Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

P92e73t40r 87T23o70m67e90k

23. 12. 2017 12:17

Podvolení pane Polický. Podvolení v plném proudu.

13 1
možnosti
Foto

Myslíte, že v roce 1905 kdy byl zákon přijat se Francouzi někomu podvolili;-DRv

1 5
možnosti
JK

Radek Polický napsal :

Ano dle mého je nesmysl zakazovat Betlémy a náboženské symboly.

Až příště Mustafo někoho slovně napadnete, přečtěte si nejdříve jeho příspěvek.

2 1
možnosti
JK

Reakce na pana Ahmeda Šťasného.

0 0
možnosti
Foto

Že zákazy Betlémů ve Francii jsou neskutečně hloupé zde dokáže odhadnout, snad s vyjímkou Ahmeda Polického nebo Mustafy Hornera, každý. Možná by stálo za to, si o tom promluvit s vašimi Francouzkými eurokolegy.

18 2
možnosti
Foto

Zde bych řekla, že pan Zdechovský pravdu má pravdu a jedná se o důsledné uplatnění litery zákona o odluce církve a státu a platí to na veškeré náboženské symboly i muslimské či židovské, či hinduistické. Ve státních školách jsou rozhodnutím Jacka Chiraca zakázány žákům nosit cokoliv, jak šátky, tak kříže, turbany či židovské pokrývky hlavy. Zákaz vystavovat náboženské symboly, jedná se o jesle, v budovách státních institucí platí od roku 2016 a odvolává se na odluku státu od církve v roce 1905. Například betlémy je povoleno vystavovat na veřejných prostranstvích, když je jasné, že se jedná o kulturní, umělecký výtvor anebo dílo oslavující určitý svátek a ne o symbol propagace konkrétního náboženství. Pokud tak naznal francouzský soud, je to čistě o rozhodnutí soudců. EU to nevyžaduje, většina států proti jeslím nic nemá, řadě francouzských politiků se toto rozhodnutí nelíbí, chtějí je zrušit, ale je to záležitost Francie a ta si to musí řešit sama. Stejně tak by bylo ve Francii zakázáno vystavovat někde uprostřed města modely Mekky a kázat při tom, že je pouť do Mekky jednou za život povinná.

5 0
možnosti
Foto

Děkuji za reakci. Napsala jste to velmi dobře.

1 0
možnosti
Foto

Takže dle Vás by Francouzské soudy a úřady neměly dodržovat zákon na základě jiného postoje veřejného mínění dle průzkumů?

Ano dle mého je nesmysl zakazovat Betlémy a náboženské symboly. Stejně jako nesmysl zakazovat Betlémy a kříže je nesmysl zakazovat šátky, jarmulky,.... ale je to věc francouzů jakou zvolí politickou reprezentaci a jaké mají zákony. Pokud ale jejich zákony zakazují náboženské symboly pak je v pořádku, že se to týká všech symbolů a že to úřady a soudy prosazuji.

PS. Každý správný vlastenec přece ví, že za zákazem betlémů jsou muslimové, ne nějaký zákon z roku 1905;-D

3 4
možnosti
MK

Nemusí to být vlastenec. Stačí normální člověk co tam žije. Začíná to tím, že muslimům se nelíbí vánoční besídky. https://www.prisonplanet.com/german-school-relocates-christmas-party-after-muslim-student-complains.html

Nebo to, že ve školách se podává vepřové https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/halal/r~93b2843ab75d11e4aff10025900fea04/?redirected=1514037784

9 1
možnosti

Tomu se holt říká svoboda vyznání. Spočívá v tom, že muslimské ego je nadřazené všemu, slovo uraženého muslima je zákonem a komukoli se to nelíbí, je xenofobní putinovský rasista.

29 4
možnosti
Foto

J94a24k29u96b 54R10o59t42h

23. 12. 2017 11:18

Co má, prosím pěkně, zákon z roku 1905 společného s muslimy? Při vašem zdělání... 8-o

4 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.