TVO (TV Ontario)

https://www.theglobeandmail.com/news/national/tvo-launches-probe-of-allegations-against-host-steve-paikin/article37851878/

1 0
možnosti
EH

Nakonec ta kampaň a podobné dopadnou tak, že se lidé začnou navzájem ignorovat. Už je nebezpečné se člena menšiny na něco zeptat, aby nebyl uražen. Nesmí se pokládat otázka, odkud dotyčný je, urážlivé jsou i předsudky ohledně studia.

Horší mi však přijde přepisování historie za účelem vymýcení rasismu, šovinismus apod. Nakonec si děti budou myslet, že se černoši stali otroky v USA jenom proto, že jsou nejpracovitější ze všech.

12 0
možnosti
Foto

Proto je potřeba tato témata otevírat a diskutovat o nich bez emocí. To, co se děje v případě metoo nebo dalších kampaních je bohužel smutné.

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.