Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Asi to zde již bylo řečeno, ale Francie je sekulárním státem a sekularita je jedním z pilířů francouzské republiky. Bůh nemá ve státě a jeho institucích co pohledávat. Ani ten biblický od trojjediného bratrstva abrahamitského, tedy Bůh židovsko-křesťansko-islámský, ani žádný jiný.

Nic jiného v tom netřeba vyhledávat.

0 0
možnosti

J45o18s57e34f 40S46u18k

26. 12. 2017 23:12

otázkou je, zda daný zákon je pro společnost přínos či spíše ztrátou..Myslím si, že oddělení státu a církve přijal a stvrdil i Ježíš a že je to tak dobře. Na druhou stranu to, že stát nepropaguje či dokonce potlačuje jeden ze základních symbolů vánoc- rodinu a její uctívání, považuji v kterémkoliv státě Evropy za opravdu zarážející a hodné zamyšlení . Moc by mne zajímalo, kdy poprvé došlo k tomu, že někdo zakázal tento symbol na úřadech vystavovat, event. na podkladě stížnosti koho..event. průběh soudu a argumentaci pánů soudců a obhájců, pokud nějací vůbec byli..

0 0
možnosti

Přijde mi, že je to pseudoproblém!

0 3
možnosti

Mám alergii na slova urážka, uražený atd. Čím větší primitiv, tím častěji je uražený. A že muslim se stále něčím a někým cítí uražen, mluví za všechno.

3 3
možnosti

M21i26l18a 31P95r58a15v63d35a

24. 12. 2017 22:57

V Bruselu jsem žil pět let (1994 - 1999), ale nějak pořád nerozumím tomu, v čem by nám měl sloužit jako vzor.

0 0
možnosti
Foto

Nikde nepíši, že nám má být vzorem. Jen vyvracím jeden hoax [>-]

1 0
možnosti

P67e52t45r 16H85o14r66á11k

24. 12. 2017 21:52

Symbol jako symbol, zákon je v pořádku. R^ Je to obrana proti jakémukoli agresivnímu náboženství.

0 5
možnosti
Foto

Křesťanství je agresivní náboženství?

2 0
možnosti

1) Důrazně oponuji proti tvrzení, že Evropa vyrostla na křesťanství, naopak považuji kdysi v dobách krize proběhnuvší implantaci jakési semitské víry na evropský substrát za extrémně kontraproduktivní. Ovšem chápu Vás, že přinejmenším jako pro člena strany je toto tvrzení obligátní.

2) Souhlasil bych bez výhrady s francouzskými dodržovaci sekulárního zákona, kdyby se toto jejich lpění na paragrafech neodehrávalo na pozadí probíhající muslimizace Evropy. Pravda - nechci Vás tím v žádném případě urazit -, mezi pomatením mysli vyjadřujícím se pojídání oplatků nebo zvedáním pozadí k nebi nevidím zásadní rozdíl, nemohu se dočkat, až bude křesťanství pouze kapitolou v dějinách, což ovšem ze zásady nevylučuje Vámi zmíněné betlémy a podobné úkazy tradice. (Abych do dovysvětlil: když bloumám po lesích a dojdu ke studánce s dobrou vodou, chápou se mne pocity odpovídající nábožnému vytržení, ale udržím si svůj střízlivý pohled a nestane se ze mne esoterik, ovšem uctívání studánek našich předků rozumím a ke studánkám se chovám stejně, jako by byly svaté. Proto ani mně, militantnímu ateistovi, nevadí vánoční betlémy v sebemenším.)

3) "padni komu padni" prosím bez čárky.

4) Přeji Vám, pane Zdechovský, sváteční dny plné úsměvů. Z celé plejády českých politiků u mě vyhráváte svými postoji ne o délky, ale o stadiony. R^

3 1
možnosti

*dodržovači

*pojídáním

:-/

0 0
možnosti

Bohužel EU, KDU-ČSL (pana europoslance nevyjímaje) i část Církve Krista už dávno zradili, jak ukazují činy (a situace ledaskde v Evropě). Ve světle toho působí pohoršování se pana europoslance dost falešně. Chápu to jen jako přiživení se na tradici, pro níž KDU ani EU nic nedělají.

0 1
možnosti
Foto

My jsme nezradili. Myslím, že když se trochu seznámíte s mou prací, tak změníte můj názor.

0 0
možnosti

Nějak jste si nevšiml, že nechali odstranit jesličky z RADNICE - tedy z místa veřejné samosprávy, které musí být z principu nábožensky neutrální.

Je to stejná logika, jako když nechali v USA odstranit desatero přikázání z budovy soudu.

4 3
možnosti

A stejně pitomé, jako když někde v USA přejměnovali ulici Generála Lee na ulici Bizoních bojovníků. Samozřejmě, vše v souladu s současnou honbou na rasisty, a utlačovatele černochů, ovšem, co na tom, že stejní Bizoní bojovníci, dva pluky černošských vojáků, s úspěchem masakrovali původní indiánské obyvatelstvo... Na barvě záleží, jenže momentálně jen na té černé.

5 2
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.