Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Některé prvky práva šaría s krutými tresty za hříchy byla už v řadě muslimských zemích zrušeny anebo na ně bylo aspoň uvaleno moratorium. Anebo je možnost uvalení trestů sníženo nutností více kvalifkovaných svědků, kteří čin viděli. Nicméně v některých zemích si tyto tresty ponechali a někde je sice zrušili, ale nedohlédnou na dědiny, kde je udělují tamní potrhlí muftíové. Evropa má zcela jiný právní řád, nežli některé muslimské země, a není vhodné zde mít 2 paralelní právní řády, což vidíme v určitých případech rodinného práva v Británii. Ať si to mají u nich, sekají si tam za krádež ruce, mrzačí někoho, kdo někoho zranil na přání rodiny postiženého. My to tady ale nechceme. Vrátili bychom se zas někam do doby bronzové. Jejich víru samozřejmě návštěvníkům anebo velvyslancům nemůžeme zakázat, protože jim to z hlavy nevytlučeme, ale bylo by dobré, když by tady aspoň nešířili tu jejich víru dál. Protože jak křesťanství tak islám, ani ne tak židovství v sobě má silný prvek proselytství a křesťanům je vštěpováno, aby to šířili dál a obraceli další na víru a muslimům to samé. Mě osobně otravují i ty evangelikálové, co zpívají na ulicích a lákají dušičky, anebo jsem byla dost naštvaná, když nás na gymplu povinně nahnali na kázání letničních, kteří na nás chtěli provádět své duchovní experimenty, jedna holka z toho dostala hysterický záchvat blaha a druhý cítil jemné teplo, já jsem z toho byla vyděšená. Tohle nepatří do škol, možná v rámci nějakého kurzu dějin náboženství, ale školy by měly zůstat, pokud to tedy nejsou teologické instituce sekulárními organizacemi.

0 0
možnosti

Co takhle hledat inspiraci v zemích, kde dosud nedošlo k převrácení žebříku hodnot..např. JAP, AUS , NZE ? Tam si žádná cizí expanze nevyskakuje.

1 0
možnosti
Foto

To je určitě fakt. Ale na druhou stranu se podívejte na jejich polohu. Je hodně specifická a nikde vedle nich neprobíhají války.

Nicméně Nový Zéland i Austrálie na druhou stranu umožňují lidem chodit do země legálně pracovat. A to poměrně velikému množství. Řada lidí tam také přijde na turistická víza a zůstanou tam. Vše je potřeba vnímat v detailu.

0 0
možnosti

Pohled Eurohujera:

Zakažme islám = nic se nezmění

Zakažme slušným lidem zbraně = odzbrojíme teroristy

Velice dětský pohled na svět.......

3 0
možnosti
Foto

Díky za označení eurohujer. Už začínám to brát jako kompliment ;-D;-D;-D

Jinak si přečtete ten článek. Píši tam: Pro jednoduché lidi je potřeba najít jednoduchá řešení. A že se teroristé těmto zákazům budou smát, nikoho nezajímá.

Zdroj: https://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=636063

0 0
možnosti

Zákaz víry je blbost - je nevymahatelný. Kdyby někdo zítra zakázal ateismus tak budu úplně v klidu říkat, že jsem třeba křesťan a přitom budu vědět, že žádní bozi neexistují. Na druhou stranu takový zákaz mešit je vymahatelný poměrně snadno, a platí že: žádné mešity = žádní imámové = žádná radikalizace.

2 0
možnosti

... protože promluvit ovečkám do duše v obýváku je nepřekovatelný problém. 8-)

0 0
možnosti

Dobře, zakázané ovoce chutná nejlépe. Ale stejnou logikou tedy nemá smysl zakazovat pedofilům znásilňování malých dětí. :-)

Vytvořil jste si umělé obecné argumenty, aby jste jimi demagogicky podpořil to co jste chtěl říct. Všichni ale víme, že problém je jinde. O nějaké zakazovánï vůbec nejde, to je jen zoufalá a marná reakce slabé Evropy na vlnu muslimů likvidujících Evropu kulturou a vírou, kterou přinášejí.

1 0
možnosti
Foto

S tou pedofílií je to trochu úlet. Jinak do EU nechodí pouze muslimové, jak by se někdo z Vašeho příspěvku mohl domnívat.

0 0
možnosti

Zakazovan islamu je opravdu blbost. Zakazovani muslimskych kolonizatoru uz je docela jina vec.

1 0
možnosti

Zakazuje se všechno možné. Že v mých zralých letech bude svět takto plný zákazů, to jsem si v mládí opravdu nepředstavoval. A zákazy jsou velmi často zbytečné, přehnané, stupidní atd. apod.

Takový jeden zákaz islámu by se mezi těmi horami ostatních restrikcí vyjímal jak pouštní květ. Konečně by měl jeden zákaz smysl! Co se týče obchodů, diplomacie apod., stačí jen přesná formulace ohledně šíření islámu a dostatečně přísná vízová politika. Jo, nejen vízová, ale i vyhošťovací, aby to nevypadalo jak v Německu, odkud nedostanou ani zločince bez azylové nebo humanitární ochrany.

Chceme mít svět bez AIDS? - Ano, a nakaženému HIV je styk bez ochrany zakázán.

Chceme mít Evropu bez muslimů? - Pokud ano, zakažme jim praktikování islámu.

0 0
možnosti

Pane blogere Zdechovský, uvedl jste údaj o homo styku mužů v Marrákeší podle jejich organizace 8-10%. Svého poznání ze zahraničí používáte zvláštním způsobem. Pokud se negativní věci zakazují, nemá to jakoby žádný význam. Ale já Vám říkám, že má. Pokud by Maročané chránili účinněji svůj zákon, nebylo by tolik mladých životů Afričanů pokořeno a nekvetl by tolik obchod s bílým masem a malými dětmi pro bohaté turisty.

No a ten převod na potřebu islámu v naší zemi už je úplně vedle. Proč máme politiky, kteří jsou ve skutečnosti něco jako knížata či rytíři naší země, a oni nás chtějí vydat do otroctví cizím, místo aby za nás bojovali? To děláte schválně nebo jen nevidíte? Lidé ze zemí, které byly včera podrobeny islámu nám vzkazují:"Dívejte se a naslouchejte těm lidem, kteří mají s Islámem zkušenosti".

5 1
možnosti
Foto

Pane autore, vůbec nic jste nemusel psát, neboť vaše interpretace myšlenek pana Okamury je úplně mimo mísu. Tak jak je u nás zákon proti propagaci nacismu a komunismu, tak lze zakázat propagaci a rozšiřování islámu u nás. Nikoliv jako vnitřní náboženskou víru každého člověka, ale jako nenávistnou ideologii boje proti všem jinověrcům a bezvěrcům. Pokud toto někdo veřejně šíří v mešitě, je potřeba to řešit demokraticky, podle zákona.

Tak se mi zdá, že se váš pohled na plakát zdá směšný tím, že vás vaše ideologie zavedla do slepé uličky. jo, to by se vám hodilo, aby lidi tak ploše uvažovali o imigraci a multikulturalismu. Sorry, jako.

5 1
možnosti

Zakažme vraždy a krádeže... a vlastně proč, když vrahové a zloději pořád existují navzdory zákazům... asi tolik k logice článku.

7 0
možnosti
Foto

Ne, zakažte to, co ohrožuje společnost - a tady to má logiku zakázat islamismus.

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.